Denizli Merkez Gezilecek Yerler – En Muhteşem 28 Yer

Denizli Merkez Gezilecek Yerler yazımızda Ege Bölgesinde yer alan Denizli’ye bağlı Merkez ilçesinde gezilecek yerleri ve rotasını aktaracağız. Yazımıza başlamadan önce Denizli Merkez ilçesi ile ilgili bazı genel bilgileri sizlere aktaralım.

Denizli Merkez Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinin birleşimi olup gezilecek yerler bu iki yere ayrılmıştır.

Denizli Merkez gezilecek yerler aşağıda yer almaktadır.

1.Denizli Merkez Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Seyir Tepesi Şehir Ormanı

Denizli Merkez Gezilecek Yerler de ilk durağımız Seyir Tepesi Şehir Ormanı. Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesinde yer alan şehir ormanı toplam 405 bin metrekare alana sahiptir. Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan alanda Dünya’nın en büyük horoz heykeli, seyir terasları, macera parkurları, zipline, dağ kızağı, kaykay alanları, çocuk oyun alanları, koşu ve yürüyüş parkurları, restoran, yapay tüneller, yapay şelale gibi birçok alan mevcuttur.

Denizli Merkez Gezilecek Yerler Seyir Tepesi Şehir Ormanı

Seyir Tepesi Şehir Ormanı yol tarifi için tıklayınız.

2.Horoz Heykeli

Denizli Seyir Tepesi Şehir ormanında yer alan heykel 27 metre uzunluğuyla Dünya’nın en büyük horoz heykelleri arasında bulunmaktadır. Yapımında 26 ton demir kullanılan horoz heykeli devasa büyüklüğü ile ilin birçok yerinden görülmektedir. Horozuyla ünlü olan Denizli’ye gelmişken mutlaka bu heykeli de görmeli ve bir fotoğraf çekilmelisiniz.

Denizli Merkez Gezilecek Yerler Horoz Heykeli

Horoz Heykeli yol tarifi için tıklayınız.

3.Denizli Teleferik

Pamukkale ilçesinin Kervansaray Mahallesinde yer alan teleferik 1500 metre uzunluğunda olup Ege Bölgesinin en uzun teleferiğidir.300 metre rakımda bulunan teleferik 1400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylasına ulaşım sağlamaktadır.

Denizli Teleferik

Denizli Teleferik yol tarifi için tıklayınız.

4.Bağbaşı Kent Ormanı

Bağbaşı Beldesinde yer alan kent ormanı 1984 yılında Kızılçam, fıstık çamı, sedir, mavi ve kara servi ile ağaçlandırılmış ve hizmete açılmıştır. Toplam 625 hektar alana sahip olan ormanın içerisinde kamelyalar, çocuk oyun alanları, voleybol sahası, yürüyüş parkuru, dinlenme alanları ve tarihi manastır çeşmesi bulunmaktadır. Tavşan, keklik, çakal, tilki, ötücü kuşlar, kumru, kuzgun, ağaçkakan, karga gibi canlılara ev sahipliği yapmaktadır.

Kent Ormanında yer alan teleferiğe binerek kentin eşsiz manzarasını izleyebilir ve teleferikle 1400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylasına çıkabilirsiniz.

Bağbaşı Kent Ormanı yol tarifi için tıklayınız.

5.Denizli Merkez Gezilecek Yerler Bağbaşı Yaylası

30 adet bungalov ev, kıl çadırı, çadır kamp alanları, macera parkuru, piknik alanları, restoran, büfe, 10 adet yöresel ürün satış merkezinin bulunduğu yaylada yaz kış harika vakitler geçirebilirsiniz.

Yaylanın temiz havası ve serinliği eşliğinde pikniğinizi yapabilir doğa ile iç içe daha fazla vakit geçirmek isterseniz kamp kurabilir yada bungalov evlerde konaklayabilirsiniz.

Denizli Merkez Gezilecek Yerler Bağbaşı Yaylası ve Telefirik

Bağbaşı Yaylası yol tarifi için tıklayınız.

