Isparta Nerede? Isparta ili Türkiye’nin güneyinde bulunan Akdeniz Bölgesinde yer almaktadır. Isparta ilinin nüfusu (2020) yaklaşık olarak 440.304 tür. Isparta ilinde toplamda 13 ilçe bulunmaktadır. Bunlar Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Isparta (Merkez ilçe), Keçiborlu, Şarkikaraağaç, Senirkent, Sütçüler, Uluborlu, Yalvaç, Yenişarbademli ilçeleridir. Isparta iline komşu iller; Kuzeyinde Afyon, doğusunda Konya, güneyinde Antalya, batısında ise Burdur ve Denizli ilidir. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 8.913 kilometrekaredir. Isparta İli harita konumu olarak 37° 45′ 45.5400” Kuzey ve 30° 33′ 13.3380” Doğu gps koordinatları arasında yer almaktadır. Isparta’nın ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 1049 metredir.
Isparta Nerede? Isparta Haritası
Isparta’ya Nasıl Gidilir?
Isparta’da ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Isparta merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Isparta merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.
Isparta Nerede, Isparta Yol Tarifi, Isparta’ya rota oluşturmak için tıklayınız…
Isparta Nerede? Karayolu ile Isparta’ya Ulaşım
Karayolu ile Isparta’nın ilçesi olan Gönen ilçesinden D330/D685 Yolu üzerinden yaklaşık 29 dakikada Isparta il merkezine ulaşılabilmektedir. Isparta’nın ilçesi olan Eğirdir ilçesinden D330 Yolu kullanılarak 34 dakikada Isparta il merkezine ulaşılabilmektedir. Şarkikaraağaç ilçesinden ise D330 Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 38 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Senirkent İlçesinden D320 ve D330/D685 Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 7 dakikada Isparta’ya ulaşım sağlanmaktadır. Yalvaç ilçesinden D330 Yolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 36 dakikada Isparta’ya ulaşım sağlanmaktadır. Sütçüler İlçesinden D685 Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 21 dakikada Isparta’ya ulaşım sağlanmaktadır. Son olarak Keçiborlu ilçesinden D650 ve D330/D685 Yolu kullanılarak yaklaşık 39 dakikada Isparta’ya ulaşım sağlanmaktadır.
Toplu Taşıma ile Isparta’ya Ulaşım
Isparta ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle belediye otobüsü, minibüs ve halk otobüsleri kullanılmaktadır. Isparta’da yaşayanlar genellikle şehir merkezinden de geçen otobüsleri daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.
Isparta kentinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Isparta Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Isparta Merkez’den çevre ilçelerine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.
Eğirdir ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Isparta’ya ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Ağlasun ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Isparta’ya ulaşmak mümkündür.
Kentin farklı noktalarından Isparta’ya kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Isparta il merkezinden Eğirdir, Gönen, Atabey, Keçiborlu, Yalvaç vb. gibi ilçelere hem özel araç hem de otobüsler ile rahatça ulaşabilirsiniz.
Isparta İlinden Havalimanı’na Ulaşım
Isparta Merkezden aracınız ile D330/D685 Yolu üzerinden yaklaşık olarak 34 dakikada Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı alternatif olarak D320 Yolunu kullanarak yaklaşık olarak 1 saat 32 dakikada Denizli Çardak Havalimanı’na erişim sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde aracınız ile D330 Yolunu kullanarak 1 saat 59 dakikada ulaşılabilir.
Isparta Nereye Bağlı? Isparta Hangi Bölgemizdedir?
Isparta İli Akdeniz Bölgesinde yer almaktadır. Isparta farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Isparta İlinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Isparta günümüze kadar pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Isparta ili alan olarak Türkiye’nin otuz dördüncü en büyük ilidir. Büyük İskender kral olduktan sonra (MÖ 356 – MÖ 323), Anadolu’nun batısı Yunan hükümdarlığı tarafından yönetilmekteydi. İskender öldükten sonra bölge Atina’ya bağımlı kaldı. İlin adı geçmişten beri aynı isimde günümüze kadar gelmiştir. Isparta ilinin ekonomisi tarım ve hayvancılığı dayalı sektörler oluşturmaktadır. En kalabalık nüfusa sahip ilçeleri sırasıyla Merkez, Yalvaç, Eğirdir ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Yenişarbademli, Aksu ve Atabey ilçeleridir.
Yüzey şekilleri oldukça engebeli ve dağlık yapıdadır. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir. İlçe kuzey Akdeniz Bölgesi’nde yer alır. Isparta ve çevresinde iklim genellikle İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgeleri arasında geçit iklimi özelliğine sahiptir hâkimdir. Kışları ılık ve yağışlı, yazlar sıcak ve yağışsızdır.
Isparta Nerede? Isparta Hangi Bölgemizdedir?
Türkiye’nin güneyinde Akdeniz Bölgesinde yer alan Isparta kenti, Kuzeyinde Afyon, doğusunda Konya, güneyinde Antalya, batısında ise Burdur ve Denizli illeriyle komşudur. Topoğrafik yapısı dağlık ve ovalık alanlardan oluşmaktadır. Isparta İstanbul arası 572 kilometre, Isparta Ankara arası 381 kilometre, Isparta İzmir arası 404 kilometre, Isparta Antalya arası 127 kilometre ve Isparta Konya arası 240 kilometredir.
İlk yorum yapan olun