Şişli Gezilecek Yerler – En Harika 15+ Yer

Şişli Gezilecek Yerler, yazımızda İstanbul’un Avrupa Yakasında yer alan modern görünümlü, genelde yüksek katlı binaların yer aldığı, lüks ve canlı bir ilçedir. Gelişmiş ilçelerden birisi olan Şişli alışveriş merkezleri, dinlenme alanları, cafe ve restoran alanlarına sahip bir yaşam alanına sahiptir. Tarihten izler taşıyan ilçede müzeleri, tarihi camilerini de ziyaret edebilirsiniz.

Şişlide gezilecek yerler Aşağıda yer almaktadır.

1. Şişli Gezilecek Yerlerde İlk Rotamız; Atatürk Müzesi

Şişli Gezilecek Yerler, yazımızda Şişli’nin Halaskargarzi caddesinde yer alan, Atatürk’ün Millî Mücadele sırasında kaldığı ev satın alınarak, 1942 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır. Müzede Atatürk’ün üniformaları, kıyafetleri, kişisel eşyaları, madalyalaları, el yazısı ile yazdığı belgeleri, hatıra eşyaları müzenin önemli kısmını oluştururken, orijinal eser ve tablolarda yer almaktadır.

Günümüze kadar farklı onarım ve restorelerden geçen müzeye giriş ücretsizdir.

Şişli Gezilecek Yerler Atatürk Müzesi

Şişli Atatürk Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

Beylikdüzü gezilecek yerler ile alakalı yazımızı okumak için tıklayınız.

2. Askeri Müze

Şişli’nin Harbiye semtinde yer alan müzenin kuruluşu 15. yy. kadar uzanmaktadır. Koleksiyonların çeşitliliği ve zenginliğiyle Dünya da önde gelen müzeler arasındadır. Toplam 28 salondan oluşan müzede 5 bin eser sergilenmekte olup, bunun dışında silahlar, zırhlar, kılıçlar ve kalkanlar, askeri kıyafetler, sancak ve bayraklarda görmeniz mümkün.

Müzenin belirli saatlerinde mehter takımı hakkında görsel ve işitsel olarak yansıtmalı ekranlarda tarihi bilgiye sahip olabiliyorsunuz.

Müzeye giriş ücretleri olup, Pazartesi ve salı günleri dışında 09.00 ve 16.00 arası ziyaretlere açıktır.

Şişli Gezilecek Yerler Askeri Müze

Harbiye Askeri Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

3. Şişli Radyo Evi

1945 yılında inşa edilen ev İstanbul radyosun ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuştur.

4 katlı olan binanın 1949 yılında İsmet İnönü açılışını yapmıştır.

Şişli Gezilecek Yerler Şişli Radyo Evi

Şişli Radyo Evi yol tarifi için tıklayınız.

4. Şişli Cami

Cumhuriyet döneminde İstanbul’da inşa edilen ilk camii olan şişli camii 1945 yılında inşaatına başlanmış 1950 yılında ibadete açılmıştır. O dönemde halkın yardımlarıyla inşa edilen camii Osmanlı mimarisinden izler taşımaktadır.

Şişli Cami

Şişli Camii yol tarifi için tıklayınız.

5. Teşvikiye Camii

1794 -1795 yılında III. Selim tarafından yapılan mescidin yerine yapılan camii 1854 yılında Abdülmecit tarafından yapılmıştır.

Caminin yapısı kareye yakın dikdörtgen biçiminde olup girişi dört sütunludur. Tavanında renkli nakış ve süslemelere yer verilmiştir. Caminin bahçesinde eskilerden atış talimi yapılan iki adet Nişantaşı bulunmakta olup günümüze kadar ulaşmıştır. Tarihten izler taşıyan Teşvikiye Camii yolunuz düştüğünde ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Teşvikiye Camii

Teşvikiye Camii yol tarifi için tıklayınız.

6. Maçka Demokrasi Parkı

Parkın bulunduğu alanın tarihi 19 yy. kadar uzandığı düşünülmekte olup oldukça geniş alana sahiptir. Farlı ağaç türlerinin yer aldığı parkta oksijen depolayarak yürüyüş veya koşunuzu yapabilirsiniz. Dilerseniz içerisinde yer alan cafe ve restoranlarda dinlenebilir çocuklar kendileri için ayrılan oyun alanında enerjilerini atabilir. Ailecek keyifle vakit geçirebileceğiniz gezi parkında hem dinlenip hem eğleneceğiniz hem de tüm haftanın yorgunluğunu atabileceğiniz bir alana sahiptir.

Maçka Demokrasi Parkı

Maçka Demokrasi Parkı yol tarifi için tıklayınız.

7. Fatih Sultan Mehmet Parkı

Oldukça fazla ağaç ve bitki çeşitlerinin yer aldığı parkta doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz. Parkın içerisinde piknik yapabileceğiniz masalar, koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet parkuru, çocuk oyun alanı ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe bulunmaktadır. Haftanın tüm yorgunluğunu atabileceğiniz parkta kuş sesleri eşliğinde pikniğinizi yapabilir, oksijen depolayarak yürüyüşünüzü yapabilir sonrasında sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirebilirsiniz.

Fatih Sultan Mehmet Parkı

Fatih Sultan Mehmet Parkı yol tarifi için tıklayınız.