6.Denizli Merkez Gezilecek Yerler Ornaz Vadisi

Merkezefendi ilçesine bağlı Başkarcı Köyün ’de yer alan vadi gerek piknik gerekse doğa yürüyüşü için tercih edebileceğiniz bir alan. Kamelyaların, piknik alanlarının, çocuk oyun alanlarının cafe ve büfelerin bulunduğu vadide ailecek harika bir gün geçirebilirsiniz. Sizler pikniğinizi yapıp sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirirken çocuklarınızda sınırsızca eğlenerek enerjilerini atabilirler.

Ornaz Vadisi

Ornaz Vadisi yol tarifi için tıklayınız.

7.Çamlık Parkı

Kent Merkezine 3 kilometre mesafede yer alan park toplam 30 hektar alana sahiptir. Kızılçam ormanının çevrelediği parkın denizden yüksekliği 400 metredir.

İçerisinde 150 kişilik kır gazinosu, hayal kahvesi, vitamin bar, 4 adet gölet, hayvanat bahçesi, 6 adet çocuk oyun alanı, piknik alanları, koşu ve yürüyüş parkuru, paintball sahası, yağmur barınağı, lavabolar, çeşmeler, otopark bulunmaktadır. Girişi ücretli olan parkın ışıklandırması sayesinde gece pikniğine de olanak sağlamaktadır.

Çamlık Parkı

Çamlık Parkı yol tarifi için tıklayınız.

8.Yunus Emre Parkı

Kent Merkezinde yer alan park Denizli’nin en büyük parklarından bir tanesidir. İçerisinde 20 adet ahşap oturma alanları,1 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, spor aletleri, koşu ve yürüyüş parkuru, 2 adet büfe, lavabolar yer almaktadır. Ayrıca parka güzellik katan 1 adet doğal göl ve derenin yanı sıra yapay kayadan yapılmış şelaleli havuz ve 2 ahşap köprü bulunmaktadır.

Sahip olduğu yeşil alan ile kendisine hayran bırakan parka gelerek sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirirken çocuklar sınırsızca eğlenebilir sonrasında da doğa ile iç içe yürüyüşünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

Yunus Emre Parkı

Yunus Emre Parkı yol tarifi için tıklayınız.

9.Denizli Merkez Gezilecek Yerler İncilipınar Park

Kent merkezinde yer alan park toplam 174 bin metrekare alana sahip olup içerisinde gölet, kameriyeler, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, koşu ve yürüyüş parkuru bulunmaktadır.

İncilipınar Park yol tarifi için tıklayınız.

10.Çavuşoğlu Aquapark

Denizli’ye 10 dakika mesafede Pamukkale Yolu üzerinde yer alan aquapark toplam 11 bin metrekare alana sahiptir. İçerisinde 2 yüzme havuzu, 2 çocuk havuzu, 2 adet kaydırak düşme havuzu, kum havuzu, jakuzi ve vahşi nehir bulunmaktadır. Su alanı olarak ise toplam 2500 metrekare alana sahip olan aquaparkta çocuklar için 9 adet, büyükler için ise 12 adet birbirinden eğlenceli kaydıraklar yer almaktadır.

Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin uğrak alanlarından olan aquaparkta ailecek sınırsızca eğlenebilir ve bu sıcak havaların sıcaklığını bir nebzede olsa dindirebilirsiniz.

Denizli Merkez Gezilecek Yerler Çavuşoğlu Aquapark

Çavuşoğlu Aquapark yol tarifi için tıklayınız.

11.Karahayıt Kaplıcaları

Pamukkale’nin 5 kilometre kuzeyinde Karahayıt kasabasında yer alan kaplıca Pamukkale termal kaplıcalarının bir kolu sayılmaktadır. Zaten suyun bileşimi de Pamukkale kaynağına benzemektedir. Tek farkı sıcaklığı daha fazla, karbondioksit oranı daha azdır.

