Tekirdağ Nerede? Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?

Tekirdağ nerede

Tekirdağ Nerede? Tekirdağ ili Türkiye’nin kuzeybatısında bulunan Marmara Bölgesinde yer almaktadır. Tekirdağ ilinin nüfusu (2022) yaklaşık olarak 1.141.235 dir. Tekirdağ ilinde toplamda 11 ilçe bulunmaktadır. Bunlar Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu, Kapaklı, Malkara, Marmaraereğlisi, Muratlı, Saray, Şarköy, Süleymanpaşa ilçeleridir. Tekirdağ iline komşu iller; Kuzeyinde Tekirdağ, doğusunda İstanbul, güneyinde Marmara denizi, batısında Edirne ilidir. İlin yüzölçümü yaklaşık olarak 6339 kilometrekaredir. Tekirdağ İli harita konumu olarak 40° 58′ 41.1312” Kuzey ve 27° 30′ 42.0300” Doğu gps koordinatları arasında yer almaktadır. Tekirdağ’nin ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 37 metredir.

Tekirdağ Nerede? Tekirdağ Haritası

Tekirdağ nerede

Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?

Tekirdağ’da ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Tekirdağ merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Tekirdağ merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Tekirdağ Nerede, Tekirdağ Yol Tarifi, Tekirdağ’a rota oluşturmak için tıklayınız…

Tekirdağ Nerede? Karayolu ile Tekirdağ’a Ulaşım

Karayolu ile Tekirdağ’nin ilçesi olan Çorlu ilçesinden Balabanlı-Sarılar Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 7 dakikada Tekirdağ il merkezine ulaşılabilmektedir. Tekirdağ’nin ilçesi olan Ergene ilçesinden Hayrabolu Muratlı Yolu kullanılarak 53 dakikada Tekirdağ il merkezine ulaşılabilmektedir. Şarköy ilçesinden ise D555 Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 17 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Malkara İlçesinden Hayrabolu Malkara Yolu üzerinden yaklaşık 56 dakikada Tekirdağ’a ulaşım sağlanmaktadır. Çerkezköy ilçesinden Avrupa Otoyolu/O-3/E80Yolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 27 dakikada Tekirdağ’a ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Tekirdağ’a Ulaşım

Tekirdağ ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle belediye otobüsü, minibüs ve halk otobüsleri kullanılmaktadır. Tekirdağ’da yaşayanlar genellikle şehir merkezinden de geçen otobüsleri daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Tekirdağ kentinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Tekirdağ Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Tekirdağ Merkez’den çevre ilçelerine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Süleymanpaşa ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Tekirdağ’a ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Şarköy ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Tekirdağ’a ulaşmak mümkündür.

Kentin farklı noktalarından Tekirdağ’a kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Tekirdağ il merkezinden Süleymanpaşa, Şarköy, Çorlu gibi ilçelere hem özel araç hem de otobüsler ile rahatça ulaşabilirsiniz.

Tekirdağ İlinden Havalimanı’na Ulaşım

Tekirdağ il merkezine ulaşım için hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından Tekirdağ Çorlu ilçesinde yer alan Çorlu Havalimanı’na gidebilirsiniz. Çorlu Havalimanı’ndan özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla Tekirdağ iline ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tekirdağ Merkezden aracınız ile D100 Yolu Üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 14 dakikada Çorlu Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Yine aracınız ile D555 ve D110/E84 Yolunu kullanarak 1 saat 19 dakikada Çorlu Havalimanı’na ulaşılabilir.

Tekirdağ Nereye Bağlı? Tekirdağ Hangi Bölgemizdedir?

Tekirdağ İli Marmaray Bölgesinde yer almaktadır. Tekirdağ farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Tekirdağ İlinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Tekirdağ günümüze kadar pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Tekirdağ ilinin alan olarak Türkiye’nin elli dört en büyük ilidir. Tekirdağ ilinde insan yerleşkesi ile ilgili en eski kalıntılara Karansıllı köyü çevresindeki Yatak, Kuştepe ve Malkara yakınlarındaki Balı tepe adlı kalıntı yerlerinde tespit edilmiştir. Bunlar Alt Paleolitik Dönemine dair aletlerin keşfedildiği açık hava kalıntı yerleridir. Tekirdağ ilinin ekonomik yapısını tarım ve sanayi sektörleri yer almaktadır. Turizm sektöründe de gelişmeler görünmektedir. Tekirdağ merkez ilçesi Süleymanpaşa ilçesi olarak geçmektedir. En kalabalık nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Çorlu, Süleymenpaşa ve Çerkezköy ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Marmaraereğlisi, Muratlı ve Şarköy ilçeleridir.

Yüzey şekilleri oldukça engebeli ve dağlık yapıdadır. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir. Tekirdağ ve çevresinde genellikle Akdeniz ikliminin etkisi altında kalmakla birlikte yarı nemli iklim tipine girmektedir. Marmara Denizi kıyısı olan şehirde kıyılarda genellikle Akdeniz iklimi, iç kısımlarda karasal iklim egemendir. Yazlar sıcak, kışlar ılıktır.

Tekirdağ nerede

Tekirdağ Nerede? Tekirdağ Hangi Bölgemizdedir?

Türkiye’nin kuzeybatısına doğru Marmara Bölgesinde Batı bölümünde yer alan Tekirdağ kenti; Kuzeyinde Tekirdağ, doğusunda İstanbul, güneyinde Marmara denizi, batısında Edirne iliyle komşudur. Topoğrafik yapısı dağlık ve ormanlık alanlardan oluşmaktadır. Tekirdağ İstanbul arası 182 kilometre, Tekirdağ Ankara arası 630 kilometre, Tekirdağ İzmir arası 425 kilometre ve Tekirdağ Bursa arası 345 kilometredir.

 Gezilecek yerler yazılarımızı okumak için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*