Amasya Merkez Nerede? Amasya Merkez Türkiye’nin kuzeyinde bulunan Karadeniz Bölgesinde Amasya kentinde yer almaktadır. Amasya Merkez ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 136 bindir. Amasya Merkez ilçesine komşu ilçeler; güneybatıda Göynücek, kuzeydoğuda Taşova, kuzeybatıda Suluova ve Merzifon ilçeleriyle birlikte güneydoğuda Tokat’ın Turhal, kuzeyde Samsun’un Ladik ve batıda da Çorum’un Mecitözü ilçesidir. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 5268 kilometrekaredir. Amasya Merkez İli harita konumu olarak 40° 38´ 43.4292″ Kuzey ve 35° 48´ 40.3704″ Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Amasya Merkez’in ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 405 metredir. Amasya Merkez ilçesinde toplamda 40 mahalle vardır.
Amasya Merkez Nerede? Amasya Merkez Haritası
Amasya Merkez’e Nasıl Gidilir?
Amasya Merkez’de ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Amasya Merkez merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Amasya Merkez merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.
Amasya Merkez Nerede, Amasya Merkez Yol Tarifi, Amasya Merkez’e rota oluşturmak için tıklayınız…
Amasya Merkez Nerede? Karayolu ile Amasya Merkez’e Ulaşım
Karayolu ile Göynücek ilçesinden Amasya-Göynücek yolu üzerinden yaklaşık 45 dakikada Amasya Merkez ilçesine ulaşılabilmektedir. Gümüşhacıköy’den ise E-80 Otoyolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 18 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Merzifon İlçesinden E-80 Otoyolu üzerinden yaklaşık 1 saat 7 dakikada Amasya Merkez’e ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Suluova ilçesinden D-100 Yolunu kullanarak yaklaşık 55 dakikada Amasya Merkez’e ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Taşova ilçesinden D-180 Yolunu kullanarak yaklaşık 57 dakikada Amasya Merkez’e ulaşım sağlanmaktadır.
Toplu Taşıma ile Amasya Merkez’e Ulaşım
Amasya Merkez ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Amasya Merkez’de yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.
Amasya Merkez ilçesinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Amasya Merkez Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Amasya Merkez Merkez’den Göynücek İlçesine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.
Gümüşhacıköy ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Amasya Merkez’e ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Suluova ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Amasya Merkez’e ulaşmak mümkündür.
Kentin farklı noktalarından Amasya Merkez’e kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Amasya Merkez il merkezinden Taşova ilçesine de hem özel araç hem de halk otobüsleri ile rahatça ulaşabilirsiniz.
Amasya Merkez İlinden Havalimanı’na Ulaşım
Aracınız ile E-80 Karayolu üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 5 dakikada Amasya Merzifon Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı alternatif olarak D-180 Otoyolu üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 11 dakikada erişim sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde aracınız ile D-100 Otoyolunu kullanarak 4 saat 12 dakikada Ordu-Giresun Havalimanı’na ulaşılabilir. Farklı alternatif olarak E-80 Otoyolu üzerinden yaklaşık olarak 4 saat 35 dakikada erişim sağlayabilirsiniz.
Amasya Merkez Nereye Bağlı? Amasya Merkez Hangi Bölgemizdedir?
Amasya Merkez İlçesi Karadeniz Bölgesinde Amasya kentinde yer almaktadır. Amasya Merkez farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Amasya Merkez İlçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Yüzey şekilleri oldukça engebeli ve dağlık yapıdadır. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir. Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alır. Anadolu’nun eski yerleşim alanlarından biridir. Hititlerden başlayarak çeşitli uygarlıkların merkezi olmuştur. Amasya Merkez Karadeniz’in hemen gerisinde yer alır. Şehir vadi tabanı üzerine kurulmuştur. Anadolu’nun iç kesimlerini Samsun Limanı’na bağlayan yol üzerinde bulunan Amasya Merkez, 1930’da inşa edilen demiryolu ile Samsun’a bağlanmaktadır. İlde Karadeniz iklimi – kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları kara iklimi kadar kurak, Türkiye’de Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir.
Amasya Nerede? Amasya Hangi Bölgemizdedir?
Türkiye’nin doğusundan Karadeniz bölgesinde yer alan Amasya kenti, Kuzeyde Samsun ve doğuda Tokat illeriyle komşudur. Topoğrafik yapısı eğimlidir ve genellikle dağlarla kaplıdır. Amasya İstanbul arası 671 kilometre, Amasya Ankara arası 326 kilometre, Amasya Samsun arası 124 kilometre ve Amasya Tokat arası 113 kilometredir.
İlk yorum yapan olun