Üç kaynaktan çıkan kaynak sularının sıcaklığı 560-500-425 derecedir. Özellikleri ise hipertermal ve hipotonik bir maden suyu olmasıdır. İçerisinde sülfat, karbondioksit, bikarbonat ve kalsiyum bulunan kaplıca suları birçok hastalığa şifa olmaktadır. İçildiğinde mide, bağırsak, karaciğer, şişmanlık, diyabet, safra kesesi, safra yolu enfeksiyonları, iltihapları, taşları, gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Banyo suyu olarak kullanıldığında da beyin, kalp, astım-bronşit, damar sertliği, tansiyon değişimi, romatizmal rahatsızlıklar gibi hastalıklara şifa olmaktadır.

Ayrıca Karahayıt Kaplıcalarını diğer kaplıcalardan ayıran diğer özelliği ise Karahayıt’ın kendine özgü kırmızı renk şifalı termal suyu ve çamurudur. Yılın her mevsiminde kaynağından 60 derece olarak çıkan bu su içerisinde barındırdığı zengin minarelleri ile eşsiz bir şifa kaynağıdır.

Gerek çevresinde yer alan pansiyonu, apartı, 5 yıldızlı oteliyle konaklama imkânı sunması gerekse ulaşım kolaylığı ile yerli ve yabancı birçok turist tarafından yılın her mevsimi tercih edilmektedir.

Denizli Merkez Gezilecek Yerler Karahayıt Kaplıcaları

Karahayıt Kaplıcaları yol tarifi için tıklayınız.

12.Akköy Gölemezli Çamur Kaplıcaları

Pamukkale ilçesine bağlı Gölemezli Beldesi, Çeşmebaşı, ve Kavakbaşı Köyleri içerisinde yer almaktadır. Mantar, egzama, sedef, deri, romatizma, hemoroit, kireçlenme gibi birçok hastalığa şifa olmaktadır.

Akköy Gölemezli Çamur Kaplıcaları yol tarifi için tıklayınız.

13.Denizli Merkez Gezilecek Yerler Bayramyeri Meydanı

Merkezefendi ilçesinde yer alan meydan Denizli’nin en işlek ve en kalabalık alanlarındandır. Meydanda dinlenebileceğiniz bankların yanı sıra farklı lezzetleri tadabileceğiniz birçok cafe ve restoranda yer almaktadır.

Ayrıca İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edildiği dönemde ülkedeki ilk kurtuluş meşalesi bu meydanda Müftü Ahmet Hulisi Efendi tarafından yakılmıştır. Tarihi olarak da önemli bir yere sahip olan meydan da her yıl 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü kutlanmaktadır.

Bayramyeri Meydanı

Bayramyeri Meydanı yol tarifi için tıklayınız.

14.Tarihi Kaleiçi Çarşısı

Merkezefendi ilçesine bağlı Saraylar Mahallesinde yer alan çarşı Denizli’nin ilk kurulduğu yer olarak hem tarihi hemde turistik öneme sahiptir. Kaleiçi’nin yapım tarihi 1243-1250 yılları arasında gösterilse de yapılan kazılarda Roma ve Bizans dönemine ait kalıntılar bulunmuştur. Yani 11. Yüzyılda yapıldığı düşünülse de tarihi 8. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Çarşının içerisinde ise farklı lezzetleri tadabileceğiniz cafe ve restoranlar, alışveriş yapabileceğiniz hediyelik eşya dükkanları, giyim ve ayakkabı mağazaları, terziler, kuyumcular, çanak çömlek ve hırdavat dükkanları bulunmaktadır.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı

Tarihi Kaleiçi Çarşısı yol tarifi için tıklayınız.

15.Pamukkale Travertenleri

Türkiye’nin beyaz cenneti olan Pamukkale Travertenleri 1988 yılından bu zamana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır. Ege Bölgesinin en çok ziyaret edilen alanlarından olan travertenler yılda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

Bölgede yer alan doğal termal su kaynağının etkisiyle meydana gelmen çöküntü sonucu oluştuğu bilinmektedir. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda olan travertenlerin yüksekliği de 50 metre civarındadır.  17 farklı su kaynağından beslenen travertenlerin su sıcaklığı da 33 ile 35 derece arasında değişmektedir.

