Denizli Gezilecek Yerler – En Çok Gezilen 60+ Yer

Denizli Gezilecek Yerler yazımızda Türkiye’nin Ege Bölgesinde yer alan farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış il konumundadır. Yazımıza başlamadan önce Denizli ile ilgili bazı genel bilgileri sizlere aktaralım.

Denizli ilk olarak bugün ki ilin 6 kilometre kuzeyinde yer alan Eskihisar Köyü civarında kurulmuştur.

Turizm olarak önemli bir yere sahip olan il içerisinde UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde olan ve Türkiye’nin beyaz cenneti olarak bilinen Pamukkale Travertenlerini barındırmaktadır. Travertenlerin yanı sıra yine Uesco Dünya Mirası Listesinde olan Antik Kentleri de içinde barındırmaktadır.

Dünya’da tekstilinde önemli başkentlerinden olan Denizli turizm, ticaret, tarım, eğitim, kültür ve sanat alanlarında Türkiye’nin en gelişmiş illeri arasında yer almaktadır. Şehirde yer alan devasa büyüklükteki horoz heykeliyle de adeta ne ile meşhur olduğunu gösteriyor.

Denizli; parkları, şelaleleri, gölleri, kanyonları, mağaraları, antik kentleri, müzeleri ile tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunmaktadır.

Denizli gezilecek yerler aşağıda yer almaktadır.

YAZI İÇERİĞİNİ

Sembolik Yapılar

1.Denizli Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Pamukkale Travertenleri

Türkiye’nin beyaz cenneti olan Pamukkale Travertenleri 1988 yılından bu zamana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır. Ege Bölgesinin en çok ziyaret edilen alanlarından olan travertenler yılda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

Bölgede yer alan doğal termal su kaynağının etkisiyle meydana gelmen çöküntü sonucu oluştuğu bilinmektedir. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda olan travertenlerin yüksekliği de 50 metre civarındadır.  17 farklı su kaynağından beslenen travertenlerin su sıcaklığı da 33 ile 35 derece arasında değişmektedir.

Denizli Gezilecek Yerler Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri yol tarifi için tıklayınız.

2.Kleopatra Havuzu ( Hierapolis Antik Havuz)

Hierapolis antik kentinin içerisinde konumlanan havuzun geçmişi M.Ö II. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Roma Döneminden kalan ve yaklaşık 2300 yıllık bir miras olan bu havuz Türkiye’nin en güzel antik yüzme havuzudur. 36 derece sıcaklıkta olan bu havuza yaz kış girebilir ve farklı bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. İçerisinde barındırdığı sodalı termal suyu ile rahatlatıcı bir özelliğe sahip olan termal havuz birçok hastalığa da şifa olmaktadır. Romatizma, damar sertliği, raşitizm, kalp hastalığı, tansiyon, felç, sinir ve damar hastalıkları gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Denizli Gezilecek Yerler Kleopatra Havuzu ( Hierapolis Antik Havuz)

Kleopatra Havuzu ( Hierapolis Antik Havuz) yol tarifi için tıklayınız.

3.Denizli Gezilecek Yerler Horoz Heykeli

Denizli Seyir Tepesi Şehir ormanında yer alan heykel 27 metre uzunluğuyla Dünya’nın en büyük horoz heykelleri arasında bulunmaktadır. Yapımında 26 ton demir kullanılan horoz heykeli devasa büyüklüğü ile ilin birçok yerinden görülmektedir. Horozuyla ünlü olan Denizli’ye gelmişken mutlaka bu heykeli de görmeli ve bir fotoğraf çekilmelisiniz.

Denizli Gezilecek Yerler Horoz Heykeli

Horoz Heykeli yol tarifi için tıklayınız.

Parklar

4.Honaz Dağı Milli Parkı

9 bin 429 hektar alana sahip olan park Denizli’nin Honaz ilçesinde konumlanmaktadır. 1995 yılında milli park ilan edilen alan kızılçam, karaçam ve ardıç ağaçları ile kaplıdır. Ayrıca yaban keçisi, yaban domuzu, yırtıcı kuşlar, örtücü kuşlar, keklik, tilki, tavşan ve posuk gibi birçok canlıya da ev sahipliği yapmaktadır. İçerisinde barındırdığı Honaz Dağı 2528 metre yüksekliği ile Ege Bölgesi’nin en yüksek dağıdır.

Honaz Dağı Milli Parkı yol tarifi için tıklayınız.

5.Yunus Emre Parkı

Kent Merkezinde yer alan park Denizli’nin en büyük parklarından bir tanesidir. İçerisinde 20 adet ahşap oturma alanları,1 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, spor aletleri, koşu ve yürüyüş parkuru, 2 adet büfe, lavabolar yer almaktadır. Ayrıca parka güzellik katan 1 adet doğal göl ve derenin yanı sıra yapay kayadan yapılmış şelaleli havuz ve 2 ahşap köprü bulunmaktadır.

Sahip olduğu yeşil alan ile kendisine hayran bırakan parka gelerek sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirirken çocuklar sınırsızca eğlenebilir sonrasında da doğa ile iç içe yürüyüşünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

Denizli Gezilecek Yerler Yunus Emre Parkı

Yunus Emre Parkı yol tarifi için tıklayınız.

6.Çamlık Parkı

Kent Merkezine 3 kilometre mesafede yer alan park toplam 30 hektar alana sahiptir. Kızılçam ormanının çevrelediği parkın denizden yüksekliği 400 metredir.

İçerisinde 150 kişilik kır gazinosu, hayal kahvesi, vitamin bar, 4 adet gölet, hayvanat bahçesi, 6 adet çocuk oyun alanı, piknik alanları, koşu ve yürüyüş parkuru, paintball sahası, yağmur barınağı, lavabolar, çeşmeler, otopark bulunmaktadır. Girişi ücretli olan parkın ışıklandırması sayesinde gece pikniğine de olanak sağlamaktadır.

Denizli Gezilecek Yerler Çamlık Parkı

Çamlık Parkı yol tarifi için tıklayınız.