8. Vali Konağı Caddesi

Dünyaca ünlü birçok marka mağazalarının yer aldığı cadde oldukça işlek konumda olup günün her saati kalabalıktır. Modanın kalbinin attığı yer olarak da bilinen caddede tasarım atölyeleri, sanat galerileri, moda okulları olup, alışveriş dışında dinlenebileceğiniz çok sayıda cafe ve restoranlar da bulunmaktadır.

Vali Konağı Caddesi

Vali Konağı Caddesi yol tarifi için tıklayınız.

9. Halaskargazi Caddesi

Yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğunda olan caddede banka, iş merkezi, mağaza, restoran, kafe, kilise ve müze bulunmaktadır. Caddede Atatürk’ün Millî Mücadele sırasında kendisi, annesi ve kız kardeşinin kaldığı evde bulunmakta olup günümüzde müze olarak ziyaret edilmektedir.1927 yılında ‘Halaskar’ ve ‘Gazi’ isminin birleştirilmesiyle Atatürk’e ithafken bir cadde olmuştur.

Halaskargazi Caddesi

Halaskargazi Caddesi yol tarifi için tıklayınız.

10. Abdi İpekçi Caddesi

Milliyet gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçinin öldürüldüğü noktaya ismi verilen caddede, dünyaca ünlü birçok marka mağazaları, lüks kafe ve restoranlar yer almaktadır. İlçenin en elit ve lüks caddesi oldukça canlı, işlek konumda olup günün her saati kalabalıktır.

Abdi İpekçi Caddesi

Abdi İpekçi Caddesi yol tarifi için tıklayınız.

11. Küçük Çiftlik Park

Maçka parkının yanında bulunan Küçük Çiftlik parkı toplam 9000 metrekare alana sahip olup 17.000 kişi kapasitesiyle etkinlik ve konsere ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı birçok ünlünün konserlerine katılarak sınırsızca eğlenebilirsiniz.

Küçük Çiftlik Park

Küçük Çiftlik Park yol tarifi için tıklayınız.

Küçük Çiftlik Park internet sitesi için tıklayınız.

12. Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu

1947 yılında açılan sahne yarım ay şeklinde olup düz bir sahneye bakmaktadır. Yerli ve yabancı birçok yıldızın konserlerine, tiyatro oyunlarına, dans gösterilerine, caz ve müzik festivallerine ev sahipliği yapmaktadır.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile Hilton otelinin yanında bulunan Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu 3972 kişi oturma kapasiteli olup Beyoğlu’na 10 dakika yürüme mesafesindedir.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu yol tarifi için tıklayınız.

13. Saint Esprit Katedrali

Mimarı Gaspard Fossati olan yapı 1845 yılında Papanın temsilcisi Hillereau tarafından yaptırılmıştır. Günümüze dek birçok onarımdan geçen yapının bahçesinde Papa Benedictus’un yani ‘Barışçıl Papa’ nın heykeli bulunmakta olup ilçeye turist çekmektedir. Kilisenin kurucusunun ve birçok önemli kişilerin yattığı yeraltı mezarlarıda bulunmaktadır. Kilisesi haftanın her günü ziyarete ve ibadete açıktır.

Saint Esprit Katedrali

Saint Esprit Katedrali yol tarifi için tıklayınız.

14. Aya Dimitri Rum Kilisesi

Günümüze dek birçok onarımdan geçen yapının iç kısmında bulunan altın kaplamalı ikonostasis ve ahşap oymaları göz dolduran mimarisi ile ziyaret edebileceğiniz kilise tarihten ve sanattan izler taşımaktadır.

Kurtuluş Rum Cemaati Vakfı’nın merkez kilisesi olan Aya Dimitri Rum Kilisesi haftanın her günü ziyarete ve ibadete açıktır.

Aya Dimitri Rum Kilisesi

Aya Dimitri Rum Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

15. Abide-i Hürriyet Anıtı

Hürriyet-i Ebediye Abidesi olarak da bilinen anıt 31 Mart vakasında hayatını kaybedenler anısına anıt mezar olarak yaptırılmıştır. 23 Temmuz 1911 yılında Harbiye Nazırı Enver Paşanın da içerisinde bulunduğu törenle açılmıştır. Osmanlı’ da özgürlüğün sembollerinden olan anıtı yollunuz düştüğünde ziyaret edebilirsiniz.

Abide-i Hürriyet Anıtı

Abide-i Hürriyet Anıtı yol tarifi için tıklayınız.

16. Şişli Gezilecek Yerlerde Son Rotamız; Bomonti Bira Fabrikası

Osmanlı zamanının ilk modern yerli bira üretim yeri olan fabrika 1890 yılında İsviçreli Bomonti tarafından kurulmuş olup Efes Pilsan’a aittir.

1991 yılına kadar üretimi gerçekleştiren fabrika daha sonra faaliyetlerini durdurmuş ve 2015 yılına kadar boş bırakılarak kaderine terkedilmiştir. Daha sonra Efes Pilsan yeniden satın alarak restore ettiği fabrika sosyal aktivitelerin eğlencenin mekânı olmuştur.

Bomonti Bira Fabrikası

Bomonti Bira Fabrikası yol tarifi için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*