Sultanbeyli Nerede? Türkiye’nin kuzeybatısında bulunan Marmara Bölgesinde yer alan İstanbul kentinin bir ilçesidir. İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan bu ilçenin nüfusu yaklaşık olarak 315.000’dir. Sultanbeyli ilçesinin sınır komşu ilçeleri; güneybatıda Kartal, doğusunda Pendik, ve kuzeybatısında ise Sancaktepe ilçeleridir. Sultanbeyli ilçesinin İstanbul kent merkezi ile arasındaki uzaklık yaklaşık olarak 37 km’dir ve Anadolu Yakası’nın merkezinden biraz uzakta konumlanmıştır. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 29 km2’dir ve Türkiye’nin 937. en büyük ilçesidir. Sultanbeyli ilçesi harita konumu olarak 40° 58′ 6.3192” Kuzey ve 29° 15′ 43.2324” Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. İlçenin ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 135 metredir. İlçede toplamda 15 mahalle bulunmaktadır. Sultanbeyli adı “Sultanbeyli’nin yeri” olarak bilinirken daha sonra “Sultan Beyliği Çiftliği”, “Sultan Beyliği” daha sonra da “Sultanbeyli” olarak kullanıla gelmiştir.
Sultanbeyli Nerede? Sultanbeyli Haritası
Sultanbeyli’ye Nasıl Gidilir?
Sultanbeyli ilçesine ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs hatları yer almaktadır. Sultanbeyli’ye kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir.
Sultanbeyli Nerede, Sultanbeyli Yol Tarifi, Sultanbeyli‘ye rota oluşturmak için tıklayınız…
Sultanbeyli Nerede? Karayolu ile Sultanbeyli’ye Ulaşım
Karayolu ile Kadıköy’den O-4 otoyolunu kullanarak yaklaşık 46 dakikada Sultanbeyli ilçesine ulaşılabilmektedir. Üsküdar’dan ise O-4 otoyolunu kullanarak yaklaşık 54 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Farklı alternatif olarak Şile otoyolu üzerinden de yaklaşık 1 saatte Sultanbeyli’ye ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Kartal ilçesinden Samandıra Kartal Bağlantısı aracılığıyla yaklaşık 20dakikada Sultanbeyli’ye ulaşım sağlanmaktadır.
İstanbul ili Sultanbeyli ilçesi ulaşım bağlantılarını İETT Nasıl giderim sisteminden ulaşmak için tıklayınız.
Denizyolu ile Sultanbeyli’ye Ulaşım
Sultanbeyli Nerede? Denizyolu ile ulaşım alternatifinde, öncelikle vapur yolculuğu için İstanbul Şehir Hatlarını kullanarak Beşiktaş’tan Üsküdar’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Beşiktaş’tan Üsküdar’a gün içinde farklı zamanlarda birden çok vapur seferleri düzenlenmektedir. Ardından Üsküdar’dan farklı otobüs hatlarını kullanarak Sultanbeyli ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Eminönü tarafından yine İstanbul Şehir Hatlarını kullanarak Üsküdar’a ulaşabilir ve oradan farklı otobüs aktarmaları ile Sultanbeyli ilçesine ulaşabilirsiniz
Farklı bir alternatif olarak Eminönü iskelesinden İstanbul Şehir Hatlarını kullanarak Kadıköy iskelesine ulaşabilir, otobüs aktarmaları ile Sultanbeyli’ye ulaşabilirsiniz.
Toplu Taşıma ile Sultanbeyli’ye Ulaşım
Anadolu Yakasında bulunan ilçelerden otobüs hatlarını kullanarak Sultanbeyli ilçesine rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Üsküdar’dan metro ve ardından otobüs aktarmaları Sultanbeyli’ne ulaşmak mümkündür.
Kadıköy’den farklı otobüs hatları doğrudan ve rahatlıkla Sultanbeyli’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı alternatif olarak birkaç farklı otobüs ile Sultanbeyli’ye ulaşmanız mümkündür. Kadıköy güzergâhında yalnızca otobüs hatlarına kullanarak Sultanbeyli’ye ulaşılabilmektedir.
Kartal’dan ise farklı otobüs aktarmalarını kullanarak Sultanbeyli’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Kartal güzergâhında yalnızca otobüs hatlarına kullanarak Sultanbeyli’ye ulaşılabilmektedir.
Avrupa yakası tarafından Sultanbeyli’ye Marmaray ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Fatih’ten Marmaray aktarmasına ulaşıp Marmaray kullanarak Ayrılık çeşmesi aktarma noktasında inip otobüs hatlarını kullanarak Sultanbeyli’ye ulaşabilirsiniz. Farklı bir alternatif olarak Eminönü taraflarında Marmaray kullanarak Anadolu Yakası’na geçebilir ve otobüs aktarmaları ile Sultanbeyli’ye gidebilirsiniz.
Sultanbeyli İlçesinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım
Aracınız ile Sultanbeyli’den O-4 otoyolu üzerinden yaklaşık olarak 15 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer toplu taşıma kullanacaksanız sadece otobüs hatlarını kullanarak Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.
Ataşehir’de gezilecek yerler yazımızı okumak için tıklayınız.
İlk yorum yapan olun