Antik Çağdan günümüze şifalı sularıyla romatizmal hastalıklar, kalp rahatsızlıkları, sindirim, solunum ve deri gibi birçok hastalıklara iyi gelmektedir.

Gerek şifalı sularından faydalanmak gerekse harika fotoğraflar çekmek için Pamukkale Travertenlerini mutlaka ziyaret etmeli ve ülkemizin bu doğa harikası beyaz cennetini yakından görmelisiniz.

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri yol tarifi için tıklayınız.

16.Denizli Merkez Gezilecek Yerler Pamukkale Natürel Park

Pamukkale’nin Kocaçukur mevkiinde Travertenlerin hemen yanında konumlanan natürel park yer alan parkın içerisinde yapay bir göl, 2 adet yüzme havuzu, 1 adet çocuk havuzu, çamur havuzu bulunmaktadır. Havuzlarda yer alan sular ise Pamukkale’nin şifalı sularından beslenmektedir. Özellikle çamur havuzunda yapılan çamur banyoları gerek yabancı gerek yerli turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Yaklaşık 10 bin metrekare alana sahip olan park 7’den 70’e her yaş grubuna hitap etmektedir. Ayrıca havuzların yanı sıra kafeterya, restoran, soyunma kabini, yapay göl gibi alanlarda yer almaktadır. Hatta gölette deniz bisikletleriyle tur atarak bu görsel şöleni eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Pamukkale Natürel Park

Pamukkale Natürel Park yol tarifi için tıklayınız.

17.Hierapolis Antik Kenti

Denizli’nin 17 kilometre kuzeyinde Pamukkale ilçesinde yer alan antik kent M.Ö II. Yüzyılın başlarında Bergama Krallarından II. Eumenes tarafından kurulmuştur. İsminide Bergama’nın kurucusu olan Telephosun karısı Hieradan aldığı bilinmektedir. Kent M.S 60 yılında meydana gelen depremde harap olmuş ve yeniden yapılmıştır. Kent Helenistik kent dokusundayken yenilenmeyle bu özgün dokuyu kaybetmiş ve klasik bir Roma kenti görünümünü almıştır. Roma Döneminden sonra Bizans Döneminde de önemli bir yere sahip olan kent, XII sonlarında Türklerin eline geçmiştir.

Kentin içerisinde Roma Hamamı, Apollon Tapınağı, amfi tiyatro, okul binası, kilise, çeşme, kadetral gibi yapıların kalıntıları bulunmaktadır.

1988 yılından bu zamana dek UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ’nde yer alan bu antik kenti mutlaka gezmeli günümüze kadar ulaşabilmiş bu tarihi yapıları yakından görmelisiniz.

Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti yol tarifi için tıklayınız.

18.Hierapolis Antik Tiyatro

Yapımı 150 yıl süren ve yaklaşık 1800 yıllık olan antik tiyatro UNESCO Dünya Listesinde yer almaktadır. Yapımına M.S I. yüzyılın ikinci yarısında başlanmış, III. yüzyılın başlarında da tamamlanmıştır. Akdeniz Havzası içinde en özgün ve en önemli yere sahip olan bir Roma Dönemi Tiyatrosudur. Sahip olduğu ihtişamlı sahne binası, miteolojik kabartmaları, oturma basamakları ile eşi benzeri bulunmaktadır.

2010-2013 arasında yapılan restorasyon çalışmalarında da %95 kendi malzemeleri kullanılarak özüne sadık kalınmıştır.

Hierapolis Antik Kentinin içerisinde yer alan bu tiyatro alanını mutlaka Denizli gezi rotanıza eklemelisiniz.

Hierapolis Antik Tiyatro

Hierapolis Antik Tiyatro yol tarifi için tıklayınız.

