Abana Nerede? Abana’ya Nasıl Gidilir?

Abana Nerede

Abana Nerede? Abana Türkiye’nin kuzeyinde bulunan Karadeniz Bölgesinin batısında yer alan Kastamonu ilinin bir ilçesidir. Abana ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 4 bindir. Abana ilçesine komşu ilçeler; Kastamonu’nun ilçelerinden güneyde Kastamonu’nun Bozkurt ve doğuda da Çatalzeytin ilçeleri ve kuzeyiyle Kastamonu’nun Karadeniz’e kıyısı olan ilçeleridir. Abana’nın yüzölçümü yaklaşık olarak 33 kilometrekaredir. Abana ilçesinin kent merkezine olan uzaklığı yaklaşık 101 kilometredir ve kent merkezinden biraz uzak konumlanmıştır. Abana İlçesi harita konumu olarak 41° 58´ 40.4436″ Kuzey ve 34° 0´ 26.2836″ Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Abana’nın ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 240 metredir. Abana’da toplamda 4 mahalle bulunmaktadır.

Abana Nerede? Abana Haritası

abana nerede

Abana’ya Nasıl Gidilir?

Abana’da ulaşım için en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Abana’ya kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Abana’ya ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Abana Nerede, Abana Yol Tarifi, Abana’ya rota oluşturmak için tıklayınız…

Abana Nerede? Karayolu ile Abana’ya Ulaşım

Karayolu ile Merkez ilçesinden Abana Devrekani yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 45 dakikada Abana ilçesine ulaşılabilmektedir. Azdavay ilçesinden ise D-765 Otoyolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 55 dakikada ulaşım sağlanmaktadır.  Bozkurt ilçesinden Abana-Devrekani yolu üzerinden yaklaşık 20 dakikada Abana’ya ulaşım sağlanmaktadır. Cide ilçesinden ise D-759 Otoyolunu kullanarak yaklaşık 2 saat 35 dakikada ulaşım sağlanmaktadır.  İnebolu ilçesinden D-010 yolu üzerinden yaklaşık 41 dakikada Abana’ya ulaşım sağlanmaktadır. Tosya ilçesinden Çorum-Kastamonu yolu üzerinden yaklaşık 2 saat 20 dakikada Abana’ya ulaşım sağlanmaktadır. Küre ilçesinden ise D-765 Otoyolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 15 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. 

Toplu Taşıma ile Abana’ya Ulaşım

Kastamonu ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Abana’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Abana’da gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Kastamonu Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Abana’dan Kastamonu İline halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Küre ilçesinin Abana’ya sınırı bulunmaktadır. Küre ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Abana’ya ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Hanönü ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Abana’ya ulaşmak mümkündür. İhsangazi’den Abana İlçesine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Doğanyurt ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Abana’ya ulaşmak mümkündür.


Abana İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım

Aracınız ile Abana Devrekani Yolu üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 30 dakikada Abana Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı alternatif olarak D-765 otoyolu üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 35 dakikada erişim sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde aracınız ile D-010 Otoyolunu kullanarak 4 saat 23 dakikada Samsun Çarşamba Havalimanı’na ulaşılabilir. Farklı alternatif olarak D-030 Yolu üzerinden 5 saat 25 dakikada Samsun Çarşamba Havalimanı’na ulaşılabilirsiniz.

Abana Nereye Bağlı? Abana Hangi Bölgemizdedir?

Abana İlçesi Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Abana farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Abana İlçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Abana’ya tarih boyunca farklı uygarlıklar hakim olmuştur. İki çeşit iklim tipi görülmektedir. Kuzeyde Karadeniz iklimi, güneyde ise İç Anadolu Karasal iklimi hakimdir. Kıyı kesimlerinde dağların kıyıya paralel uzanmasından ötürü yağış daha fazladır. Bitki örtüsü bakımından çok zengindir. Toprakların büyük çoğunluğu orman ve fındık alanlarıdır. Ormanlarda kayın, çam, gürgen ve kestane ağaçları bulunur.

abana nereye bağlı

Kastamonu Nerede? Kastamonu Hangi Bölgemizdedir?

Kastamonu Türkiye’nin kuzeyinde bulunan Karadeniz Bölgesinin batısında yer almaktadır. Kastamonu’ya komşu iller doğuda Sinop, güneydoğuda Çorum, güneyde Çankırı, batıda da Karabük ve Bartın ilidir. Topoğrafik yapısı eğimlidir ve genellikle dağlarla kaplıdır. Kastamonu İstanbul arası 514 kilometre, Kastamonu Ankara arası 238 kilometre, Kastamonu Samsun arası 289 kilometre ve Kastamonu Çorum arası 201 kilometredir.

Kastamonu Merkez Gezilecek Yerler

1. Ilgaz Dağı Milli Parkı

2.Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı

3.Kastamonu Kalesi

4.Saat Kulesi

5.Ev Kaya Mezarı

6.Nasrullah Külliyesi

7.Yakupağa Külliyesi

8.İsmail Bey Külliyesi

9.Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi

10.Mahmut Bey Camii

11.Atabeygazi Camii

12.Yılanlı Camii

13.Cem Sultan Bedesteni

14.İsmail Bey Hanı(Kurşunlu Han)

15.Penbe (Balkabağı Hanı)

16.Aşirefendi Hanı (Urgan Hanı)

17.Çifte Hamam

18.Frenkşah Hamamı

19.Yeni Hamam

20.Arabapazarı Hamamı

21.Saray Hamamı

22.Dede Sultan Hamamı

23.Ferhatpaşa Hamamı

24.Arkeoloji Müzesi

25.Etnografya Müzesi

26.Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi 75. Yıl Cumhuriyet Müzesi

27.Şeyh Şaban-ı Veli Vakıf Müzesi

Kastamonu gezilecek yerler yazımızı okumak için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*