7.Denizli Gezilecek Yerler İncilipınar Park

Kent merkezinde yer alan park toplam 174 bin metrekare alana sahip olup içerisinde gölet, kameriyeler, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, koşu ve yürüyüş parkuru bulunmaktadır.

İncilipınar Park

İncilipınar Park yol tarifi için tıklayınız.

8.Çavuşoğlu Aquapark

Denizli’ye 10 dakika mesafede Pamukkale Yolu üzerinde yer alan aquapark toplam 11 bin metrekare alana sahiptir. İçerisinde 2 yüzme havuzu, 2 çocuk havuzu, 2 adet kaydırak düşme havuzu, kum havuzu, jakuzi ve vahşi nehir bulunmaktadır. Su alanı olarak ise toplam 2500 metrekare alana sahip olan aquaparkta çocuklar için 9 adet, büyükler için ise 12 adet birbirinden eğlenceli kaydıraklar yer almaktadır.

Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin uğrak alanlarından olan aquaparkta ailecek sınırsızca eğlenebilir ve bu sıcak havaların sıcaklığını bir nebzede olsa dindirebilirsiniz.

Denizli Gezilecek Yerler Çavuşoğlu Aquapark

Çavuşoğlu Aquapark yol tarifi için tıklayınız.

9.Pamukkale Natürel Park

Pamukkale’nin Kocaçukur mevkiinde Travertenlerin hemen yanında konumlanan natürel park yer alan parkın içerisinde yapay bir göl, 2 adet yüzme havuzu, 1 adet çocuk havuzu, çamur havuzu bulunmaktadır. Havuzlarda yer alan sular ise Pamukkale’nin şifalı sularından beslenmektedir. Özellikle çamur havuzunda yapılan çamur banyoları gerek yabancı gerek yerli turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Yaklaşık 10 bin metrekare alana sahip olan park 7’den 70’e her yaş grubuna hitap etmektedir. Ayrıca havuzların yanı sıra kafeterya, restoran, soyunma kabini, yapay göl gibi alanlarda yer almaktadır. Hatta gölette deniz bisikletleriyle tur atarak bu görsel şöleni eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Pamukkale Natürel Park

Pamukkale Natürel Park yol tarifi için tıklayınız.

10.Seyir Tepesi Şehir Ormanı

Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesinde yer alan şehir ormanı toplam 405 bin metrekare alana sahiptir. Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan alanda Dünya’nın en büyük horoz heykeli, seyir terasları, macera parkurları, zipline, dağ kızağı, kaykay alanları, çocuk oyun alanları, koşu ve yürüyüş parkurları, restoran, yapay tüneller, yapay şelale gibi birçok alan mevcuttur.

Seyir Tepesi Şehir Ormanı

Seyir Tepesi Şehir Ormanı yol tarifi için tıklayınız.

11.Bağbaşı Kent Ormanı

Bağbaşı Beldesinde yer alan kent ormanı 1984 yılında Kızılçam, fıstık çamı, sedir, mavi ve kara servi ile ağaçlandırılmış ve hizmete açılmıştır. Toplam 625 hektar alana sahip olan ormanın içerisinde kamelyalar, çocuk oyun alanları, voleybol sahası, yürüyüş parkuru, dinlenme alanları ve tarihi manastır çeşmesi bulunmaktadır. Tavşan, keklik, çakal, tilki, ötücü kuşlar, kumru, kuzgun, ağaçkakan, karga gibi canlılara ev sahipliği yapmaktadır.

Kent Ormanında yer alan teleferiğe binerek kentin eşsiz manzarasını izleyebilir ve teleferikle 400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylasına çıkabilirsiniz.

Bağbaşı Kent Ormanı yol tarifi için tıklayınız.

Yaylalar

12.Bağbaşı Yaylası

30 adet bungalov ev, kıl çadırı, çadır kamp alanları, macera parkuru, piknik alanları, restoran, büfe, 10 adet yöresel ürün satış merkezinin bulunduğu yaylada yaz kış harika vakitler geçirebilirsiniz.

Yaylanın temiz havası ve serinliği eşliğinde pikniğinizi yapabilir doğa ile iç içe daha fazla vakit geçirmek isterseniz kamp kurabilir yada bungalov evlerde konaklayabilirsiniz.

Bağbaşı Yaylası

Bağbaşı Yaylası yol tarifi için tıklayınız.

13.Topuklu Yaylası

Beyağaç ilçe merkezine 20 kilometre mesafede yer alan yayla 1700 metre rakımda konumlanmaktadır. Devasa ağaçların bulunduğu yayla temiz havası ve soğuk içme suyu kaynakları ile dikkat çekmektedir. İçerisinde restoran, fırın, çocuk oyun alanı, futbol- voleybol sahaları, alabalık havuzları, çeşme, tuvalet ve duş imkanlarının bulunduğu yaylada kıl çadırlarında konaklamada yapabilirsiniz. Ayrıca her yıl haziran ayında yağlı pehlivan güreşleri, halk konserleri, çeşitli gösteriler gibi şenlikler düzenlenmektedir.

Denizli Gezilecek Yerler Topuklu Yaylası

Topuklu Yaylası yol tarifi için tıklayınız.

14.Denizli Gezilecek Yerler Taşdelen Yaylası

Çam ormanlarının kapladığı yayla özellikle günübirlik gezi planlarınız için kaçınılmaz bir nokta. Sahip olduğu yeşil doğası ve temiz havası ile doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Dilerseniz pikniğinizi yapabilir, dilerseniz de Trekking ve dağ bisikleti sürerek doğ sporları gerçekleştirebilirsiniz.

15.Kefe Yaylası Çadır Kamping

Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesinde yer alan yayla 1350 metre rakımda konumlanmaktadır. İçerisinde piknik alanları, oyun alanları, çadır, spor alanları, tuvalet, mescit, elektrik, su, restoran, çay bahçesi, kıraathane, market, otopark bulunmakta olup tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Kefe yaylasına gelerek temiz havası eşliğinde pikniğinizi yapabilir kendi çadırınız getirerek kamp kurabilir veya tesiste yer alan çadırlardan kiralayarak doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

Kefe Yaylası Çadır Kamping

Kefe Yaylası Çadır Kamping yol tarifi için tıklayınız.

