Kağıthane Gezilecek Yerler

Kağıthane Gezilecek Yerler yazımızda, Kağıthane ilçesinde gezilebilecek yerleri ve gezi rotası detaylarını açıklayacağız. Yazımıza başlamadan önce Kağıthane İlçesi ile ilgili bazı genel bilgileri sizlere aktaralım.

İstanbul iline bağlı Kağıthane ilçesi Avrupa yakasında yer almakta olup, ismini İstanbul’un fethinden önce bulunan kağıt imalathanelerinden almıştır. İlçede çok fazla tarihi yapı olmasına rağmen ne yazık ki çoğu günümüze kadar ulaşamamıştır. Mesire alanları, tarihi yapıları ve alışveriş merkezleri olan yaşam alanına sahiptir.

Kağıthane kahvaltı mekanları için tıklayınız.

1.Kağıthane Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Hasbahçe Mesire Alanı

Kağıthane Gezilecek Yerler yazımızın ilk sırasında Kağıthane ilçesinin merkezinde yer alan mesire alanı oldukça geniş bir alana sahiptir. Yeşil alanı ve oksijen deposuyla ailecek keyifle vakit geçirebileceğiniz farklı alternatifler bulunmaktadır. İlk girişte sizi karşılayan göleti, ağaçlandırması ve renkli çiçekleriyle görsel şölen yaratmaktadır. Mesire alanının içerisinde yer alan çardaklarda pikniğinizi yapabilir yada içerisinde bulunan elektrikli ocaklarda ızgaranızı yapabilirsiniz. Pikniğinizi yaptıktan sonra koşu ve yürüyüş parkurunda sporunuzu yapabilirsiniz. Sizler haftanın yorgunluğunu atarken çocuklar kendileri için ayrılmış oyun alanında keyifle vakit geçirebilirler. Dilerseniz ailecek eğlenebileceğiniz lunaparkı da bulunmaktadır. Hafta sonu hem eğlenebileceğiniz hem dinlenebileceğiniz hem de ailecek keyifle vakit geçirebileceğiniz mesire alanına giriş ücretsiz olup bünyesinde düzenlenen etkinliklere de katılabilirsiniz.

Kağıthane gezilecek yerler Hasbahçe Mesire Alanı

Hasbahçe Mesire Alanı yol tarifi için tıklayınız.

2.Nurtepe Sosyal Tesisleri

Bulunduğu konumuyla oldukça güzel manzaraya sahip olan sosyal tesisinde manzaraya karşı çayınızı yudumlayabilir ya da restoran bölümünde farklı lezzetleri tadabilirsiniz.

Kağıthane gezilecek yerler Nurtepe Sosyal Tesisleri

Nurtepe Sosyal Tesisleri yol tarifi için tıklayınız.

3.Sadabad Camii

Aziziye camii olarak da bilinen camii 1722 yılında yapılmış ve III. Ahmet tarafından ibadete açılmıştır. Patrona Halil İsyanın da zarar gören ve harap olan cami III. Selim, II. Mahmut ve Sultan Abdülaziz dönemlerinde onarılarak yeniden ibadete açılmıştır. Son olarak 1998 yılında restore edilen camiinin tarihten izler taşıyan mimarisi ve yapısıyla yolunuz düştüğünde ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Kağıthane gezilecek yerler Sadabad Camii

Sadabad Camii yol tarifi için tıklayınız.

4.Kağıthane Açık Hava Müzesi

Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 141 parça tarihi eser yer almaktadır. Çeşme kitabeleri, saray sütunları ve yapı parçaları, farklı dinlere ait mezar taşları ve kapakları, Sadabad çağlayanlarına ait mermer kaskadlar gibi birçok eserin yer aldığı müze her gün ziyarete açıktır.

Kağıthane Açık Hava Müzesi

Kağıthane Açık Hava Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

5.Saphıre Alışveriş ve Yaşam Merkezi

Seyir terası ve 360 derece İstanbul manzarasıyla ilk ve tek olan alışveriş merkezinde hem alışverişiniz yapabilir hem de seyir terasında harika ve farklı deneyimli bir gün geçirebilirsiniz. Seyir terasının içerisinde yer alan Vista cafe ve restoran da farklı lezzetleri tadarak İstanbul manzarası eşliğinde sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirebilirsiniz. Yine seyir terasının girişinde yer alan kostümlü fotoğraflara İstanbul’un 360 derece manzarasıyla farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. Yine içerisinde yer alan 4D similasyonu ile büyüleyici bir yolculuk yapabilirsiniz.

Saphıre Alışveriş ve Yaşam Merkezi

Saphıre Alışveriş ve Yaşam Merkezi yol tarifi için tıklayınız.

Saphıre Alışveriş ve Yaşam Merkezi internet sitesi için tıklayınız.

6.Kağıthane Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Axis AVM

Axis Alışveriş Merkezinde isterseniz alışverişinizi yapabilir isterseniz de cafe ve restoranlarda vakit geçirebilirsiniz. Bünyesinde yaptığı etkinliklerle ailenizle birlikte eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Axis AVM

Axis AVM yol tarifi için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*