Sivas Kamp Alanları

Sivas Kamp Alanları, Sivas ilinde kamp yapabileceğiniz ücretli ve ücretsiz olarak toplam 11 alan bulunmaktadır.

Sivas ülkemizde Konya’da sonra yüzölçümü bakımından en geniş alan sahip olan bölgelerdendir. Sivas eski bir yerleşim yeri olarak tarihi kültürel, kamp yapılabilecek, gezilip görülebilecek yeşil doğa harikası birçok alana sahiptir. Eski bir yerleşim yeri olması ve tarihte önemli bir şehir olması ile birlikte Sivas’ta gezip görebileceğiniz birçok tarihi eser vardır. Bunlardan bazıları; Divriği Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, Gök Medrese, Şifahiye Medresesi, Kongre binası gibi alanlardır. Hem sahip olduğu iklim özellikleri hem de coğrafi özellikleri ve doğası ile eşsiz zamanlar geçirebileceğiniz kamp alanları bulundurmaktadır. Bu kamp yerlerinin de sahip olduğu birçok avantaj ve dezavantajları vardır. Ücretli ya da ücretsiz kamp alanları, çadır, karavan gibi farklı şekillerde konaklayabileceğiniz alanlar ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Sivas Ücretsiz Kamp Alanları

1. Sızır Şelalesi Kamp Alanı, Sivas Kamp Alanları

Sızır Şelalesi Kamp Alanı, Sivas Kamp Alanları

Sivas-Gemerek bölgesinde bulunan Sızır Şelalesi, Sivas şehir merkezine 135 km, Gemerek ilçe merkezine ise 25 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sızır Şelalesi Kamp Alanı özel araçlarınızla ulaşım sağlayıp, çadır kampçılığı, piknik, yürüyüşler yapabilirsiniz. Ayrıca şelalenin döküldüğü yerde oluşan gölet alanında balık tutabilirsiniz. Sakin doğa içerisinde keyifli bir kampçılık deneyimi yaşayabileceğiniz Sızır Şelalesi, yöre halkı tarafından bir mesire alanı olarak da kullanılmaktadır.

Sızır Şelalesi Kamp Alanında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ziyaretçilerin tuvalet, çeşme, elektrik ve market gibi olanaklarda bulunmaktadır.

Kamp olanakları: Sızır Şelalesi Kamp Alanında bulunan işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik, market gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Köprübaşı mah. Obruk KM. Evl. NO:30/A, 58880 Gemerek/Sivas

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Sızır Şelalesi Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

2. Koyunkaya Mesire Ve Kamp Alanı

Koyunkaya Mesire Ve Kamp Alanı

Sivas-İmranlı ilçesinde bulunan Koyunkaya Mesire Ve Kamp Alanı, Sivas şehir merkezine 105 km, İmranlı ilçe merkezine ise 12 km uzaklıkta bir mekândır. Kamp alanı hem tarihi güzelliği hem de yaylası ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Koyunkaya Mesire Ve Kamp Alanına özel araçlarınızla ve İmranlı ilçe merkezinden çalışan toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Zengin bir bitki örtüsüne, irili ufaklı şelalelere sahip olan mesire ve kamp alanı ziyaretçilerine muhteşem bir doğa ortamı sunmaktadır. Doğal sit alanı olan Koyunkaya Mesire Ve Kamp Alanında çadır ve karavan kampçılığı yapabilirsiniz. Kampçılığın yanı sıra bir mesire alanı da olan tesiste piknik, doğa yürüyüşleri, doğa fotoğrafçılığı, günübirlik gezilerde yapılmaktadır. Koyunkaya Mesire Ve Kamp Alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği işletmeler Koyunkaya köy merkezinde bulunmaktadır. Buradan ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Kamp olanakları: Koyunkaya Mesire Ve Kamp Alanında bulunan işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Kamp alanının olduğu köyde tuvalet, çeşme, elektrik, market, fırın, mescit gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: İmranlı-Sivas

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Koyunkaya Mesire Ve Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

3. Gökpınar Gölü Kamp Alanı, Sivas Kamp Alanları

Gökpınar Gölü Kamp Alanı, Sivas Kamp Alanları

Sivas-Görün ilçesinde bulunan Gökpınar Gölü Kamp Alanı, şehir merkezine 140 km uzaklıkta çadır ve karavan kampçılığı yapabileceğiniz mekânlardan biridir. Gökpınar Gölü’ne Gürün karayolu üzerinden özel araçlarınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kampçılığın yanı sıra piknik, trekking, dalış sporları, yüzme, doğa ve su altı fotoğrafçılığı gibi aktivitelerde yapabilirsiniz. Gölde deniz bisikleti ve kayıkla gezinti de mevcuttur. Gökpınar Gölü Kamp Alanında herhangi bir işletme yoktur. Ancak kamp alanına yakın çevresinde bulunan işletmelerden ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Kamp olanakları: Gökpınar Gölü Kamp Alanında bulunan işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Kamp alanının çevresinde tuvalet, çeşme, elektrik, market, fırın, mescit gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Yelken, 58800 Yelken/Gürün/Sivas