Göller

16.Işıklı Göl (Çivril Gölü)

Çivril Ovasında yer alan göl 800 metre rakıma sahip olup toplam 7300 hektar alana sahiptir. Çivril Gölü olarakda bilinen göl Büyük Menderes Nehri, Karanlık Dere ve Kufi Çayı ile beslenmekte ve birçok canlıya da ev sahipliği yapmaktadır.  Boz kaz, angıt, deniz kartalı, kızıl şahin, sumru, sakallı akbaba, gökçe delice gibi birçok canlı bulunmaktadır.

Özellikle göl içerisindeki nilüfer çiçekleri gölün güzelliğine güzellik katıyor. Dilerseniz sazlık ve nilüfer çiçekleri arasında gölü tekne le gezebilir ve manzaranın keyfini sürebilir dilerseniz kuş sesleri eşliğinde pikniğinizi yapabilir ya da kamp yaparak doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.

Denizli Gezilecek Yerler Işıklı Göl (Çivril Gölü)

Işıklı Göl (Çivril Gölü) yol tarifi için tıklayınız.

17.Saklı Göl

Honaz ilçesine bağlı Yukarıdağdere Mahallesinde 1200 metre rakımda yer alan göl adeta gizli kalmış bir cennet. Çam ağaçlarının çevrelediği göl tektonik olaylar sonucunda çöküntü ile oluşmuştur. Tatlı su canlılarına ev sahipliği yapan göl de 7 ton ağırlığında yüzen adacıkta bulunmaktadır. Saklı Göle gelerek temiz havası eşliğinde pikniğinizi yapabilir ve bu doğa harikası yerde harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Denizli Gezilecek Yerler Saklı Göl

Saklı Göl yol tarifi için tıklayınız.

18.Acıgöl (Çardak Gölü)

Çardak ilçesi ile Afyona bağlı Dazkırı ilçesi sınırları içerisinde yer alan göl 836 metre rakımda bulunmaktadır.  Acıtuz Gölü olarak da bilinen göl Söğüt Dağların’dan inen sular tarafından beslenmektedir. Tektonik oluşumlu bir göl olan Acıgöl’ün suyunun çekildiği yerlerde bembeyaz ve ince tuz örtüsü bulunmaktadır. Ayrıca tuz içerisinde de potasyum, sülfat ve sodyum bulunmaktadır.

Acıgöl (Çardak Gölü)

Acıgöl (Çardak Gölü) yol tarifi için tıklayınız.

19.Süleymanlı Yayla Gölü

Buldan ilçe merkezine 8 kilometre mesafede yer alan göl 1555 metre rakımda konumlanmaktadır. Toplam 50 hektar alana sahip olan göl yayla çukurunda yağmur sularının birikmesiyle oluşmuştur. Göl günümüzde tamamen sazlarla kaplanmış durumdadır. Göl kenarında ise hem konaklayabileceğiniz hem de yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis bulunmaktadır.

Süleymanlı Yayla Gölü

Süleymanlı Yayla Gölü yol tarifi için tıklayınız.

Şelaleler

20.Ağlayan Kaya (Yeşildere) Şelalesi

Denizli’nin en eski ve en çok ziyaret edilen şelalesinden olan Ağlayan Kaya Şelalesi ismini şelalenin ağlayan bir kayayı andırmasından dolayı almıştır. Yeşilin güzel tonlarının bulunduğu ve şelalenin bolca olduğu bir yer olan alanda alabalık ve kümes hayvanları yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Ağlayan Kaya (Yeşildere) Şelalesi yol tarifi için tıklayınız.

21.Güney Şelalesi

Denizli’ye 70 kilometre mesafedeki Güney ilçesinde Menderes Nehri’nin kenarında konumlanan şelale güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor. Güney ilçe merkezinin 3 kilometre mesafesindeki Cindere Dağı yamaçlarından çıkan sudan oluşan şelale I. Derece SİT Alanı ilan edilmiştir. 20 metre yükseklikten süzülen ve Büyük Menderese Nehrine dökülen şelale suyu kireçli olduğundan şelalenin yatağında kalker basamaklar ve çeşitli şekiller meydana getirmektedir.

Denizli Gezilecek Yerler Güney Şelalesi

Güney Şelalesi yol tarifi için tıklayınız.

22.Homa (Gümüşsu) Şelalesi

Çivril ilçesine 30 kilometre mesafedeki Gümüşsu Kasabasına bağlı Düzbey Köyünde yer almaktadır. Burada II. Haçlı Seferinin savaş alanı olan Miryakefalon adında bir tarihi alan ve 30 metre yükseklikten süzülen Homa Şelalesi vardır. Şelalenin suyu soğuk ve tatlıdır.

Denizli Gezilecek Yerler Homa (Gümüşsu) Şelalesi

Homa (Gümüşsu) Şelalesi yol tarifi için tıklayınız.

23.Denizli Gezilecek Yerler Yardan Çayı Şelalesi

Yemyeşil doğası, tertemiz havası ve yüksekten süzülen şelalesi ile dikkatleri üzerine çeken Yardan Çayı Şelalesine uğramalı ve doğa ile iç içe bir gün geçirmelisiniz. Çevre düzenlemesi yapılarak kullanılabilir bir hal alan yerde restoran, çocuk oyun alanı, tuvalet ve piknik alanları bulunmaktadır.

Yardan Çayı Şelalesi

Yardan Çayı Şelalesi yol tarifi için tıklayınız.

Kanyonlar

24.İnceğiz Kanyonu

Kale ilçesinde yer alan kanyon Kemer Barajı’nı besleyen akarsularının aşındırmasıyla oluşmuştur. 380 metre yüksekliğinde olan kanyonun uzunluğu ise yaklaşık 6 kilometredir. Kanyonda yer alan suyun derinliği ise 30 ile 50 metre arasında olup dönem dönem değişiklik göstermektedir. Kanyon üzerinde Kemer Barajı bulunmakta ve barajda sulama amaçlı kullanıldığından yaz aylarında suları çekilmektedir. Bu nedenle gezi rotanızı ilkbahar ve sonbahar aylarında planlamalı ve kanyonda tekne veya kanolarla gezerken bu doğal güzelliği tüm ihtişamıyla yaşamalısınız.

