Manisa Gezilecek Yerler, En Güzel 35+ Yer

Manisa Gezilecek Yerler yazımızda Türkiye’nin Ege Bölgesinde yer alan İzmir, Balıkesir, Uşak, Aydın, Kütahya illeri ile çevrili olan ve tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış il konumundadır. Yazımıza başlamadan önce Manisa şehri ile ilgili bazı genel bilgileri sizlere aktaralım.

Şehzadeler şehri olarak da bilinen Manisa tarihi ve kültürel güzellikleri, doğal yapıları ve güzellikleri ön planda olup gezi severlerin uğraması gereken yerleri arasındadır.

Manisa gezilecek yerler aşağıda yer almaktadır.

1- Manisa Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Sipil Dağı Milli Parkı

Manisa Gezilecek Yerler yazımızın ilk sırasında yer alan Sipil Dağı, Manisa ve İzmir il sınırları içerisinde Manisa’nın güneyinde yer almaktadır. 1968 yılında Milli Park ilan edilen Sipil Dağı 6 bin 801 hektarlık alana sahiptir. Sipil Dağı Milli Parkının farklı morfolojik ve Jeolojik yapısı, içinde barındırdığı dolin gölleri, kayaları, mağaraları, zengin bitki çeşitliliği ve mitolojik kalıntıları ile araştırmalar için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca çakal, kurt, akbaba, kartal, tilki gibi birçok hayvana da ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında menekşe papatya, manisa lalesi, gelincik, böğürtlen gibi zengin bitki örtüsüne sahip olup içlerinden en dikkat çekeni ve ünlü olanı Manisa Lalesi olmuştur.

Sipil Dağı Milli Parkın içerisinde yer alan At Alanı Yaylasının bir bölümü turizm için ayrılmış olup dağ evleri mevcuttur. Burada konaklayabilir veya bölgede kamp yapabilir dilerseniz de piknik yaparken çocuklar oyun alanında vakit geçirebilir.

Ayrıca Milli Parkın doğusunda 600 metre yükseklikte yer alan Sülüklü Göl yer almaktadır. Kalkerlerin erimesi ile oluşan gölün derinliği 2 metre çapı 100 metredir. Sizlerde bu doğa harikası yerde doğa ile iç içe bir gün geçirebilir içerisinde bulunan alanları keşfedebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sipil Dağı Milli Parkı

2- Manisa Kent Ormanı

Uncubozköy Mahallesi yakınlarında bulunan Kent Ormanı Manisa’da Sipil Dağı Milli Parkından sonra en çok tercih edilen yerler arasında bulunmaktadır. 2007 yılında hizmete açılan kent ormanı, 2013 yılında yaptığı çevre düzenlemeleriyle daha da çok rağbet görmüştür. Kent Ormanın içerisinde piknik için ayrılan masalar, seyir terasları, çeşmeler, bisiklet ve yürüyüş yolu, yörenin simgelerinden olan ağlayan kaya minyatürü, suni göletler ve su değirmeni yer almaktadır.

Sizlerde Manisa Kent Ormanında doğa ile iç içe vakit geçirerek yürüyüşünüzü veya sporunuzu yapabilirsiniz. Dilerseniz de gölet manzarasına karşı oturma banklarında dinlenebilir veya piknik için ayrılan masalarda ailecek keyifle vakit geçirerek pikniğinizi de yapabilirisiniz.

Manisa Kent Ormanı

3- Manisa Gezilecek Yerler Süreyya Tabiat Parkı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan park 2011 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Süreyya Tabiat Parkında doğa ile iç içe sessiz ve sakin bir gün geçirebilir ve ailecek eğlenebilirsiniz. Piknik yapabileceğiniz kamelyalar ve masalar bulunurken çocuklar içinde oyun alanları mevcuttur. Dilerseniz pikniğinizi yapabilir dilerseniz de içerisinde bulundurduğu kafeteryadan ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Süreyya Tabiat Parkı

4- Mesir Tabiat Parkı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan park 2008 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Oldukça geniş alana sahip olan parkta yürüyüş yolları, piknik alanları, restoran, çocuk oyun alanları mevcuttur. Ayrıca zengin bitki örtüsüne, sayısız hayvan türüne ev sahipliği yaparken gölet ve şelale gibi doğal güzellikleri de içerisinde barındırmaktadır. Sizler de Mesir Tabiat parkında ailecek hem eğlenebilir hem dinlenebilir hem de doğa ile iç içe güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Mesir Tabiat Parkı