Telefon: 0535 484 88 58

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Gökpınar Gölü Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

4. Koyulhisar Söbüce Yaylası Kamp Alanı

Koyulhisar Söbüce Yaylası Kamp Alanı

Sivas bölgesinde Koyulhisar belgesinde bulunan Söbüce Yaylası, şehir merkezine 150 km uzaklıkta bulunan kamp alanıdır. Koyulhisar Söbüce Yaylası Kamp Alanına özel araçlarınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bol oksijen ve temiz havanın olduğu alan yayla turizmi açısından önde gelen mekânlardan biridir. Çadır ve karavan kampçılığı için uygun olan alanda piknik, trekking, yürüyüşler, fotoğrafçılık, at biniciliği, bisiklet sürüşleri gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Söbüce Yaylası yakınlarından dereler geçmektedir. Buralarda balık tutabilir, etrafında yürüyüşler yapabilirsiniz. Yemyeşil doğası ile ziyaretçilerine sakin, keyifli bir ortam sunmaktadır. Koyulhisar Söbüce Yaylası Kamp Alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği herhangi bir tesis ya da imkân bulunmamaktadır. Bu nedenle kamp alanına gelmeden önce ihtiyaçlarınızı temin ederek hazırlıklı olarak kamp alanına gelmelisiniz.

Kamp olanakları: Koyulhisar Söbüce Yaylası Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanının çevresinde tuvalet, çeşme, elektrik gibi imkânlar bulunmamaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Koyulhisar -Sivas

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Koyulhisar Söbüce Yaylası Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

5. Serpincik Göleti Kamp Alanı

Serpincik Göleti Kamp Alanı

Sivas’ın Serpincik mevkiinde bulunan Serpincik Göleti Kamp Alanı, şehir merkezine 10 km mesafede oldukça yakın bir mesafede olan kamp alanıdır. Şehir merkezine yakın konumda olan kamp alanına özel araçlarınızla ve şehir merkezinden kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaz ve bahar aylarında birçok rengin hâkim olduğu kamp alanında doğa harikası bir göl bulunmaktadır. Yöre halkının da yoğun ilgi gösterdiği kamp alanında çadır ve karavan kampçılığının yanı sıra piknik, günübirlik geziler, doğa yürüyüşleri gibi aktivitelerde yapılmaktadır. Sakinlik arayanlar kamp alanı hafta sonları kalabalık olduğundan dolayı hafta içi zamanlarda tercih etmelidir.  Serpincik Göleti Kamp Alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Ancak şehir merkezine oldukça yakın konumda olduğu için ihtiyaçlarını kolaylıkla çevreden karşılayabilirsiniz.

Kamp olanakları: Serpincik Göleti Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik gibi imkânlar bulunmamaktadır. Şehir merkezindeki işletmelerden ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: 58000 Serpincik/Sivas Merkez/Sivas

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Serpincik Göleti Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

6. Çat Ormanları Kamp Alanı

Çat Ormanları Kamp Alanı

Sivas-Yozgat yolu üzerinde bulunan Çat Ormanları Kamp Alanı, Sivas şehir merkezine 150 km uzaklıkta çadır ve karavan kampçılığı yapabileceğiniz mekânlardan biridir. Kamp alanına özel araçlarınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Çam ormanlarının geniş bir yer kapladığı alanda kampçılığın yanı sıra piknik, doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Kamp alanı yakınından geçen cennet deresi etrafında çadırınızı kurup doğayı seyredebilirsiniz. Bahar ayları ile birlikte canlanan doğa alanında bol oksijenli, sakin, sessiz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Çat Ormanları Kamp Alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği herhangi bir tesis, tuvalet, çeşme gibi olanaklar yoktur. Bu nedenle kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin ederek hazırlıklı gelmelisiniz.

Kamp olanakları: Çat Ormanları Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik gibi imkânlar bulunmamaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Çat/Gemerek/Sivas

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Çat Ormanları Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

7. Tödürge Gölü Kamp Alanı, Sivas Kamp Alanları

Tödürge Gölü Kamp Alanı, Sivas Kamp Alanları

Sivas-Zara ilçesinde bulunan Tödürge Gölü, şehir merkezine 70 km, ilçe merkezine 25 km uzaklıkta çadır ve karavan kampçılığı yapabileceğiniz bir mekândır. Tödürge Gölü Kamp Alanına özel araçlarınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Yerli yabancı birçok turistin ağırlayan Tödürge Gölü piknik, doğa yürüyüşleri, doğa sporları, balıkçılık ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler içinde uygundur. Göl ve çevresi adeta bir kuş cenneti gibi birçok kuş çeşidini barındırmaktadır. Kuş cıvıltıları eşliğinde doğa ile iç içe bir vakit geçirebilirsiniz. Tödürge Gölü Kamp Alanı çevresinde ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği tuvalet, çeşme, banyo, elektrik, market gibi olanaklar sunulmaktadır.