Denizli ilinin Kale ilçesine bağlı İnceğiz Köyü üzerinde direk seyir tepesine ulaşım sağlayabilir ve bu harika manzaranın keyfini sürebilişiniz.

İnceğiz Kanyonu

İnceğiz Kanyonu yol tarifi için tıklayınız.

25.Tokalı Kanyonu

Çivril ilçesinde yer alan kanyon yaklaşık 20 kilometrelik bir alana sahiptir. Akdağ Kanyonu olarak da bilinen kanyon Türkiye’nin en derin ve en zor seviye kanyonlarından bir tanesidir. Çünkü bu kanyona girdiğinizde kimi zaman yürüyecek, kimi zaman serin sularında yüzecek kimi zamanda tırmanarak kanyonu tamamlayacaksınız. Tamamlayacaksınız derken bu da az buz bir saat değil yaklaşık 7-8 saatlik bir süreye tekabül etmektedir. Özellikle adrenalin severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden olan kanyonun girişine yaklaştıkça sarplaşan kayalar ve kartal yuvaları bulunmaktadır. Dere yatağından yamaçlara doğru tırmandıkça da Işıklı Gölü ve Gümüşsuyu Kasabasını görebilirsiniz.

Tokalı Kanyonu

Tokalı Kanyonu yol tarifi için tıklayınız.

26.Acıpayam Kanyonu (Oluklubaşı veya Benlik Kanyonu)

Acıpayam ilçesine bağlı Oluklubaşı Köyü sınırlarında yer alan kanyon yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dev kayalıkların arasındaki turkuaz rengi suyu ve içerisinde 12 ile 30 metre arasında değişen şelaleleriyle dikkat çekmektedir. 3,5 kilometre uzunluğunda olan bu kanyon el değmemiş doğası, turkuaz rengi suyu ve içerisinde barındırdığı şelaleleriyle adeta cennetten bir köşe. Denizli gezi rotanızda Acıpayam Kanyonu’nu mutlaka ziyaret etmeli ve bu doğa harikası yeri daha yakından görmelisiniz.

Acıpayam Kanyonu (Oluklubaşı veya Benlik Kanyonu)

Acıpayam Kanyonu (Oluklubaşı veya Benlik Kanyonu) yol tarifi için tıklayınız.

27.Denizli Gezilecek Yerler Ornaz Vadisi

Merkezefendi ilçesine bağlı Başkarcı Köyün ’de yer alan vadi gerek piknik gerekse doğa yürüyüşü için tercih edebileceğiniz bir alan. Kamelyaların, piknik alanlarının, çocuk oyun alanlarının cafe ve büfelerin bulunduğu vadide ailecek harika bir gün geçirebilirsiniz. Sizler pikniğinizi yapıp sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirirken çocuklarınızda sınırsızca eğlenerek enerjilerini atabilirler.

Ornaz Vadisi

Ornaz Vadisi yol tarifi için tıklayınız.

Mağaralar

28.Kaklık Mağarası

Honaz ilçesine bağlı Kaklık Kasabasında yer alan mağara Küçük Pamukkale ve Mağara Pamukkale olarak da bilinmektedir. Çünkü içi Pamukkale’de yer alan travertenlere benzer basamaklar ile sarkıt, dikit, damlataşı ile süslüdür. Mağaranın içerisinde bol su kaynakları yer almakta ve bunlar berrak, renksiz ve kükürt kokulu olup cilt rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Ayrıca mağaranın yakınında da küçük amfi tiyatro, seyir alanları, yüzme havuzu, kafeterya ve kameriyeler yer almaktadır. Hem mağarayı ziyaret edebilir hem de bu imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Denizli Gezilecek Yerler Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası yol tarifi için tıklayınız.

29.Keloğlan Mağarası

Acıpayam ilçesine bağlı Dodurga Kasabasında yer alan mağaranın denizden yüksekliği 1110 metredir. 145 metre uzunluğunda olan mağaranın yüksekliği ise 5-6 metre arasındadır. İçerisi dikit, sarkıt, sütun, örtü damlataşları ve makarna sarkıtları ile süslü olan mağara adeta damlataşı ormanlarını yansıtmaktadır. Fosil bir mağara olan Keloğlan Mağarasında etüt çalışması sırasında ortaya çıkartılan çeşitli hayvanlara ait iskelet kemikleri de sergilenmektedir. Geçmişten günümüze doğallığını koruyan bu mağarayı ziyaret etmeli ve içerisindeki doğa harikası oluşumları akından incelemelisiniz.

Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası yol tarifi için tıklayınız.

30.Denizli Gezilecek Yerler Alacain Mağarası

Acıpayam ilçesinin 5 kilometre batısında Acıpayam Ovasına hâkim bir tepe üzerinde konumlanan mağaranın antik dönemdeki ismi Agate Chome’dir. I. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilen Alacain Ören Yerinde mağaralar, kale ve nekropol yer almaktadır. Kale ve mağaraların savunma amaçlı kullanıldığı ve bunların Roma ile Bizans Dönemine ait olduğu bilinmektedir.

31.Çakırlar Köyü Mağarası

Çal ilçesine bağlı Çakırlar Köyü Bodrum Mevkiinde yer alan mağara 19.10.2006 yılında I. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilmiştir. İçerisinde damla ve yaprak şeklinde sarkıt dikitler bulunmaktadır. Mağaranın girişi traverten ile kapansa da sürünerek mağara içine girilebilmektedir.

Çakırlar Köyü Mağarası

32.İncirpınar Mağarası

İncirpınar Köyüne bağlı Köprü Mevkiinde yer alan mağara yolunuz düştüğünde uğrayabileceğiniz yerler arasındadır.