19.St. Philippe Martyrion Kilisesi

İsa’nın 12 havarisinden biri olan ST. Philippe adına yaptırılan kilise Hierapolis Kent Merkezinin kuzeyinde yüksek bir tepede konumlanmaktadır. ST. Philippe M.S 80 yılında Hristiyanlığı yaymak için Hierepolise gelmiş ama amacına ulaşamadan öldürülmüştür. Kilisede M.S 4. yüzyıl sonları ve M.S 5. yüzyıl başlarında Martyrion tarafından Aziz Philippe adına yaptırıldığı düşünülmektedir. Hatta mezarının da bu oda içinde olduğu tahmin edilmektedir.

St. Philippe Martyrion Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

20.Kleopatra Havuzu ( Hierapolis Antik Havuz)

Hierapolis antik kentinin içerisinde konumlanan havuzun geçmişi M.Ö II. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Roma Döneminden kalan ve yaklaşık 2300 yıllık bir miras olan bu havuz Türkiye’nin en güzel antik yüzme havuzudur. 36 derece sıcaklıkta olan bu havuza yaz kış girebilir ve farklı bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. İçerisinde barındırdığı sodalı termal suyu ile rahatlatıcı bir özelliğe sahip olan termal havuz birçok hastalığa da şifa olmaktadır. Romatizma, damar sertliği, raşitizm, kalp hastalığı, tansiyon, felç, sinir ve damar hastalıkları gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Kleopatra Havuzu ( Hierapolis Antik Havuz)

Kleopatra Havuzu ( Hierapolis Antik Havuz) yol tarifi için tıklayınız.

21.Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Ören Yerinin en büyük yapısı olan Roma Hamamı restorasyondan geçerek 1 Şubat 1984 tarihinde müzeye dönüştürülmüştür. Zamanla yıpranan yapı 1999 yılında yeniden restorasyondan geçmiş ve 24 Nisan 2000 tarihinde bugünkü haliyle yeniden açılmıştır.

Toplam 14 bin metrekare alana sahip olan müzenin içerisinde eserler Lahitler ve Heykeller Salonu, Küçük Eserler Salonu, Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonu olmak üzere 3 salonda sergilenmektedir.

Lahitler ve Heykeller Salonunda; Hierapolis, Laodikeia ve diğer ören yerleri kazılarında ortaya çıkartılan eserler sergilenmektedir.

Küçük Eserler Salonunda; M.Ö 4. Binden bu zamana kadar birçok uygarlığın ürünü olan küçük buluntular sergilenmektedir. Cam, eserler, madeni takılar, pişmiş toprak kaplar, altın, gümüş ve bronz buluntular bunlardan bazılarıdır.

Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonunda; Hierapolis sahne binasını süsleyen kabartmalar sergilenmektedir. 

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

22.Denizli Merkez Gezilecek Yerler Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesinde konumlanan müzede Ahmet Urkay tarafından toplanan taşınır kültür varlıları sergilenmektedir. Ahmet Urkay İlk müzesini 2005 yılı Marmaris’te kurmuş 2016 yılında da kapatarak müzeyi doğduğu il olan Denizli’ye taşımıştır.

İçerisinde etnografik, jeolojik eserlerin yanı sıra sikke ve yazma kitaplarında bulunduğu toplam 2000 adet eser sergilenmektedir. Çini sobalar, 19. yüzyıla ait at arabası, çeşme aynaları, antika gramofonlar, eski el dövmesi ibrikler, eski zaman halıları, işlemeli eski kapılar, ocak taşları bunlardan bazılarıdır. 

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

23.Atatürk Evi Etnografya Müzesi

İki katlı olan yapı ortadan sofalı ve bu sofaya açılan odalardan oluşmaktadır. Yapının yapım tarihi kesin olarak bilinemese de mimarisine bakarak 19. yüzyıl sonlarında yapıldığı anlaşılmaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında parti binası olarak hizmet veren bina 4 Şubat 1931 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ü bir geceliğine konuk etmiştir. 1950 yıllarda da Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet vermiş ve 1981-1983 yılları arasında da onarımdan ile restorasyondan geçerek 1 Şubat 1984 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

Alt katta etnografik eserler sergilenirken, üst katta da iki oda hariç diğer odalar Denizli evi olarak düzenlenmiştir. O iki oda da Atatürk’e ait eserler sergilenmektedir.