5- Manisa Gezilecek Yerler Şehzadeler Parkı

2018 yılı Aralık ayı sonunda açılan parkta ailecek harika vakitler geçirebilirsiniz, Hem eğlenebileceğiniz hem de tarihe yolculuk yapabileceğiniz bu park ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır. Parkın içerisinde çizgi film kahramanlarının yer aldığı Masal Parkı bulunurken Dioramik Mesir Müzesi ve Türk İslam Dünyasındaki 32 tane tarihi eserin yer aldığı Minia Şehzadelerde yer almaktadır.

478 yıllık gelenek olan mesirin atılma anının canlandırıldığı Dioramik Mesir Müzesinde tarihine yolculuk yaparken, çocuklarınız da keyif alacağı masal parkında harika vakit geçirebilir.  Son olarak da birçok temanın yer aldığı yürüyüş yolunda yürüyerek fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Şehzadeler Parkı

6- Kocamurtluk Mesire Alanı

Gördes ilçesinde yer alan mesire alanında yürüyüş yolları, piknik alanları, ocaklar mevcut olup Kocamurtlukda sessiz ve sakin bir gün geçirebilirsiniz.

Kocamurtluk Mesire Alanı

7- Akpınar Mesire Yeri

Turgutlu yolu üzerinde bulunan mesire yeri Manisa Merkeze 7 kilometre uzaklıktadır. Spil Dağının eteklerinde bulunan Akpınar, merkeze yakınlığıyla da oldukça kalabalık olan ve ilgi gören yerler arasındaydı. Günümüz de ise Manisa Belediyenin su kaynakları konumunda olup koruma alanı içerisindedir.

Manisa Gezilecek Yerler Akpınar Mesire Yeri

8- Turgutlu Seyir Tepesi

Manisa ilinin Turgutlu ilçesinde yer alan seyir tepesi şehrin bütün manzarasını ayaklar altına seriyor. Seyir tepesinde cafe ve restoran bölümü mevcut olup farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Dilerseniz seyir tepesinde gün batımı eşliğinde çayınızı kahvenizi yudumlayabilir dilerseniz de manzaranın tadını çıkartarak güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

9- Manisa Gezilecek Yerler Sultan (Kiraz) Yaylası

Sipil Dağının kuzeyinde yer alan yayla deniz seviyesinden 850 metre yükseklikte yer almaktadır. Sancağa giden şehzadeler yazın sıcağından kaçmak için bu yaylaya gitmiş ve ‘Sultan Yaylası’ ismini almıştır. Yeşilin güzel tonlarını barındırdığı yayla çam ağacı örtüsü ile kaplı olup kiraz ağaçlarıyla meşhurdur. Ayrıca içerisinde yer alan soğuk su içme kaynakları mevcut olup kamp yapabilir ve mesire alanı olarak kullanabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sultan (Kiraz) Yaylası

10- Ovacık Yaylası

Turgutlu ilçe merkezine 30 kilometre mesafe de olan Ovacık Yaylası Kuşlar Köyü yakınlarında yer almaktadır. Geniş bir alana sahip olan yaylada manzarasının yanı sıra tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar ve eğlenebileceğiniz aktiviteler mevcuttur.

11- Su Uçtu Şelalesi (Türkmen Şelalesi)

Türkmen Şelalesi olarak da bilinen şelale Salihli ilçesinin Türkmen Köyü yakınlarında yer almaktadır. Küçük ve Büyük iki şelalenin bulunduğu alan da Küçük şelale 10 metre yüksekliğe Büyük Şelale 30 metre yüksekliğe sahiptir. Özellikle kanyon sporcularının uğrak alanlarından olan şelaleye ekipmanlarınızla tırmanarak unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Ormanlık alan içerisinde olan şelalenin çevresinde piknik yapabileceğiniz alanlar mevcut olup kamp yapmanıza da olanak sağlamaktadır. Trekking yürüyüşü olarak da sıklıkla tercih edilen alan da harika doğa fotoğrafları da çekebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Su Uçtu Şelalesi (Türkmen Şelalesi)