Kaplıcalar

33.Karahayıt Kaplıcaları

Pamukkale’nin 5 kilometre kuzeyinde Karahayıt kasabasında yer alan kaplıca Pamukkale termal kaplıcalarının bir kolu sayılmaktadır. Zaten suyun bileşimi de Pamukkale kaynağına benzemektedir. Tek farkı sıcaklığı daha fazla, karbondioksit oranı daha azdır.

Üç kaynaktan çıkan kaynak sularının sıcaklığı 560-500-425 derecedir. Özellikleri ise hipertermal ve hipotonik bir maden suyu olmasıdır. İçerisinde sülfat, karbondioksit, bikarbonat ve kalsiyum bulunan kaplıca suları birçok hastalığa şifa olmaktadır. İçildiğinde mide, bağırsak, karaciğer, şişmanlık, diyabet, safra kesesi, safra yolu enfeksiyonları, iltihapları, taşları, gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Banyo suyu olarak kullanıldığında da beyin, kalp, astım-bronşit, damar sertliği, tansiyon değişimi, romatizmal rahatsızlıklar gibi hastalıklara şifa olmaktadır.

Ayrıca Karahayıt Kaplıcalarını diğer kaplıcalardan ayıran diğer özelliği ise Karahayıt’ın kendine özgü kırmızı renk şifalı termal suyu ve çamurudur. Yılın her mevsiminde kaynağından 60 derece olarak çıkan bu su içerisinde barındırdığı zengin minarelleri ile eşsiz bir şifa kaynağıdır.

Gerek çevresinde yer alan pansiyonu, apartı, 5 yıldızlı oteliyle konaklama imkânı sunması gerekse ulaşım kolaylığı ile yerli ve yabancı birçok turist tarafından yılın her mevsimi tercih edilmektedir.

Karahayıt Kaplıcaları

Karahayıt Kaplıcaları yol tarifi için tıklayınız.

34.Sarayköy Kaplıcaları

Denizli’de termal otel arayışındaysanız eğer mutlaka Sarayköy de yer alan termal otellere bir göz atmalısınız. Termal otelleriyle ünlü Sarayköy de kaplıcada çıkan iki tür çamur birçok hastalığa şifa olmaktadır. Bunlardan birisi Uyuz Hamamı olarak da bilinen Kükürtlü Minarelli Çamur diğeri de Turba Grubu Çamurdur.

Kükürtlü Mineralli Çamur sedef, egzama, uyuz, akne gibi cilt hastalıklarına iyi gelirken, Turba Grubu Çamur da Romatizmal hastalıklar, bel, boyun ağrıları, omurilik kesileri, idrar yolu hastalıkları, birçok hastalığa şifa olmaktadır.

Sarayköy Kaplıcaları yol tarifi için tıklayınız.

35.Tekkeköy KaplıcalarıDenizli Gezilecek Yerler

Sarayköy ilçesine bağlı Tekke Köyünde yer alan kaplıca suyunun sıcaklığı yaklaşık 80 derecedir. İçerisinde Roma döneminden kalma hamam, soyunma yeri ve havuz bulunmaktadır. Romatizma, cilt-deri ve Kadın hastalıklarına şifa olmaktadır.

36.Denizli Gezilecek Yerler Kızıldere Ilıcası

Sarayköy ilçesine bağlı Kızıldere Köyünde yer alan Ilıca Türkiye’de ender rastlanan jeotermal alanlardan birisine sahip olup, bölge de 100 derece ve üstünde sular kaynamaktadır. Bu kaynakların her birinden de günde yaklaşık 300 ile 500 ton arası sıcak su ve 40 ton buhar elde edilmektedir.

Kızıl renkli kayalardan çıkan sular sodalı, sülfatlı ve tuzlu olup birçok hastalıklara şifa olmaktadır. Gerek banyo gerek içme suyu olarak kullanılan sular kalp-damar, romatizma, solunum yolu rahatsızlıkları gibi hastalıkların tedavisine iyi gelmektedir. Ayrıca ılıcada iki kubbeli bir hamam, iki banyo, soyunma yeri ve havuz bulunmaktadır.

Kızıldere Ilıcası yol tarifi için tıklayınız.

37.Çizmeli (Yenice) KaplıcalarıDenizli Gezilecek Yerler

Buldan ilçesine bağlı Yenicekent’te yar alan kaplıca suyunun sıcaklığı 44 derece olup içerisinde sülfat, sodyum, hidrokarbonat, kalsiyum barındırmaktadır. Yenice Kaplıcaları olarak da bilinen kaplıca suları kalp-damar karaciğer yetmezliği, hemoroit, romatizma, basur ve deri hastalıklarına şifa olmaktadır.

Çizmeli (Yenice) Kaplıcaları yol tarifi için tıklayınız.

38.Akköy Gölemezli Çamur Kaplıcaları

Pamukkale ilçesine bağlı Gölemezli Beldesi, Çeşmebaşı, ve Kavakbaşı Köyleri içerisinde yer almaktadır. Mantar, egzama, sedef, deri, romatizma, hemoroit, kireçlenme gibi birçok hastalığa şifa olmaktadır.

Akköy Gölemezli Çamur Kaplıcaları yol tarifi için tıklayınız.

Tarihi Yapılar

39.Hierapolis Antik Tiyatro

Yapımı 150 yıl süren ve yaklaşık 1800 yıllık olan antik tiyatro UNESCO Dünya Listesinde yer almaktadır. Yapımına M.S I. yüzyılın ikinci yarısında başlanmış, III. yüzyılın başlarında da tamamlanmıştır. Akdeniz Havzası içinde en özgün ve en önemli yere sahip olan bir Roma Dönemi Tiyatrosudur. Sahip olduğu ihtişamlı sahne binası, miteolojik kabartmaları, oturma basamakları ile eşi benzeri bulunmaktadır.

2010-2013 arasında yapılan restorasyon çalışmalarında da %95 kendi malzemeleri kullanılarak özüne sadık kalınmıştır.

Hierapolis Antik Kentinin içerisinde yer alan bu tiyatro alanını mutlaka Denizli gezi rotanıza eklemelisiniz.

