Çankırı Merkez İlçesi Nerede? Çankırı Merkez İlçesi’ne Nasıl Gidilir?

Çankırı Merkez İlçesi nerede

Çankırı Merkez İlçesi Nerede? Çankırı Merkez İlçesi Türkiye’nin iç bölümünde bulunan İç Anadolu Bölgesinde yer almaktadır. Çankırı Merkez İlçesinin nüfusu yaklaşık olarak 97 bindir. Çankırı Merkez İlçesine komşu ilçeler Çankırı’nın ilçelerinden güneydoğuda Kızılırmak, kuzeydoğuda Yapraklı, kuzeyde Ilgaz, kuzeybatıda Korgun ve güneybatıda Eldivan ilçeleriyle birlikte güneyde Ankara’nın Kalecik ve Kırıkkale’nin Sulakyurt, doğuda da Çorum’un Bayat ve Sungurlu ilçeleridir. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 1.440 kilometrekaredir. Çankırı Merkez İlçesi harita konumu olarak 40° 36′ 0.7488” Kuzey ve 33° 36′ 58.3992” Doğu gps koordinatları arasında yer almaktadır. Çankırı Merkez İlçesi’nin ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 730 metredir. Çankırı Merkez İlçesinde toplamda 14 mahalle vardır.

Çankırı Merkez İlçesi Nerede? Çankırı Merkez İlçesi Haritası

Çankırı Merkez İlçesi nerede

Çankırı Merkez İlçesi’ne Nasıl Gidilir?

Çankırı Merkez İlçesi’ne ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Çankırı Merkez İlçesi merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Çankırı Merkez İlçesi merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Çankırı Merkez İlçesi Nerede, Çankırı Merkez İlçesi Yol Tarifi, Çankırı Merkez İlçesi’ne rota oluşturmak için tıklayınız…

Çankırı Merkez İlçesi Nerede? Karayolu ile Çankırı Merkez İlçesi’ne Ulaşım

Karayolu ile Çankırı’nın ilçesi olan Kızılırmak ilçesinden Kızılırmak Yolu ve D765 Yolu üzerinden yaklaşık 43 dakikada Çankırı il merkezine ulaşılabilmektedir. Çankırı’nın ilçesi olan Ilgaz ilçesinden D765 Yolu kullanılarak 40 dakikada Çankırı il merkezine ulaşılabilmektedir. Kurşunlu ilçesinden ise Korgun Kurşunlu Yolu ve D765 Yolu üzerinden yaklaşık 52 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Orta İlçesinden Orta Şabanözü Yolu ve Eldivan Şabanözü Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 3 dakikada Çankırı’ya ulaşım sağlanmaktadır. Çerkeş ilçesinden İstanbul Samsun Yolu/D100/E80 ve Korgun Kurşunlu Yolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 16 dakikada Çankırı’ya ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Çankırı Merkez İlçesi’ne Ulaşım

Çankırı Merkez İlçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Çankırı Merkez İlçesinde yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Çankırı Merkez İlçesinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Çankırı Merkez İlçesi Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Çankırı Merkez İlçesi Merkez’den çevre ilçelerine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Yapraklı ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Çankırı Merkez İlçesi’ne ulaşılabilir. Kentin farklı noktalarından Çankırı Merkez İlçesi’ne kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Çankırı Merkez İlçesi ilçe merkezinden Çankırı merkez ilçesine de hem özel araç hem de halk otobüsleri ile rahatça ulaşabilirsiniz.

Çankırı Merkez İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım

Çankırı Merkez İlçesine ulaşım için hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından Kastamonu Merkez ilçesinde yer alan Kastamonu Havalimanı’na gidebilirsiniz. Kastamonu Havalimanı’ndan özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla Çankırı Merkez İlçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aracınız ile Çankırı Kastamonu Yolu/D765 ve D765 Yolu Üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 19 dakikada Kastamonu Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı bi alternatif olarak D140 ve D765 Yolu kullanılarak yaklaşık olarak 1 saat 26 dakikada Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çankırı Merkez İlçesi Nereye Bağlı? Çankırı Merkez İlçesi Hangi Bölgemizdedir?

Çankırı Merkez İlçesi İç Anadolu Bölgesinde Çankırı kentinde yer almaktadır. Çankırı Merkez İlçesi farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Çankırı Merkez İlçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Çankırı Merkez İlçesi İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır.

Yüzey şekilleri ovalık ve dağlık yapıdadır. Çankırı’nın güney bölümünde yer almaktadır. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir. Çankırı Merkez İlçesi ve çevresinde genellikle İç Anadolu İklimi hâkimdir. Kıyıdan içeride kaldığı için Karadeniz’in nemli havasından yeterince yararlanamamakla birlikte Karasal iklimin daha ağır bastığı gözlemlenmektedir. Kışlar soğuk ve kar yağışlı, yazlar sıcak ve kuraktır.

Çankırı Merkez İlçesi nerede

Çankırı Nerede? Çankırı Hangi Bölgemizdedir?

Türkiye’nin kuzeyinde ve İç Anadolu Bölgesinde, kuzeybatısının bir kısmı ise Karadeniz Bölgesinde yer alan Çankırı kenti, Kuzeyinde Kastamonu, güneyinde Ankara ve Kırıkkale illeri, doğusunda Çorum, batısında ise Karabük ve Bolu illeri komşudur. Topoğrafik yapısı dağlık ve ormanlık alanlardan oluşmaktadır. Çankırı İstanbul arası 464 kilometre, Çankırı Ankara arası 132 kilometre, Çankırı İzmir arası 823 kilometre ve Çankırı Konya arası 356 kilometredir.

 Gezilecek yerler yazılarımızı okumak için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*