Aladağ Nerede? Adana Aladağ’a Nasıl Gidilir?

Aladağ nerede

Aladağ Nerede? Aladağ Türkiye’nin güneyinde bulunan Akdeniz Bölgesinde Adana kentinde yer almaktadır. Aladağ ilçesinin nüfusu (2020) yaklaşık olarak 15.998dir. Aladağ ilçesine komşu ilçeler; doğuda Feke ve Kozan ilçeleriyle birlikte batısında Pozantı ilçesi bulunmakta olup kuzeyinde Kayseri İli, kuzeybatısında Niğde, güneyinde Karaisalı ve güneydoğusunda ise İmamoğlu ilçesi yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 1.347 kilometrekaredir. İlçenin il merkezine olan uzaklığı 92 kilometredir. Aladağ İlçesi harita konumu olarak 37° 32′ 46,9644” Kuzey ve 35° 24′ 10,6632” Doğu gps koordinatları arasında yer almaktadır. Aladağ’ın ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 410 metredir. Aladağ ilçesinde toplamda 31 mahalle vardır.

Aladağ Nerede? Aladağ Haritası

Aladağ nerede

Aladağ’a Nasıl Gidilir?

Aladağ’da ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Aladağ merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Aladağ merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Aladağ Nerede, Aladağ Yol Tarifi, Aladağ’a rota oluşturmak için tıklayınız…

Aladağ’a kara yolu, demiryolu ya da havayolu tercih ederek gidebilirsiniz. Karayolu ile özel aracınız veya kara yolu toplu taşıma araçları ile Aladağ’a gelebilirsiniz. Aladağ karayolu ile Adana şehir merkezine 92 km, İstanbul’a yaklaşık 907 km, Ankara’ya yaklaşık 485 km, İzmir’den ise yaklaşık 887 km uzaklıktadır. Demir yolu ile ulaşımı tercih edecek olursanız TCDD seferleri sayesinde Adana’ya demiryolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Adana demiryolu istasyonlarından yine özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Aladağ ilçesine ulaşım sağlamanız mümkün olmaktadır.

Adana merkez ilçesinden Adana Sivas Yolu/D815 ve Aladağ İmamoğlu Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 30 dakikada Aladağ ilçesine ulaşılabilmektedir. Farklı bir alternatif olarak il merkezinden E90 ve Aladağ İmamoğlu Yolu kullanılarak 1 saat 48 dakikada ilçeye erişim sağlanmaktadır. Kozan ilçesinden Aladağ Kozan Yolu ve Aladağ İmamoğlu Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 14 dakikada Aladağ ilçesine erişim sağlanabilir. Pozantı ilçesinden ise Çamlıbel Köyü Yolu üzerinden yaklaşık 2 saat 10 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Feke İlçesinden D-815 Yolu üzerinden yaklaşık 2 saat 17 dakikada Aladağ’a ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Karaisalı ilçesinden Beydemir Köyü Yolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 10 dakikada Aladağ’a ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Aladağ’a Ulaşım

Aladağ ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Aladağ’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Aladağ ilçesinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Aladağ Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Aladağ Merkez’den çevre ilçelerine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Aladağ İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım

Adana Aladağ ilçesine ulaşım için hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından Adana Şehir Merkezinde yer alan Adana Havalimanı’na gidebilirsiniz. Adana Havaalanı’ndan özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Aladağ ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aracınız ile Aladağ ilçesinden Adana Sivas Yolu/D815 ve Aladağ İmamoğlu Yolunu kullanarak yaklaşık olarak 1 saat 44 dakikada Adana Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aladağ Nereye Bağlı? Aladağ Hangi Bölgemizdedir?

Aladağ İlçesi Akdeniz Bölgesinde Adana kentinde yer almaktadır. Aladağ farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Aladağ İlçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Eski bir yerleşim yeri olduğu bilinen Aladağ, Hitit, Roma ve Bizans egemenliklerinin ardından Selçuklular zamanında da yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. 1360’lı yıllarda şehir Ramazanoğulları Beyliği’ne, Yavuz Sultan Selim zamanında da Osmanlı Devleti’ne ilhak olmuştur. 1918 yılında Çukurova’nın Fransız ve İngilizlerden tarafından işgali ile bölgede Fransız denetimine girmiştir. Fakat kısa süre sonra 1920 tarihinde Milli kuvvetler tarafından kurtarılmış ve Milli mücadelenin merkezlerinden biri olmuştur. Cumhuriyet dönemi ile yol çalışmaları başlamış olup 1929 yılında Karaisalı’ya bağlanarak nahiye olmuştur. Karaköy Adını almıştır. 1973 yılında belediye teşkilatı kurularak Karsantı adını almıştır. 1987 yılında ise ilçe olmuştur.

İlçenin yüzey şekilleri oldukça engebeli ve dağlık yapıdadır. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir. İlçede Akdeniz iklimi hüküm sürer.  Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Fakat yükselti fazla olduğu için yıllık yağış ve sıcaklık değerleri değişmektedir. Akdeniz kıyılarından farklı olarak kar ve yağmur yağışları ile birlikte don olayları da görülmektedir. Yazları, yükseltinin fazla olması sebebiyle daha serindir.

Aladağ nerede

Adana Nerede? Adana Hangi Bölgemizdedir?

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz bölgesinde yer alan Adana kenti, kuzeyde Kayseri, doğuda Kahramanmaraş ve Osmaniye, güneydoğuda Hatay, batıda Mersin ve kuzeybatıda Niğde illeriyle komşudur. Topoğrafik yapısı eğimlidi. Adana İstanbul arası 918 kilometre, Adana Ankara arası 493 kilometre, Adana İzmir arası 898 kilometre ve Adana Antalya arası 607 kilometredir.

 Gezilecek yerler yazılarımızı okumak için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın