Çekmeköy Gezilecek Yerler

Çekmeköy Gezilecek Yerler yazımızda, Çekmeköy ilçesinde gezilebilecek yerleri ve gezi rotası detaylarını açıklayacağız. Yazımıza başlamadan önce Çekmeköy İlçesi ile ilgili bazı genel bilgileri sizlere aktaralım.

İstanbul iline bağlı Çekmeköy ilçesi Anadolu yakasında yer almakta olup ormanlık alan yönünden zengin olduğu için bol oksijene sahip ve bunun yanı sıra mesire alanları bulunan, sosyal ve sanatsal aktivite yönünden dinamik bir kıyı ilçesidir.

1. Çekmeköy Gezilecek Yerlerde İlk Rotamız; Çekmeköy Hayvanat Bahçesi (Park Of İstanbul Doğa ve Yaşam Kompleksi)

Çekmeköyde Gezilecek Yerler yazımızın ilk sırasında Çekmeköy Hayvanat Bahçesi yer almaktadır. İstanbulun en büyük hayvanat bahçesi olup 60 farklı tür ile 350 canlı barındırıyor. En güzel özelliklerinden birisi hayvanları yakından sevip besleyebiliyorsunuz.

Park Of İstanbul 200 bin metrekarelik ormanın içerisinde yer almaktadır. Çocuklu ailelerin keyifli, eğlenceli ve kaliteli vakit geçirebileceği doğa ve yaşam kompleksi, macera ve keşifi bir arada sunuyor. Pony clup, cafe-restoran, piknik ve mesire alanı, macera parkı gibi altarnatiflerle her yaşa hitap ediyor.

Pony clup ile çocuklar binicilik sporunu ve at bakımını öğrenirken yetişkinler cafe-restoran alanlarında keyifle vakit geçirebilir ya da heyecan ve adrenalin sevenler macera parkında çeşitli aktivitelere katılabilir.

İstanbul’un ilk ve tek en kapsamlı doğa ve yaşam kompleksi olan Park Of İstanbul doğa ile iç içe ve eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin ilk adresi oluyor. Giriş ücretli olup yaya veya araba otopark seçeneğine göre farklılık göstermektedir.

Çekmeköy Gezilecek Yerler Çekmeköy Park Of İstanbul Doğa ve Yaşam Kompleksi

Çekmeköy Hayvanat Bahçesi yol tarifi için tıklayınız.

Çekmeköy Hayvanat Bahçesi sitesi için tıklayınız.

Ümraniye gezilecek yerler ile alakalı yazımızı okumak için tıklayınız.

2.Çekmeköy Doğa Park

Çekmeköy Gezilecek Yerler yazımızın ikinci durağı Doğa Parktır. Doğa Park ister yürüyüş ister koşu yapabileceğiniz, istersenizde piknik yaparken çocukların eğleneceği parkı bulunması ailece keyifli vakit geçirebilmenizi sağlamaktadır.

Çekmeköy Gezilecek Yerler Çekmeköy Doğa Park

Çekmeköy Doğa Parkı yol tarifi için tıklayınız

3.Ömerli Barajı

Kamp, yürüyüş, piknik gibi aktivitelerin yapılabileceği Ömerli Barajı doğayla iç içe özellikle kamp severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerdendir.

Çekmeköy Gezilecek Yerler Çekmeköy Ömerli Barajı

Ömerli Barajı yol tarifi için tıklayınız.

4.Çekmeköy Piknik Alanları

Çekmeköy Piknik Alanlarının ilk sırasında önemli yere sahip olan Taşdelen mesire alanı, adını meşhur ve tarihi Taşdelen kaynak sularından almıştır. Taşdelen mesire alanının çeşmelerinden akan Taşdelen suyunun çeşitli hastalıklara özellikle de böbrek taşına iyi geldiği söylenen Taşdelen kaynak suları tedavilerde kullanılmıştır.

Çam, Meşe, Kayın, Göknar ağaçlarıyla kaplı olan Taşdelen mesire alanı ailecek keyifle piknik ve yürüyüş yapabileceğiniz geniş bir mesire alanıdır. Giriş ücretli olup yaya veya araba seçeneğine göre farklılık göstermektedir.

Saklıbahçe, Yeşilbahçe, Seçkin atv, Güvercinlik Çekmeköyün diğer mesire alanlarındandır.

Çekmeköy Piknik Alanları

Taşdelen Mesire Alanı yol tarifi için tıklayınız.

5.Çekmeköy Gezilecek Yerlerde Son Rotamız; Çekmeköy Tiyatroları

Çekmeköye bağlı kültür merkezlerinde hem çocuklar hem yetişkinler için tiyatro oyunları hem hafta içi hem hafta sonu seçenekleri ile sanat severlerin izlemesi gereken güzel oyunlara ev sahipliği yapıyor.

Çekmeköy Tiyatroları

Çekmeköy Kültür Merkezi yol tarifi için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*