Kamp olanakları: Tödürge Gölü Kamp Alanı çevresinde bulunan tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, banyo, elektrik, market gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: 58702 Zara/Sivas

Sosyal Medya Sayfası: facebook

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Tödürge Gölü Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

8. Şuğul Vadisi Kamp Alanı

Şuğul Vadisi Kamp Alanı

Sivas-Gürün ilçesinde bulunan Şuğul Vadisi, çadır kampçılığı yapabileceğiniz muhteşem bir manzaraya sahip olan kamp alanıdır. Şuğul Vadisi Kamp Alanında kampçılığın yanı sıra trekking, dağcılık, tırmanış, doğa fotoğrafçılığı, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Şuğul Vadisi kamp alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle kamp alanına gelmeden önce hazırlıklı olmalısınız.

Kamp olanakları: Şuğul Vadisi Kamp Alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği herhangi tesis bulunmadığı için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik gibi imkânlar bulunmamaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Şuğul, Eşref Bitlis Cd. No:267, 58800 Gürün/Sivas

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Şuğul Vadisi Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

9. Dipsiz Göl Kamp Alanı, Sivas Kamp Alanları

Dipsiz Göl Kamp Alanı, Sivas Kamp Alanları

Sivas-Doğanşar ilçesinde bulunan Dipsiz Göl Kamp Alanı, doğanın muhteşem görüntüsü içerisinde, sakin, sessiz, bol oksijenli havada kampçılık yapabileceğiniz bir mekândır. Dipsiz Göl Kamp Alanına özel araçlarınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgede kampçılığın yanı sıra piknik ve mangal imkânı, yürüyüşler, doğa fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Dipsiz Göl Kamp Alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği tuvalet, çeşme, elektrik, market gibi olanaklar yoktur. Bu nedenle kamp alanına gelmeden önce hazırlıklı olmalı tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz.

Kamp olanakları: Dipsiz Göl Kamp Alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği herhangi tesis bulunmadığı için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik gibi imkânlar bulunmamaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: 58780 Kozağaç/Doğanşar/Sivas

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Dipsiz Göl Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

10. Hafik Gölü Kamp Alanı

Hafik Gölü Kamp Alanı

Sivas-Hafik ilçesinde bulunan Hafik Gölü, çadır ve karavan kampçılığı yapabileceğiniz ilçe merkezine 3 km uzaklıkta olan kamp alanıdır. Hafik Gölü’ne özel araçlarınızla ya da ilçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Alanda kampçılığın yanı sıra kanolarla ve sandallarla gezebilirsiniz. Hafik Gölü Kamp Alanı çevresinde kıyı bölgesinde ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği tuvalet, çeşme, elektrik, restoran ve kafeler bulunmaktadır. İhtiyaçlarınızı buralardan temin edebilirsiniz.

Kamp olanakları: Hafik Gölü Kamp Alanı kıyısında bulunan tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik, restoran, kafe gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Koç, 58760 Hafik/Sivas

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Hafik Gölü Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Sivas Ücretli Kamp Alanları

11. Karşıyaka Tabiat Parkı Kamp Alanı

Karşıyaka Tabiat Parkı Kamp Alanı

Sivas-Suşehri bölgesinde bulunan Karşıyaka Tabiat Parkı Kamp Alanı, şehir merkezine 133 km uzaklıkta, çadır ve karavan kampçılığı için uygun olan özel araçlarınızla ve toplu taşıma araçları ulaşım sağlayabileceği kamp alanıdır. Ücretli şekilde giriş yapabileceğiniz tabiat parkında piknik, günübirlik geziler, yürüyüşler de yapabilirsiniz. Karşıyaka Tabiat Parkı Kamp Alanında ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği tuvalet, çeşme, lokanta, çocuk oyun alanları gibi olanaklar da bulunmaktadır. Ancak bazı ihtiyaçlarınız için yetersiz kalabileceği için gıda ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmenizde fayda var.

Kamp olanakları: Karşıyaka Tabiat Parkı Kamp Alanında bulunan tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik, kır lokantası, çocuk oyun alanları, piknik ve mangal alanları, bisiklet turu, yürüyüş rotaları gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Kişi başı giriş ücreti: 5TL, İndirimli kişi başı giriş ücreti: 2.5TL, Bisiklet giriş ücreti: 5TL, Otomobil giriş ücreti: 10TL, Kamyonet giriş ücreti: 10TL, Pickup giriş ücreti: 10TL,  Otobüs giriş ücreti: 94TL, Minibüs giriş ücreti: 31TL, Midibüs giriş ücreti: 52TL. Kamp ücretleri sezonluk olarak değişmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres: Tepeardı, 58600 Suşehri/Sivas

Telefon: (0312) 207 50 00

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Karşıyaka Tabiat Parkı Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Sinop Kamp Alanları hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*