Hierapolis Antik Tiyatro

Hierapolis Antik Tiyatro yol tarifi için tıklayınız.

40.St. Philippe Martyrion KilisesiDenizli Gezilecek Yerler

İsa’nın 12 havarisinden biri olan ST. Philippe adına yaptırılan kilise Hierapolis Kent Merkezinin kuzeyinde yüksek bir tepede konumlanmaktadır. ST. Philippe M.S 80 yılında Hristiyanlığı yaymak için Hierepolise gelmiş ama amacına ulaşamadan öldürülmüştür. Kilisede M.S 4. yüzyıl sonları ve M.S 5. yüzyıl başlarında Martyrion tarafından Aziz Philippe adına yaptırıldığı düşünülmektedir. Hatta mezarının da bu oda içinde olduğu tahmin edilmektedir.

St. Philippe Martyrion Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

41.Akhan KervansarayıDenizli Gezilecek Yerler

Pamukkale ilçesine bağlı Akhan Mahallesinde yer alan kervansaray Vali Seyfettin Karasungur bin Abdullah tarafından yaptırılmıştır Kapalı olan kısmı 1253 yılında avlu kısmı da 1254 yılında tamamlanmıştır.

Toplam 1100 metrekare alana sahip olan kervansaray kare bir avluya sahip olup avluya açılan kapısının geometrik figür ve süslemeleri oldukça ilgi çekmektedir.

Akhan Kervansarayı

Akhan Kervansarayı yol tarifi için tıklayınız.

42.Denizli Gezilecek Yerler Ahmetli Köprüsü

Sarayköy ilçesine bağlı Ahmetli Beldesinde yer alan köprü Roma Döneminde inşa edilmiştir. Menderes Nehri üzerine inşa edilen köprü traverten bloklardan oluşan 7 kemere sahiptir. 

Yöre halkı tarafından ‘Akköprü’ ismiyle de bilinen yapı tarihi olarak da önemli bir yere sahiptir. Birinci Dünya Savaşı yıllarında İzmir’i işgal eden Yunanlılar, Sarayköy’e geldiğinde Menderes Nehrini geçmek istemişler ama Türk askerlerimiz köprünün ortasındaki iki kemeri dinamitle patlatmış ve geçişlerini engellemişlerdir. Daha sonraki yıllarda da patlatılan kısım betonarme olarak onarılmış ve kullanılmaya devam etmiştir.

Denizli Gezilecek Yerler Ahmetli Köprüsü

Ahmetli Köprüsü yol tarifi için tıklayınız.

43.Tarihi Kaleiçi Çarşısı

Merkezefendi ilçesine bağlı Saraylar Mahallesinde yer alan çarşı Denizli’nin ilk kurulduğu yer olarak hem tarihi hemde turistik öneme sahiptir. Kaleiçi’nin yapım tarihi 1243-1250 yılları arasında gösterilse de yapılan kazılarda Roma ve Bizans dönemine ait kalıntılar bulunmuştur. Yani 11. Yüzyılda yapıldığı düşünülse de tarihi 8. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Çarşının içerisinde ise farklı lezzetleri tadabileceğiniz cafe ve restoranlar, alışveriş yapabileceğiniz hediyelik eşya dükkanları, giyim ve ayakkabı mağazaları, terziler, kuyumcular, çanak çömlek ve hırdavat dükkanları bulunmaktadır.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı

Tarihi Kaleiçi Çarşısı yol tarifi için tıklayınız.

44.Denizli Gezilecek Yerler Buldan Evleri

Buldan yöresine özgü bu evler Çarşı, Çaybaşı, Yeşildere, Helvacılar ve Girne Mahallelerinde yoğun olarak görülmektedir. Mimarisi ile dikkat çeken evler kentsel SİT kapsamında koruma altına alınmıştır. Genellikle tek, iki veya üç kat olarak inşa edilen bu evlerin en dikkat çeken mimarisi saçak ve bacalarının ahşap ve cumbalı olmasıdır. Ayrıca birbirinin manzarasını engellemeyecek şekilde inşa edilen Buldan Evleri normalde Safranbolu Evlerinden üstünken ne yazık ki günümüzde sayıca az kalmıştır. Kalan evlerde yıkılmaya yüz tutmuşken belediye tarafından restorasyondan geçmiş ve bu tarih güzellikler yeniden kazanılmıştır. Özellikle Dokuma Pazarı olarak bilinen tarihi sokakta Buldan Evleri rengarenk görüntüsüyle kartpostallık görüntüler sunmaktadır.

Buldan Evleri

Buldan Evleri yol tarifi için tıklayınız.

45.Babadağ Evleri

Cumhuriyet Mahallesinde yoğun olarak görülen bu evler rengarenk görüntüsüyle fotoğraf tutkunlarının yeni adresi olmuş durumda. Teki iki veya üç kat olan bu evler genelde cumbasız ve balkonlu olup eyvan tipi girişi bulunmaktadır. 2017 yılında başlatılan ‘Turizm Yolunda Babadağ’ projesiyle camilerden, işyerlerine, evlerden resmi binalara kadar yaklaşık 100 binanın dışı rengarenk boyanmıştır. Adeta kartpostallık görüntü sunan bu evleri Babadağ Gezi Rotanızda mutlaka ziyaret etmeli ve harika fotoğraflar çekilmelisiniz.

Babadağ Evleri

Babadağ Evleri yol tarifi için tıklayınız.

Antik Kentler

46.Hierapolis Antik Kenti

Denizli’nin 17 kilometre kuzeyinde Pamukkale ilçesinde yer alan antik kent M.Ö II. Yüzyılın başlarında Bergama Krallarından II. Eumenes tarafından kurulmuştur. İsminide Bergama’nın kurucusu olan Telephosun karısı Hieradan aldığı bilinmektedir. Kent M.S 60 yılında meydana gelen depremde harap olmuş ve yeniden yapılmıştır. Kent Helenistik kent dokusundayken yenilenmeyle bu özgün dokuyu kaybetmiş ve klasik bir Roma kenti görünümünü almıştır. Roma Döneminden sonra Bizans Döneminde de önemli bir yere sahip olan kent, XII sonlarında Türklerin eline geçmiştir.

