
Van Nerede? Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır. Van ilinin nüfusu yaklaşık olarak 1 milyon 149 bindir. Van ilinde toplamda 13 ilçe bulunmaktadır. Bunlar Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, İpekyolu (merkez ilçe), Muradiye, Özalp, Saray ve Tuşba (merkez ilçe) ilçeleridir. Van iline komşu iller; kuzeyde Ağrı; güneyde Hakkari ve Şırnak; güneybatıda Siirt ve batıda Bitlis ilidir. İl, doğusunda İran ile sınır komşusudur. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 19.069 kilometrekaredir. Van İli harita konumu olarak 38°29′59″ Kuzey ve 43°20′30″ Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Van’ın ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 1.726 metredir.
Van Nerede? Van Haritası

Van’a Nasıl Gidilir?
Van’da ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Van merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Van merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.
Van Nerede, Van Yol Tarifi, Van’a rota oluşturmak için tıklayınız…
Van Nerede? Karayolu ile Van’a Ulaşım
Karayolu ile Erciş-Van Yolu kullanılarak yaklaşık 1 saat 16 dakikada Erciş ilçesine ulaşılabilmektedir. Özalp ilçesine Van Saray Yolu kullanılarak yaklaşık 49 dakikada, Başkale ilçesine D-975 Karayolu üzerinden yaklaşık 1 saat 26 dakikada ve İpekyolu ilçesine de D-300 Karayolu ile 27 dakikada Van Merkez’den ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Bitlis Merkez’den ise D-300 Karayolu üzerinden yaklaşık 2 saat 15 dakikada, Hakkari Merkez ilçesinden ise Van Hakkari Yolu ile 2 saat 55 dakikada ve Ağrı Merkez ilçesinden ise Erciş Van Yolu ile 2 saat 59 dakikada Van Merkez’e ulaşım sağlanmaktadır.
Toplu Taşıma ile Van’a Ulaşım
Van ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Van’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir. Aynı zamanda Fırat Nehri’ne kurulmuş olan Keban Barajı üzerinden sağlanan feribot da ulaşımda kullanılan önemli bir seçenektir.
Van kentinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Van Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir.
Van İlinden Havalimanı’na Ulaşım
Aracınız ile D-300 Karayolu ile yaklaşık olarak 10 dakikada Van Ferit Melen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca aracınız ile Van-Hakkari Yolu kullanarak 2 saat 50 dakikada Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na ve D-965 Karayolu ile 2 saat 59 dakikada Ağrı Havaalanı’na da ulaşabilirsiniz.
Van Nereye Bağlı? Van Hangi Bölgemizdedir?
Van, Doğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır. Van farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Van ilinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Van gölü kıyısı ve plajları, Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Müzesi gibi görülmeye değer önemli güzellikler barındırmaktadır. İl geneline baktığımızda yüzey şekillerinin engebeli yapıda olmadığı görülmektedir. Van il geneli Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Murat-Van Bölümü’nde yer almakta olup güneydeki küçük bir kısmı ise Hakkari Bölümü sınırlarına girmektedir. İlçede Karasal iklim hüküm sürer. Yazları çok sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve bol kar yağışlıdır.

Van Nerede? Van Hangi Bölgemizdedir?
Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Van kenti, kuzeyde Ağrı; güneyde Hakkari ve Şırnak; güneybatıda Siirt ve batıda Bitlis illeriyle komşudur. Doğuda İran ile sınır komşusu olmakla beraber batıda ise Van Gölü’ne kıyısı bulunmaktadır. Topografik olarak eğimlidir ve genellikle dağlarla kaplıdır. Van İstanbul arası 1.479 kilometre, Van Ankara arası 1.241 kilometre, Van İzmir arası 1.761 kilometre ve Van Antalya arası 1.486 kilometredir.
İlk yorum yapan olun