12- Manisa Gezilecek Yerler Marmara Gölü

Göl Marmara ile Salihli arasında bulunan Marmara Gölü doğal alüvyal set gülü olmasına rağmen zamanla yapay kanalları aracılığı ile baraj gölü fonksiyonuna erişmiştir. Marmara Gölünün çevresinde kamp yapabilir ve doyumsuz manzarasına karşı doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Dilerseniz de pikniğinizi yapabilir ve balığınızı tutabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Marmara Gölü

13- Adala Kanyonu

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Adala Mahallesinde yer alan kanyon 12 bin yıl önce yanardağ patlaması sonucu oluşmuştur. Demirköprü Barajı, Marmara Gölü ve antik çağda ‘Katakekaumene’ olarak adlandırılan ‘Yanık Ülke’ nin tam ortasında yer alan kanyon antik çağdan günümüze kadar ulaşmış olan yapısı ve doğasıyla cennetten bir köşe konumundadır. Gediz nehrini de içinde barındıran kanyon güzel manzaralara ev sahipliği yaparken doğa yürüyüşçülerinin ve fotoğrafçılarının uğrak mekanlarındandır.

Adala Kanyonu

14- Kula Evleri

18. yüzyıl mimari özelliklerini taşıyan evler Kula ilçesinin her bölgesinde karşınıza çıkmaktadır. Türk Evi olarak da bilinen Geleneksel Kula Evleri ahşap yapılardan oluşmaktadır. Genel olarak 2 katlı olan Kula Evlerinin çatıları kiremit ile örtülü ve saçak altlarında süslemeler yer almaktadır. Bu özelliğiyle dikkat çeken binalar 18. Yüzyıl mimari özelliklerinin en güzel yansımasıdır. Geniş aileler için tasarlanan bu evler genel olarak bahçelidir. Yapısını bozmadan günümüze kadar ulaşan bu Geleneksel Kula Evlerini ziyaret ederek hem tarihi mimarisini yakından görebilir hem de bu otantik binaların önünde harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Kula Evleri

15- Kuladokya Kula Peri Bacaları

1.Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı ilan edilmesiyle koruma altına alınan Kula Peri Bacaları Tabiat Anıtı Kula ilçesinin 16 kilometre uzaklığında yer almaktadır. Gediz Nehrini geçtikten kısa bir süre sonra patika yola ulaşıp KuladokyaKula Peri Bacalarını görüp doğal güzelliğine hayran kalacaksınız. Rüzgâr, yağmur, kar gibi aşındırıcı etkenlerle oluşan peri bacaları adeta açık hava müzesi havasında.  Sizler de Manisa gezinize Kula Peri Bacalarını rotanıza ekleyerek bu büyüleyici güzelliğe yakından şahitlik edebilirsiniz.

Kuladokya Kula Peri Bacaları

16- Kula Divlit Volkanik Parkı

Türkiye’nin ilk ve tek Jeoparkı olan Kula Divlit Volkanik Parkı Kula ilçe merkezinin kuzeydoğusunda yer almaktadır. Günümüzden 2 milyon yıl önce oluşan Kula volkanizmasının 3. Evresinde gelişen Kula Divlit Volkanik Parkı volkanik etkenlere bağlı karakteris şekilleri bünyesinde bulundurmaktadır. Parkın içerisinde Parazit Koniler, Lav Tünelleri, Hendekler, Spatter Konileri, Kula Divlit Cüruf Konisi ve Lav akıntısı bulunmaktadır. Özellikle Jeoloji alnına ilgi duyanların ziyaret etmesi gereken yerlerden olan parkta keşif yapmanız için yürüyüş yolu, ahşap köprüler ve bisiklet parkuru yer almaktadır.  Sizlerde Kula Divlit Volkanik Parkını ziyaret ederek büyüleyici yapısına şahitlik edebilir ve incelemeler yapabilirsiniz.