Denizli Merkez Gezilecek Yerler Atatürk Evi Etnografya Müzesi

Atatürk Evi Etnografya Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

24.Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli bez Bebek Evi Müzesi)

Tarihi yapılardan ‘Balcı Evi’ restore edilerek Türkiye’de ilk olan Bez Bebek Müzesine dönüştürülmüştür. İçerisinde emekli öğretmen Zeynep Karaaslanın yaptığı bez bebekler sergilenmektedir. Bez bebek kültürünün gelecek nesillere aktarabildiği gezerken hayran kalacağınız bir müze olmuştur. Müzeyi gezdikten sonra dilerseniz bahçesinde yer alan tesiste bir şeyler içebilir ve farklı lezzetleri tadabilirsiniz.

Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli bez Bebek Evi Müzesi)

Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli bez Bebek Evi Müzesi) yol tarifi için tıklayınız.

25.Laodikeia Antik Kenti

Denizli’ye bağlı Eskihisar, Goncalı, Bozburun Mahalleleri arasında yer alan antik kent M.Ö 3. Yüzyıl ortalarında Seleukoslar Kralı II. Antiokhos Teos tarafından eşi kraliçe Laodike adına kurulmuştur. Kent önemli yol güzergahlarının kavşak noktasında olmasından dolayı diğer antik kentlere göre daha hızlı gelişmiştir. Kent M.Ö 130 senesinde Roma İmparatorluğuna bağlanmış, M.S 7. yüzyılın ilk çeyreğinde de meydana gelen depremden sonra kent bir daha eski haline kavuşamamış ve terkedilmiştir.

İçerisinde Anadolu coğrafyasının en büyük stadyumu, 2 adet tiyatro, 4 adet hamam kompleksi, 5 adet agora, 5 adet nymphaeum 2 adet anıtsal giriş kapısı, bir bouleuterion, tapınaklar, peristylli evler, latrina, anıtsal caddeler ve kiliselere ait kalıntılar yer almaktadır.

Denizli Merkez Gezilecek Yerler Laodikeia Antik Kenti

Laodikeia Antik Kenti yol tarifi için tıklayınız.

26.Denizli Merkez Gezilecek Yerler Akhan Kervansarayı

Pamukkale ilçesine bağlı Akhan Mahallesinde yer alan kervansaray Vali Seyfettin Karasungur bin Abdullah tarafından yaptırılmıştır Kapalı olan kısmı 1253 yılında avlu kısmı da 1254 yılında tamamlanmıştır.

Toplam 1100 metrekare alana sahip olan kervansaray kare bir avluya sahip olup avluya açılan kapısının geometrik figür ve süslemeleri oldukça ilgi çekmektedir.

Akhan Kervansarayı

Akhan Kervansarayı yol tarifi için tıklayınız.

27.Severgazi Türbesi

Merkez Efendi ilçesinde yer alan türbede 12.-13. yüzyıllar arasında yaşamış bir vatansever olan Büyük Komutan Severgazi yatmaktadır. Denizli’nin Türk yurdu haline gelmesi için büyük yollar kat etmiş ve Denizli’yi fethederken şehit düşmüştür. Türbe binası da 1992 yılında yapılmış olup, orijinal haliyle günümüze kadar ulaşabilmiştir. Türbenin çevresi ise büyük meşe ve çınar ağaçlarıyla çevrili olup türbenin güzelliğine güzellik katmaktadır.

Denizli Merkez Gezilecek Yerler Severgazi Türbesi

Severgazi Türbesi yol tarifi için tıklayınız.

28.Denizli Merkez Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Yediler İlbadı Mezarlığı ve Türbesi

13. yüzyıldan günümüze kadar ulaşmış olan bu mezarlık Denizli’nin en eski mezarlığıdır. Eski yıllarda bitişik olan mezarlık ve türbe yol çalışmaları sebebiyle zamanla ayrılmıştır. Türbenin içerisinde yer alan mezarların İnanç Bey ve ailesine ait olduğu düşünülmektedir.

Yediler İlbadı Mezarlığı ve Türbesi yol tarifi için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*