Amasra Nerede? Bartın Amasra’ya Nasıl Gidilir?

Amasra Nerede

Amasra Nerede? Türkiye’nin kuzeyinde bulunan Karadeniz Bölgesinde yer alan Bartın kentinin bir ilçesidir. Bartın ilinde yer alan bu ilçenin nüfusu yaklaşık olarak 15 bindir. Amasra ilçesinin, Bayburt ilçelerinden sınır komşu ilçeleri; Bartın’ın ilçelerinden güneyde Merkez ve doğuda Kurucaşile ilçeleri ve kuzey kıyılarıyla Bartın’ın Karadeniz’e kıyısı olan ilçeleridir. Amasra’nın il merkezine olan uzaklığı 19 Kilometredir ve merkezden biraz yakın konumlanmıştır. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 120 kilometrekaredir. Amasra ilçesi harita konumu olarak 41° 44´ 42.5184″ Kuzey ve 32° 23´ 4.7724″ Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. İlçenin ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 12 metredir. İlçede toplamda 4 mahalle bulunmaktadır.

Amasra Nerede? Amasra Haritası

amasra nerede

Amasra’ya Nasıl Gidilir?

Amasra ilçesine ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Amasra’ya kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Amasra ilçesine ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Amasra Nerede, Amasra Yol Tarifi, Amasra’ya rota oluşturmak için tıklayınız…

Amasra Nerede? Karayolu ile Amasra’ya Ulaşım

Karayolu ile Bartın’dan Bartın-Arıt Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 10 dakikada Amasra’ya ulaşılabilmektedir. Farklı alternatif olarak Bartın-Ankara yolu üzerinden de 43 dakikada ulaşım sağlanabilir. Ulus ilçesinden ise D-755 Otoyolunu kullanarak yaklaşık 46 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Kurucaşile ilçesinden D-010 Yolu üzerinden yaklaşık 53 dakikada Amasra’ya ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Amasra’ya Ulaşım

Bartın ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Bartın’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Bartın kentinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Amasra’dan otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Amasra’dan Bartın İline halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Kurucaşile ilçesinin Bartın’a sınırı bulunmaktadır. Kurucaşile ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Amasra’ya ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Ulus ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Amasra’ya ulaşmak mümkündür. Merkez ilçesinden Amasra’ya halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Amasra’dan Havalimanı’na Ulaşım

Aracınız ile D-010 Yolu üzerinden yaklaşık olarak 48 dakikada Zonguldak Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde aracınız ile D-755 Otoyolunu kullanarak 2 saat 40 dakikada Kastamonu Havalimanı’na ulaşılabilir. Farklı alternatif olarak D-030 Yolu üzerinden 2 saat 53 dakikada Kastamonu Havalimanı’na ulaşılabilirsiniz.

Amasra Nereye Bağlı? Amasra Hangi Bölgemizdedir?

Bartın İli Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Bartın farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Bartın İlinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Bartın’a tarih boyunca farklı uygarlıklar hakim olmuştur. Bartın ilinde dağlar yüksek değildir yeryüzü şekilleri sarp ve kayalıktır. En önemli dağları Aladağ, Kocadağ ve Ant Dağlarıdır. Genellikle Karadeniz iklimi görülmektedir. Bartın’da farklı gezilecek yerler bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Ağlayan Ağaç, Bakacak Tepesi, Kapısuyu Koyu ve İnkumu Plajı’dır.

amasra nereye bağlı

Bartın Nerede? Bartın Hangi Bölgemizdedir?

Bartın Türkiye’nin kuzeyinde bulunan Karadeniz Bölgesinin batısında yer almaktadır. Bartın iline komşu iller; Doğuda Kastamonu, güneyde Karabük ve batıda da Zonguldak ilidir. Topoğrafik yapısı eğimlidir ve genellikle dağlarla kaplıdır. Bartın İstanbul arası 441 kilometre, Bartın Ankara arası 291 kilometre, Bartın Zonguldak arası 87 kilometre ve Bartın Kastamonu arası 183 kilometredir.

Gezilecek yerler ile ilgili yazılarımızı okumak için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*