Kula Divlit Volkanik Parkı

17- Sardes Antik Kenti

Salihli ilçesine bağlı Sart kasabası yakınlarında yer alan kent bir zamanlar Lidya Krallığına başkentlik yapmıştır. Paranın ilk basıldığı yer olan Sardes tarihteki ünlü Kral Yolu’nun da başlangıcıdır. Uzun süreler değerli taş olarak kullanılan ‘Kuvars Taşı’ bu bölgede çıkartılmış olup altın ve kuvars taşı çıkarımına devam etmektedir.  Ayrıca ilk tiyatro kalıntılarının da gün yüzüne çıkarılmaya çalışıldığı Sart’ta birçok tarihi yapı da yer almaktadır.

 85 adet mezardan oluşan ve Sart’ın 5 kilometre kuzeyinde bulunan ‘Bin Tepeler’ olarak bilinen kraliyet mezarlığı yer almaktadır. Şehrin önemli kalıntılarından olan Hristiyanlığın 7 kutsal tapınağından biri olan ‘Artemis Tapınağı’ da bu bölgede bulunmaktadır.

Ayrıca kral tahtları ve tarihi kütüphanesi günümüze sağlam olarak ulaşabilmiş yapılardan olup ziyarete açıktır. Belirmekte fayda var ki bu tarihi eserlerin çoğunun orijinalleri Manisa Etnografya Müzesinde sergilenmekte olup buradakilerde orijinali ile aynı yapıma sahiptir.

Evler, mezarlar, akrapol, gymnasium(hamam), mahkeme binası, kilise, artemis tapınağı, bintepe, Sardes Antik Kentinde mevcut olan tarihi eserlerdir. Sizler de Manisa gezi rotanıza Sardes Antik Kentini ekleyerek tarihe yolculuk yapabilir ve buranın büyüleyici havasına şahitlik edebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sardes Antik Kenti

18- Bintepe Tümülüsleri

Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan ve Anadolu’da en eski medeniyetlerden olan Lidya Krallığına ait Bintepe Tümülüsleri Mısır Piramitlerine benzerliği ile dikkat çekmektedir. Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip olan Tümülüslerin en büyüğü Kral Karun olarak bilinen Krezus’un babası Alietes’in mezarı olup 535 metre çapı ve 69 metre yüksekliği ile dikkat çekmektedir. Halk arasında ‘Anadolu Piramitleri’ olarak da adlandırılan Tümülüsler Avrupa’daki en büyük piramitlere benzerliği ve 3 bin yıllık geçmişi ile UNESCO’nun Dünya Mirası Aday Adayı olarak beklemekte olup ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Manisa Gezilecek Yerler Bintepe Tümülüsleri

19- Artemis Tapınağı

Salihli ilçesine bağlı Sart kasabası yakınlarında yer alan Tapınak bir zamanlar Lidya Krallığına başkentlik yapmıştır. İçerisinde yer alan hamam ve havranın bulunduğu alan ve kutsal Artemis Tapınağı şehrin en önemli kalıntılarıdır. Artemis Tapınağının geçmişte inşa edilen en büyük mabetlerden birisi olduğu düşünülmektedir. Arka kısmında yer alan küçük kilise ise M.S 5. yüzyılda inşa edildiği söylemler arasındadır. M.S 17 depreminde büyük hasar görerek yıkılan tapınak Tiberius zamanında eski plana göre yeniden inşa edilmiş ve 4. yüzyıla ulaşıldığında güneydoğu köşesine şapel ilave edilmiştir.

Artemis Tapınağı

20- Manisa Gezilecek Yerler Sidas Antik Kenti

Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı İcikler kasabasında yer alan antik kent Lidyalılardan günümüze kalan en önemli kentlerden birisidir. Orijinal isminin Saittai olduğu kent zamanla Türkler tarafından Sidas ismini almıştır.Lidya ve Roma dönemine ait çeşitli kalıntıların bulunduğu antik kentte açık hava tiyatrosu, hükümet binası, kale giriş kapısı ve stadyum Sidas Antik Kentinde mevcut olan tarihi eserlerdir. Sizler de Manisa gezi rotanıza Sidas Antik Kentini ekleyerek tarihe yolculuk yapabilir ve buranın büyüleyici havasına şahitlik edebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sidas Antik Kenti

21- Manisa Kalesi

Manisa’nın merkezinde yer alan kale iç ve dış kale olarak Sipil Dağının kuzey yamacında yer almaktadır. Ne yazık ki günümüze sağlam olarak gelemeyen kalenin kalıntıları mevcuttur.

