Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler

Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler yazımızda İstanbul’un Anadolu Yakasında yer alan Kadıköy ilçesine bağlı Bağdat Caddesin de Gezilecek Yerler ve rotasını aktaracağız. Yazımıza başlamadan önce Bağdat Caddesi ile ilgili birkaç genel bilgileri sizlere aktaralım.

Bağdat Caddesi Osmanlı İmparatorluğu döneminde Bizans İmparatorluğu’nu Anadolu’ya bağlayan bir yol olarak kullanılırmış. Ticaret kervanları ve ordular tarafından kullanılan bu yolun tarihi geçmişi İstanbul’un fethinden öncesine kadar uzanmaktadır. İsmini de IV.Murat dan alan Bağdat Caddesi günümüzde İstanbul’un en ünlü caddelerinden birisidir.

Caddebostan semtine bağlı olan Bağdat Caddesi bünyesinde barındırdığı ünlü restoran zincirleri, kafeleri, yeme içme mekanları, alışveriş dükkanları ile sizlerin hem farklı lezzetleri tatmanıza hem de doyasıya alışveriş yapmanıza olanak sağlıyor.

Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler ve Rotası aşağıda yer almaktadır.

1.Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Türkiye’nin en büyük 4. futbol stadyumu olan Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu Kadıköy de konumlanmaktadır. İsmini hem stadyumun üzerinde kurulduğu araziyi Fenerbahçe’ye kazandıran, hem de 1934-1950 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı yapmış olan Şükrü Saraçoğlu’ndan almıştır.

Zaman içinde birçok kez onarımdan geçen stadyum bugün ki görünümünü 1999-2006 yılları arasında parça parça yıkılarak yeniden inşa edilmesiyle almıştır. 50.530 kişi kapasiteli olan stadyum Fenerbahçe taraftarlarının görmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu yol tarifi için tıklayınız.

2.Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi

Toplam 980 metrekare alana sahip olan müze Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Maraton Tribünü alt tarafında bulunan Fenerium’un karşı salonunda konumlanmaktadır.

Müzenin içerisinde geçmişten günümüze dek Fenerbahçe’nin formaları, futbol ayakkabıları, fotoğrafları, eski maç biletleri, madalyaları, kupaları, eski maç ve gösterilerden filmlerin devamlı olarak sunulduğu Sinema Odası gibi bir çok bölüm, eşya ve eser sergilenmektedir.

Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi

Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

3.Caddebostan Kültür Merkezi

Bağdat Caddesine bağlı Haldun Taner Sokağında yer alan Caddebostan Kültür Merkezi tiyatro, sinema gösterileri, ulusal ve uluslararası sanatçıların sergi ve panelleri ile caz ve klasik konserlere ev sahipliği yapmaktadır. Büyük salonu 655, küçük salonu 126  seyirci kapasiteli olan kültür merkezine gelerek bünyesinde ki etkinlik ve gösterilere katılabilir ve eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Caddebostan Kültür Merkezi

Caddebostan Kültür Merkezi yol tarifi için tıklayınız.

4.Göztepe 60. Yıl Parkı

Bağdat Caddesi ile sahil yolu arasında konumlanan park 2013 yılında yapılan düzenlemelerle tematik bir parka dönüştürülmüştür. İçerisinde her yaş çocuk grubu için ayrı ayrı tasarlanmış oyun alan ve ekipmanları, özel tasarım akvaryumları, lale ve gül bahçeleri, doğal gölet, fıskiyeler yer almaktadır.

Her yaşa hitap eden bu parka gelerek doyasıya eğlenebilir ve güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Göztepe 60. Yıl Parkı

Göztepe 60. Yıl Parkı yol tarifi için tıklayınız.

5.Selamiçeşme Özgürlük Parkı

120 bin metrekare alana sahip olan parkın içerisinde 3 adet oyun grubu, koşu ve yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, tenis kortu, futbol ve basketbol sahası, buz paten pisti, amfitiyatro, ünlü ressam ve yazarların heykelleri, botanik bahçesi, süs havuzları, oturma bankları, 1 adet restaurant, 1 adet kafeterya ve tuvalet bulunmaktadır. Her yaşa hitap eden bu parka gelerek ister sporunuzu yapabilir, isterseniz de banklarda oturarak doğanın ve temiz havanın keyfini sürebilirsiniz.

Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler Selamiçeşme Özgürlük Parkı

Selamiçeşme Özgürlük Parkı yol tarifi için tıklayınız.

6.Erenköy Galip Paşa Camii

Bağdat Caddesi üzerinde konumlanan cami 1899 yılında Osmanlı padişahları Abdülaziz ve II. Abdülhamid döneminde valilik ve nazırlık yapan Galip Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin günümüzde olan ilave bölümü 1985 yılında Hacı Süleyman Tarman tarafından yapılmıştır.

Tek minareli ve tek şerefeli olan Galip Paşa Caminin minberi ve vaaz kürsüsü ahşaptan, mihrabı mermerden olup görülmeye değer eserler arasındadır.

Erenköy Galip Paşa Camii

Erenköy Galip Paşa Camii yol tarifi için tıklayınız.

7.Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Galip Paşa Çeşmesi

Erenköy Cami Sokak’ın köşesinde konumlanan çeşme 1970’li yılların başında yapılmıştır. Tamamı mermerden yapılmış olan bu tarihi çeşmenin fiyonk, girland ve rozetlerle süslü bir ayna taşı ve dikdörtgen biçimli küçük bir teknesi bulunmaktadır.

Galip Paşa Çeşmesi yol tarifi için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*