Kentin içerisinde Roma Hamamı, Apollon Tapınağı, amfi tiyatro, okul binası, kilise, çeşme, kadetral gibi yapıların kalıntıları bulunmaktadır.

1988 yılından bu zamana dek UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ’nde yer alan bu antik kenti mutlaka gezmeli günümüze kadar ulaşabilmiş bu tarihi yapıları yakından görmelisiniz.

Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti yol tarifi için tıklayınız.

47.Laodikeia Antik Kenti

Denizli’ye bağlı Eskihisar, Goncalı, Bozburun Mahalleleri arasında yer alan antik kent M.Ö 3. Yüzyıl ortalarında Seleukoslar Kralı II. Antiokhos Teos tarafından eşi kraliçe Laodike adına kurulmuştur. Kent önemli yol güzergahlarının kavşak noktasında olmasından dolayı diğer antik kentlere göre daha hızlı gelişmiştir. Kent M.Ö 130 senesinde Roma İmparatorluğuna bağlanmış, M.S 7. yüzyılın ilk çeyreğinde de meydana gelen depremden sonra kent bir daha eski haline kavuşamamış ve terkedilmiştir.

İçerisinde Anadolu coğrafyasının en büyük stadyumu, 2 adet tiyatro, 4 adet hamam kompleksi, 5 adet agora, 5 adet nymphaeum 2 adet anıtsal giriş kapısı, bir bouleuterion, tapınaklar, peristylli evler, latrina, anıtsal caddeler ve kiliselere ait kalıntılar yer almaktadır.

Laodikeia Antik Kenti

Laodikeia Antik Kenti yol tarifi için tıklayınız.

48.Colossae Antik Kenti

Honaz ilçesinin 2 kilometre kuzeyinde yer alan antik kent Aksu Çayının kenarında konumlanmaktadır. Frigya’nın 6 büyük kentinden olan Colossae Pars Egemenliğinde en parlak dönemini yaşamıştır. M.Ö III. yüzyıldan sonra Hierapolis ve Laodikeia’nın kurulmasıyla eski önemini yitirmiş, M. S I. yüzyılda meydana gelen depremle harap olmuş ve terkedilmiştir. Kentte Osmanlı dönemine ait bir kale kalıntısının yanısıra kayaya oyulmuş oda ve ev tipi mezarlar bulunmaktadır.

Denizli Gezilecek Yerler Colossae Antik Kenti

Colossae Antik Kenti yol tarifi için tıklayınız.

49.Tripolis Antik Kenti

Buldan ilçesine bağlı Yenicekent Mahallesinde yer alan kent Büyük Menderes Nehri’nin kıyısında konumlanmaktadır. Kentin geçmişi her ne kadar Helenistik Döneme dayansa da yapılan kazılarda Geç Neololitik-Erken Kalkolitik Döneme kadar uzandığı anlaşılmaktadır.

Helenistik dönemdeki ilk ismi Apollonia olan kent Augustuk Döneminden sonra üç küçük topluluğun oluşturduğu kent anlamına gelen Tripolis olmuştur. En parlak dönemini Romalılar Döneminde yaşayan kent ten günümüze birçok eser kalmıştır. Tiyatro, agora, hamam-gymnasium, nymphaeum gibi kamu binalarının yanısıra şehir binası, su yolları, nekropol,apsisli yapı, kale ve surları da kısmen günümüze kadar ulaşabilmiştir.

Hisar Köyünde yer alan antik kent eskiden Sarayköy ilçesine bağlı iken Babadağ’ın ilçe olmasıyla buraya bağlanmıştır. Kentin kuruluş tarihi kesin olarak bilinemese de çıkan tarihi eserlerden Helenistik Dönemde kurulduğu anlaşılmaktadır. Antik Dönemde Caria ve Frigya arasında bir sınır kenti olan Attuda, Çürüksu Vadisinde yer alan Tripolis ve Laodikeia’yı Aphrodisias’a bağlayan en kısa yolunda geçiş noktası konumundaymış.

Günümüzde Hisarköy ve çevresinden çıkan heykeltıraş ve seramik gibi buluntular Hierapolis Arkeoloji Müzesinde sergilenirken, kentten çıkan mimari eserler ise köyün cami bahçesinde sergilenmektedir.

Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti yol tarifi için tıklayınız.

50.Attuda Antik Kenti

Hisar Köyünde yer alan antik kent eskiden Sarayköy ilçesine bağlı iken Babadağ’ın ilçe olmasıyla buraya bağlanmıştır. Kentin kuruluş tarihi kesin olarak bilinemese de çıkan tarihi eserlerden Helenistik Dönemde kurulduğu anlaşılmaktadır. Antik Dönemde Caria ve Frigya arasında bir sınır kenti olan Attuda, Çürüksu Vadisinde yer alan Tripolis ve Laodikeia’yı Aphrodisias’a bağlayan en kısa yolunda geçiş noktası konumundaymış.

Günümüzde Hisarköy ve çevresinden çıkan heykeltıraş ve seramik gibi buluntular Hierapolis Arkeoloji Müzesinde sergilenirken, kentten çıkan mimari eserler ise köyün cami bahçesinde sergilenmektedir.

Attuda Antik Kenti

Attuda Antik Kenti yol tarifi için tıklayınız.

51.Tabea Antik KentDenizli Gezilecek Yerler

Kale ilçesinde yer alan kent Helenistik Dönemden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kesintisiz yerleşime tanık olan kent Antik dönemde kendi adına sikke bastırmıştır. Doğal bir kale görünümünde olan kent büyük İskender’den sonra Anadolu’da kurulan kent devletlerindendir. Kentin içerisinde kayalara oyulmuş tek odalı evler, yine kayaya oyulmuş Nişli bir bina, köprü, cami, minare, çınar ağacı yer almaktadır.

Tabea Antik Kent

Tabea Antik Kent yol tarifi için tıklayınız.

