Başmakçı Nerede? Başmakçı Türkiye’nin batısında bulunan Ege Bölgesi sınırları içerisinde kalmaktadır. Başmakçı ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 10 bindir. Başmakçı ilçesine komşu ilçeler Afyon’un ilçelerinden kuzeydoğuda Dinar, kuzeybatıda Evciler, batıda Dazkırı ilçeleriyle birlikte güneybatıda Denizli’nin Çardak, güneyde Burdur’un Merkez ve Yeşilova, doğuda da Isparta’nın Keçiborlu ilçeleridir. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 361 kilometrekaredir. İlçenin il merkezine olan uzaklığı 132 kilometredir. Başmakçı İlçesi harita konumu olarak 37° 53′ 55.6260” Kuzey ve 30° 0′ 33.4260” Doğu gps koordinatları arasında yer almaktadır. Başmakçı’nın ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 856 metredir. Başmakçı ilçesinde toplamda 10 mahalle vardır.
Başmakçı Nerede? Başmakçı Haritası
Başmakçı’ya Nasıl Gidilir?
Başmakçı’ya ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Başmakçı merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Başmakçı merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.
Başmakçı Nerede, Başmakçı Yol Tarifi, Başmakçı’ya rota oluşturmak için tıklayınız…
Başmakçı Nerede? Karayolu ile Başmakçı’ya Ulaşım
Afyonkarahisar merkez ilçesinden Afyon Denizli Yolu/D650 üzerinden yaklaşık 1 saat 33 dakikada Başmakçı ilçesine ulaşılabilmektedir. Aynı şekilde İhsaniye ilçesinden Afyon Denizli Yolu/D650 üzerinden yaklaşık 1 saat 54 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Dinar ilçesinden Başmakçı Dinar Yolu kullanılarak yaklaşık 20 dakikada Başmakçı ilçesine erişim sağlanabilir. Sultandağı İlçesinden Konya Denizli Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 54 dakikada Başmakçı’ya ulaşım sağlanmaktadır. Bolvadin ilçesinden de Konya Denizli Yolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 53 dakikada Başmakçı’ya ulaşım sağlanmaktadır. Sandıklı ilçesinden ise Afyon Denizli Yolu/D650 ve Başmakçı Dinar Yolunu kullanarak yaklaşık 54 dakikada Başmakçı’ya ulaşım sağlanmaktadır.
Toplu Taşıma ile Başmakçı’ya Ulaşım
Başmakçı ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Başmakçı’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.
Başmakçı ilçesinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Başmakçı Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Başmakçı Merkez’den çevre ilçelerine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.
Dazkırı ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Başmakçı’ya ulaşılabilir. Kentin farklı noktalarından Başmakçı’ya kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Başmakçı ilçe merkezinden Afyonkarahisar merkez ilçesine de hem özel araç hem de halk otobüsleri ile rahatça ulaşabilirsiniz.
Başmakçı İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım
Afyonkarahisar Başmakçı ilçesine ulaşım için hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından Denizli Cumhuriyet mahallesi mevkiisinde yer alan Denizli Çardak Havalimanı’na gidebilirsiniz. Denizli Çardak Havalimanı’ndan özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla Başmakçı ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Aracınız ile D320 ve Başmakçı Dazkırı Yolu Üzerinden yaklaşık olarak 33 dakikada Denizli Çardak Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı alternatif olarak Başmakçı Dinar Yolu Üzerinden yaklaşık olarak 40 dakikada Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na erişim sağlayabilirsiniz.
Başmakçı Nereye Bağlı? Başmakçı Hangi Bölgemizdedir?
Başmakçı İlçesi İç Anadolu Bölgesinde Afyonkarahisar kentinde yer almaktadır. Başmakçı farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Başmakçı İlçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Bilinen en eski tarihi Milattan Önce 1750-1200 yıllarında hüküm süren Hititliler zamanına dayanmaktadır. Hititlerden sonra Frigyalıların elinde kalmış olup dönemin başkenti olarak kabul edilir. Frigyalılardan sonra Lidyalılar bölgenin sahibi olmuşlardır. İlçe ekonomisinin en önemli geçim kaynağı büyükbaş hayvancılığı, süt yumurta ve gül yağı üreticiliğidir. Afyonkarahisar’ın ilçeleri arasında kooperatifler ilçesi olarak adlandırılır. Üretici, girişimci yaptığı en küçük uğraşıyı kooperatif kurarak devam ettirmektedir.
Yüzey şekilleri ovalık ve dağlık yapıdadır. Afyonkarahisar’ın en güneyinde ve batı bölümünde yer almaktadır. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir. İlçede karasal iklim hâkim olup, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk geçmektedir.
Afyonkarahisar Nerede? Afyonkarahisar Hangi Bölgemizdedir?
Türkiye’nin batısına doğru Ege Bölgesinde ve Batı İç Anadolu Bölgesi Sınırlarında yer alan Afyonkarahisar kenti, Kuzeyinde Eskişehir, doğusunda Konya, güneyinde Isparta, güneybatısında Denizli ve Burdur, batısında Uşak ve kuzeybatısında Kütahya illeriyle komşudur. Topoğrafik yapısı dağlık ve ovalık alanlardan oluşmaktadır. Afyonkarahisar İstanbul arası 405 kilometre, Afyonkarahisar Ankara arası 261 kilometre, Afyonkarahisar İzmir arası 329 kilometre ve Afyonkarahisar Konya arası 229 kilometredir.
İlk yorum yapan olun