Ezine Nerede? Çanakkale Ezine’ye Nasıl Gidilir?

Ezine Nerede

Ezine Nerede? Ezine Türkiye’nin kuzeybatısında Marmara bölgesinde bulunan Çanakkale kentinde yer almaktadır. Ezine ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 31 bindir. Ezine’ye Çanakkale’nin ilçelerinden kuzeyinde Çanakkale Merkez ilçesi, doğusunda Ayvacık ve güneyinde de Bayramiç ilçesi komşudur. Batıda Ege Denizine kıyısı vardır. Bozcaada ise deniz üzerinden Batı’daki komşusudur. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 727 kilometrekaredir. İlçenin il merkezine olan uzaklığı 52 kilometredir. Ezine İli harita konumu olarak 39° 47′ 13.6500” Kuzey ve 26° 20′ 9.1212” Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Ezine’nin ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 50 metredir. Ezine ilçesinde toplamda 7 mahalle vardır.

Ezine Nerede? Ezine Haritası

Ezine Nerede

Ezine’ye Nasıl Gidilir?

Ezine’de ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Ulaşım aynı zamanda denizyolu ile de sağlanabilmektedir. Ezine merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Ezine merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Ezine Nerede, Ezine Yol Tarifi, Ezine’ye rota oluşturmak için tıklayınız…

Ezine Nerede? Karayolu ile Ezine’ye Ulaşım

Karayolu ile Çanakkale Merkez ilçesinden E-87 Karayolu kullanılarak yaklaşık 57 dakikada Ezine ilçesine ulaşılabilmektedir. Çanakkale’nin komşusu Tekirdağ’dan ise D-110 Karayolu, Gelibolu-Lapseki Feribotu ve E-90 Otoyollarını kullanarak yaklaşık 3 saat 17 dakikada, Balıkesir’den ise D-230 Karayolunu kullanarak 2 saat 25 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Biga İlçesinden D-555 Karayolu ve İzmir-Çanakkale Yolu ile yaklaşık 1 saat 38 dakikada Ezine’ye ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Çanakkale’nin Lapseki ilçesinden ise E-90  Otoyolunu kullanarak yaklaşık 57 dakikada Ezine’ye ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Ezine’ye Ulaşım

Ezine ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Ezine’de yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksiler de şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Ezine ilçesinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Ezine Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Ezine Merkez’den Ezine İlçelerine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Ezine İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım

Aracınız ile E-87 Otoyolu üzerinden yaklaşık olarak 42 dakikada Çanakkale Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca aracınız ile E-87 Otoyolu üzerinden yaklaşık 1 saat 27 dakikada Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na da ulaşabilirsiniz.

Ezine Nereye Bağlı? Ezine Hangi Bölgemizdedir?

Ezine İlçesi Marmara Bölgesinde Çanakkale kentinde yer almaktadır. Ezine farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Ezine İlçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. İlçe geneline baktığımızda yüzey şekillerinin engebeli yapıda olduğu görülmektedir. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir.Tarihin en önemli uygarlıklarına ev sahipliği yapmış Ezine, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nde yer alır. Anadolu’nun eski yerleşim alanlarından biridir. Ezine’nin Kuruluşu Danişmend Oğulları dönemine denk gelmektedir. Ezine Marmara’nın sahil şeridinde yer alır. İlçede Akdeniz İklimi etkisiyle yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer.

Ezine Nerede

Çanakkale Nerede? Çanakkale Hangi Bölgemizdedir?

Türkiye’nin batısından Marmara bölgesinde yer alan Çanakkale kenti, Kuzeyde Edirne ve Tekirdağ; doğuda Balıkesir illeriyle komşudur. Topoğrafik yapısı eğimlidir ve genellikle dağlarla kaplıdır. Çanakkale İstanbul arası 317 kilometre, Çanakkale Ankara arası 659 kilometre, Çanakkale İzmir arası 366 kilometre ve Çanakkale Antalya arası 689 kilometredir.

 Gezilecek yerler yazılarımızı okumak için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*