Acıgöl Nerede? Nevşehir Acıgöl’e Nasıl Gidilir?

acıgöl nerede

Acıgöl Nerede? Acıgöl Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinde bulunan Nevşehir kentinde yer almaktadır. Acıgöl ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 19 bindir. Acıgöl’e kuzeyde Nevşehir’in Gülşehir ilçesi, güneyde Derinkuyu ilçesi, doğuda Merkez ilçesi ile batıda Aksaray’ın Gülağaç ilçesi ve güneybatıda Niğde’nin Çiftlik ilçesi ile komşudur. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 456 kilometrekaredir. İlçenin il merkezine olan uzaklığı yaklaşık 22 kilometredir. Acıgöl İli harita konumu olarak 38° 33′ 0.3960” Kuzey ve 34° 30′ 31.9968” Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Acıgöl’ün ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 1.247 metredir. Acıgöl ilçesinde toplamda 8 mahalle vardır.

Acıgöl Nerede? Acıgöl Haritası

acıgöl nerede

Acıgöl’e Nasıl Gidilir?

Acıgöl’de ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Acıgöl merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Acıgöl merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Acıgöl Nerede, Acıgöl Yol Tarifi, Acıgöl’e rota oluşturmak için tıklayınız…

Acıgöl Nerede? Karayolu ile Acıgöl’e Ulaşım

Karayolu ile Acıgöl ilçesinden D-300 Karayolu kullanılarak yaklaşık 43 dakikada Ürgüp’e ve aynı yol kullanılarak yaklaşık 18 dakikada Nevşehir Merkez ilçesine ulaşılabilmektedir. Kayseri Merkez’den D-300 Karayolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 19 dakikada, Kırşehir merkezden O-21 Otoyolu kullanılarak yaklaşık 1 saat 21 dakikada Acıgöl’e ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Niğde’den de O-21 Otoyolunu kullanarak yaklaşık 1 saatte Acıgöl’e ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Acıgöl’e Ulaşım

Acıgöl ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Acıgöl’de yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksiler de şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Acıgöl ilçesinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Acıgöl Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir.

Acıgöl İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım

Aracınız ile Osmanlı Caddesi üzerinden kolaylıkla yaklaşık olarak 27 dakikada Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca aracınız ile D-300 Karayolu üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 32 dakikada Kayseri Havalimanı’na da ulaşabilirsiniz.

Acıgöl Nereye Bağlı? Acıgöl Hangi Bölgemizdedir?

Acıgöl İlçesi İç Anadolu Bölgesinde Nevşehir kentinde yer almaktadır. Acıgöl farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Acıgöl ilçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Hititler başta olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilçe 1987 yılında ilçe olmuştur. İlçe merkezinin engebesinin az olmasıyla beraber ilçe geneline baktığımızda yüzey şekillerinin engebeli yapıda olduğu görülmektedir. Acıgöl, İç Anadolu Bölgesi’nin Orta Kızılırmak Bölümü’nde yer alır. İlçede Karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve kar yağışlıdır.

Nevşehir Nerede? Nevşehir Hangi Bölgemizdedir?

Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan Nevşehir kenti, Kuzeyde Kırşehir ve Yozgat; batıda Aksaray ve Konya; doğuda Kayseri; güneyde ise Niğde illeriyle komşudur. Topoğrafik yapısı eğimlidir ve genellikle dağlarla ve tüf oluşumlarıyla kaplıdır. Nevşehir İstanbul arası 710 kilometre, Nevşehir Ankara arası 286 kilometre, Nevşehir İzmir arası 805 kilometre ve Nevşehir Antalya arası 530 kilometredir.

 Gezilecek yerler yazılarımızı okumak için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*