Kitabesi olmadığından dolayı kim tarafında ve ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinemese de Hellenistik Çağda bir kale yer aldığı ve Magnesia Antik kentinin sur ile çevrildiği ve bu kalede de Makedonya Kralı İskenderin önemli eşyalarını sakladığı bilinmektedir.

M.S 17 depreminde kale büyük hasar görmüş ve Bizans döneminde iç kale yenilenerek dış surlarla çevrilmiştir. 1222 yılında İmparator III. Joannes Dukas Vatatzer zamanında yapılmış olup 14. yüzyılda surlara takviyeler eklenmiştir.

Beylikler Dönemin de Saruhanoğulları kaleyi onarıp uzun yıllar kullanmış olup dış kalenin içerisinde yer alan ve kalıntılarına rastlanan Hacet Mescidi Saruhan Bey tarafından yapılmıştır.

Son olarak da Osmanlı Döneminde onarımdan geçmiş ve 15. Yüzyıla ulaşıldığında surlar çok fazla zarar gördüğü için harabe olarak günümüze ulaşmış ve önemini yitirmiştir.

Manisa Kalesi

22- Niobe Doğal Anıtı (Ağlayan Kaya)

Halk arasında ‘Ağlayan Kaya’ olarak da bilinen kaya Sipil Dağının kuzeybatısında yer almaktadır. Efsanesi ile dikkat çeken kaya yıl içerisinde çok kez ziyaret edilmektedir.

 Efsaneye göre Tantalos’un kızı olan Niobe Manisa’da dünyaya gelmiş ve Tanrıça Leto ile çocuklukları bu bölgede geçer. Daha sonra Thebai Kralı Amphion ile evlenmiş ve 7 kız 7 oğlan çocuğu olmuştur. Çocukluk arkadaşı Leto’nun ise 2 çocuğu olmuş olup Niobe bu durumu sürekli gündeme getirip Letoyu öfkelendirir. Letoda çocuklarına Niobeyi cezalandırmasını emreder ve çocukları da Niobe’nin bütün çocuklarını okla öldürür.  Niobe çocuklarının ccesetinin başında günlerce ağlar. Haline acıyan Leto’nun eşi Tanrı Zeus Niobe’nin haline üzülerek ve ızdırabına son vermek için onu Sipil Dağının eteğinde bir kayaya dönüştürür.

Bu efsane hikâyenin tanık olduğu kayayı yakından görerek gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Niobe Doğal Anıtı (Ağlayan Kaya)

23- Şahankaya

Yaklaşık 1000 metre yüksekliğe sahip olan Şahankaya Gördes ile Akhisar arasında bulunmaktadır. Özellikle profesyonel dağcıların uğrak alanlarından olan Şahankaya adrenalin severler için kaçınılmaz görkemli yapıya ve güzelliğe sahiptir. Ayrıca çevresinde piknik yapabileceğiniz alanlar mevcut olup doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

24- Muradiye Camii ve Külliyesi

Manisa ilinin Sultaniye Semtinde yer alan cami 1583-1592 yılları arasında III. Murat adına yaptırılmıştır. Mimar Sinan’ın eserlerinden olan caminin içerisinde medrese, imarethane ve dükkanlar yer almaktadır. Mimar Sinan’ın 90’lı yaşlarda çizdiği projeye Mimar Mahmut Ağa tarafından başlanmış olup Mahmut Ağa’nın ölümüyle Mimar Mehmet Ağa tarafından tamamlanmıştır. Mimar Sinan da yaşı gereği çizdiği proje tamamlanamadan vefat etmiştir.

Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan külliyede kesme taşından yapılmış ters T planlı cami en dikkat çeken özelliğidir. İki minaresi bulunan caminin iç mekânındaki çini ve süslemeler de görülmesi gereken yerler arasındadır.

Külliye içerisinde yer alan medrese de klasik Osmanlı mimarisi özelliklerini taşımakta olup, cami ve medrese arasındaki avluda Karaosmanoğulların’dan Hüseyin Ağa tarafından 1812 yılında yaptırılan kütüphanede yer almaktadır. Günümüzde Mimar Sinan Çocuk kütüphanesi olarak hizmet veren yapıyı ziyaret ederek çocuklarınızla hem tarihi yapıyı hem de eserleri inceleyebilirsiniz.

İmarethane de medrese ile aynı planda yapılmış olup avluyu U şeklinde saran yemekhane, mutfak ve erzak depoları yer alıyor.

Sizler de bu tarihten izler taşıyan yapıyı ziyaret ederek mimarisini yakından inceleyebilirsiniz.

Muradiye Camii ve Külliyesi

25- Manisa Gezilecek Yerler İvaz Paşa Camii

1484 yılında Abdülmüin’in oğlu İvaz Paşa tarafından yaptırılan cami Manisa Merkezde yer almaktadır. Tek minareli olan cami büyük bir kubbe ile örtülü olup caminin yapımında kesme taş ve tuğla kullanılmıştır. Ayrıca caminin son cemaat yeri beş yuvarlak sütun üzerine oturan dört kubbe ile örtülüdür. Ayrıca doğusunda İvaz Paşa’ya ait mezar bulunmaktadır. Edirne’deki üç şerefeli caminin küçük bir örneği olan İvaz Paşa Cami erken dönem Osmanlı-Türk mimarisinin özelliklerini taşımakta olup ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Manisa Gezilecek Yerler İvaz Paşa Camii

26- Manisa Gezilecek Yerler Kurşunlu Kaplıcaları

Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan Kaplıcalar bir vadi içerinde yer almakta olup görüntüsüyle hem doğal güzelliğini gözler önüne seriyor hem de şifa dağıtıyor. Romatizma, cilt hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, kireçlenme ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi gelen ve şifa olan kaplıcaların sıcaklığı 52-96 derece arasında değişmektedir. Yolunuz Kurşunlu Kaplıcalarına düşerse hem haftanın yorgunluğunu atarak tesislerinde konaklayabilir hem de rahatsızlıklarınıza şifa bulabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Kurşunlu Kaplıcaları

27- Urganlı Kaplıcaları

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yer alan Kaplıcalar bikarbonatlı, sodyumlu ve karbondioksitli suyu ile tam bir şifa kaynağı olmaktadır. Cilt hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, kireçlenme ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi gelmekte, içme suyu olarak da kullanıldığında böbrek, mide, bağırsak gibi birçok rahatsızlığa şifa olmaktadır. Yolunuz Urganlı Kaplıcalarına düşerse hem haftanın yorgunluğunu atarak dinlenebilir hem de rahatsızlıklarınıza şifa bulabilirsiniz.

28- Manisa Gezilecek Yerler Emir Kaplıcaları

Kula Selendi yolu üzerinde bulunan kaplıcalar Gerençayı kenarında yer almakta olup Roma dönemine ait birçok hamam kalıntısı bulunuyor. Kalıntılara bakılarak bölgenin binlerce yıldır kaplıca olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Kalıntılardan dolayı Emir Kaplıcaları adını alan termal sular tam bir şifa kaynağı olmaktadır. Ortopedik rahatsızlıkları, mide rahatsızlıkları ve stres bozukluklarına kadar birçok hastalığa tamamlayıcı olarak şifa olmaktadır. Kaplıcaların içerisinde 16 aparttan oluşan konaklama yerleri mevcut olup odaların suları da Kaplıcanın sularından oluşmaktadır. Emir Kaplıcalarına düşerse hem haftanın yorgunluğunu atarak tesislerinde konaklayabilir hem de rahatsızlıklarınıza şifa bulabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Emir Kaplıcaları

29- Çağlak Boğazı

İsmini bölgedeki Çağlak deresinden alan mesire alanı Akhisar ilçesinin Kargın Köyü yakınlarında bulunmaktadır. Çam ve zeytin ağaçlarının yoğunlukta olduğu mesire yerinde pikniğinizi yaparak doğa ile iç içe güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Ayrıca her yıl Mayıs’ın ilk veya ikinci haftası düzenlenen ‘Çağlak Festivalleri ’ne katılarak eğlenceli ve coşkulu bir gün geçirebilirsiniz.

30- Çağlak Deresi

Akhisar ilçesinin Kargın Köyü yakınlarında yer alan derenin etrafı çam ve zeytin ağaçları ile çevrili olup çevresinde piknik yapabileceğiniz mesire alanları mevcuttur. Ayrıca her yıl Mayıs’ın ilk veya ikinci haftası düzenlenen ‘Çağlak Festivalleri ’ne katılarak eğlenceli ve coşkulu bir gün geçirebilirsiniz.

31- Sevişler Barajı

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan baraj Yağcılı çayı üzerinde sulama ihtiyacını karşılamak amacı ile 1977-1981 yılları arasında inşa edilmiştir. Barajın çevresinde piknik yapabilir ve balık tutabilirsiniz.

32- Demirköprü Barajı

Salihli ilçesinde yer alan baraj Gediz Nehri üzerinde sulama ihtiyacını karşılamak, enerji üretimine katkı sağlamak ve taşkını önlemek amacıyla 1954-1960 yılları arasında inşa edilmiştir. Ormanla çevrili manzarasına karşı pikniğinizi yapabilir veya balık tutabilirsiniz. Ayrıca yöre halkı Hıdırellez döneminde buraya pikniğe gelmekte olup onlara katılarak eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

33- Manisa Gezilecek Yerler Sarıgöl Afşar Barajı

Alaşehir Çayı üzerinde bulunan baraj sulama ihtiyacını karşılamak ve taşkını önlemek amacıyla 1954-1960 yılları arasında inşa edilmiştir. Toplam 13 bin 500 hektarlık alana sahip olan baraj doğa güzelliği ile keyif alacağınız yerler arasındadır. Dilerseniz etrafını çevreleyen orman manzarasına karşı pikniğiniz yapabilir, dilerseniz de çevresindeki cafe ve restoranlarda dinlenerek farklı lezzetleri tadabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sarıgöl Afşar Barajı

34- Manisa Müzesi

Eserler İlk olarak 1947 yılında Muradiye Külliyesinin medrese binasında depolanmış ve zamanla eserlerin çoğalmasıyla 29 Ekim 1937 yılında girişimlerle düzenlenerek müze olarak hizmete geçirilmiştir.

Müzeyi ziyaret ederek yöreye özgü eski uygarlıklara ait yaşam ve kültürel özellikleri hakkında bilgi edinirken, Batı Anadolu’nun çeşitli yerlerinden bulunan arkeoloji eserlerini de görebilirsiniz. Ayrıca Lidya Krallığının başkenti Sardes Örenyerin de kazılar sonucu bulunan eserleri de bu müze de sergilenmektedir.

Sizler de müzeyi ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

Girişi ücretli olan müzeyi pazartesi günleri dışında ziyaret edebilirsiniz.

Manisa Müzesi

35- Manisa Gezilecek Yerler Akhisar Müzesi

İlk olarak Ayşe Hanım tarafından Ali Şefik Bey adına 1933 yılında hastane binası olarak açılmıştır. Aynı yıl içerisinde Milli Eğitim Binasına bağışlanarak 1992 yılına kadar okul olarak kullanılmıştır. 1992-1994 yılları arasında da Öğretmen Binası olarak kullanılmış ve 18 Mayıs 2012 yılında müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Etnografik ve Arkeolojik eserlerin yer aldığı müzede toplam 689 adet eser yer almaktadır. Sizler de müzeyi ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

Girişi ücretli olan müzeyi pazartesi günleri dışında ziyaret edebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Akhisar Müzesi

36- Kula Kenan Evren Etnografya Müzesi

7. Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren’in Kuladaki doğduğu ev kamulaştırılarak Etnografya müzesi olarak hizmete geçmiştir. Kula ilçesinde yer alan müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Kula Kenan Evren Etnografya Müzesi

37- Manisa Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Turgutlu Kent Müzesi

1927-1928 yılları arasında inşa ettirilen ve Cumhuriyet Döneminden bu zamana kadar ayakta kalabilmiş olan bina ilk olarak Üzümcü Konağı olarak kullanılmıştır. 1930 yılına kadar Hükümet Konağı olarak kullanılan bina belediye tarafından satın alınarak müzeye çevrilmiştir. 3 kattan oluşan müzede Türk gelenek görenek ve adetlerinin güzel bir şekilde yansıtıldığı müzeyi ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Turgutlu Kent Müzesi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*