52.Trapezopolis Antik KentiDenizli Gezilecek Yerler

Bekirler Köyüne bağlı Boludüzü Mevkiinde yer alan kentte bazı kalıntılar günümüze ulaşabilmiştir. Bu kalıntılarında Roma ve Bizans Dönemine ait olduğu anlaşılmaktadır.

Trapezopolis Antik Kenti

Müzeler

53.Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Ören Yerinin en büyük yapısı olan Roma Hamamı restorasyondan geçerek 1 Şubat 1984 tarihinde müzeye dönüştürülmüştür. Zamanla yıpranan yapı 1999 yılında yeniden restorasyondan geçmiş ve 24 Nisan 2000 tarihinde bugünkü haliyle yeniden açılmıştır.

Toplam 14 bin metrekare alana sahip olan müzenin içerisinde eserler Lahitler ve Heykeller Salonu, Küçük Eserler Salonu, Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonu olmak üzere 3 salonda sergilenmektedir.

Lahitler ve Heykeller Salonunda; Hierapolis, Laodikeia ve diğer ören yerleri kazılarında ortaya çıkartılan eserler sergilenmektedir.

Küçük Eserler Salonunda; M.Ö 4. Binden bu zamana kadar birçok uygarlığın ürünü olan küçük buluntular sergilenmektedir. Cam, eserler, madeni takılar, pişmiş toprak kaplar, altın, gümüş ve bronz buluntular bunlardan bazılarıdır.

Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonunda; Hierapolis sahne binasını süsleyen kabartmalar sergilenmektedir.

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

54.Atatürk Evi Etnografya Müzesi

İki katlı olan yapı ortadan sofalı ve bu sofaya açılan odalardan oluşmaktadır. Yapının yapım tarihi kesin olarak bilinemese de mimarisine bakarak 19. yüzyıl sonlarında yapıldığı anlaşılmaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında parti binası olarak hizmet veren bina 4 Şubat 1931 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ü bir geceliğine konuk etmiştir. 1950 yıllarda da Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet vermiş ve 1981-1983 yılları arasında da onarımdan ile restorasyondan geçerek 1 Şubat 1984 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

Alt katta etnografik eserler sergilenirken, üst katta da iki oda hariç diğer odalar Denizli evi olarak düzenlenmiştir. O iki oda da Atatürk’e ait eserler sergilenmektedir.

Atatürk Evi Etnografya Müzesi

Atatürk Evi Etnografya Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

55.Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesinde konumlanan müzede Ahmet Urkay tarafından toplanan taşınır kültür varlıları sergilenmektedir. Ahmet Urkay İlk müzesini 2005 yılı Marmaris’te kurmuş 2016 yılında da kapatarak müzeyi doğduğu il olan Denizli’ye taşımıştır.

İçerisinde etnografik, jeolojik eserlerin yanı sıra sikke ve yazma kitaplarında bulunduğu toplam 2000 adet eser sergilenmektedir. Çini sobalar, 19. yüzyıla ait at arabası, çeşme aynaları, antika gramofonlar, eski el dövmesi ibrikler, eski zaman halıları, işlemeli eski kapılar, ocak taşları bunlardan bazılarıdır. 

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

56.Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli bez Bebek Evi Müzesi)

Tarihi yapılardan ‘Balcı Evi’ restore edilerek Türkiye’de ilk olan Bez Bebek Müzesine dönüştürülmüştür. İçerisinde emekli öğretmen Zeynep Karaaslanın yaptığı bez bebekler sergilenmektedir. Bez bebek kültürünün gelecek nesillere aktarabildiği gezerken hayran kalacağınız bir müze olmuştur. Müzeyi gezdikten sonra dilerseniz bahçesinde yer alan tesiste bir şeyler içebilir ve farklı lezzetleri tadabilirsiniz.

Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli bez Bebek Evi Müzesi)

Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli bez Bebek Evi Müzesi) yol tarifi için tıklayınız.

Dini Yapılar

57.Acıpayam Yazır Camii

Acıpayam ilçesinde yer alan cami 1801 yılında Hacı Ömer Efendi tarafından yapılmıştır. Dikdörtgen planlı olan caminin en dikkat çeken mimari özelliği ise 13. yüzyıllarda rastlanan ağaç direkli ibadethane olmasıdır. Ayrıca panolar halinde bitki, ağaç, resimlerin bulunduğu cami içerisi zengin bir süslemeye sahiptir.

Acıpayam Yazır Camii

Acıpayam Yazır Camii yol tarifi için tıklayınız.

58.Denizli Gezilecek Yerler Dedeköy Camii

Çivril ilçe merkezine 5 kilometre mesafede yer alan caminin bir kitabesi olmadığından yapım tarihi kesin olarak bilinemese de mimarisine bakıldığında 13. yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir. Roma Dönemine ait devşirme malzemelerle yapılan cami tek kubbelidir. Ayrıca caminin 5 metre ilerisinde tek katlı bir türbe bulunmaktadır. İçerisinde de kime ait olduğu bilinmeyen 4 adet mezar yer almaktadır. En son 2005 yılında restorasyondan geçen cami günümüzde ibadete açıktır.

Denizli Gezilecek Yerler Dedeköy Camii

Dedeköy Camii yol tarifi için tıklayınız.

59.Kırcataş CamiiDenizli Gezilecek Yerler

Gündoğdu Mahallesinde yer alan yapı 1800 yılında Mihrişah Valide Sultan tarafından yaptırılmıştır. Yaklaşık 220 yıllık olan bu cami 2014 yılında gerçekleşen heyelan sonrasında da kapısına kilit vurulmuş ve ne yazık ki ibadete kapatılmıştır.

Kırcataş Camii

Kırcataş Camii yol tarifi için tıklayınız.

60.Denizli Gezilecek Yerler Severgazi Türbesi

Merkez Efendi ilçesinde yer alan türbede 12.-13. yüzyıllar arasında yaşamış bir vatansever olan Büyük Komutan Severgazi yatmaktadır. Denizli’nin Türk yurdu haline gelmesi için büyük yollar kat etmiş ve Denizli’yi fethederken şehit düşmüştür. Türbe binası da 1992 yılında yapılmış olup, orijinal haliyle günümüze kadar ulaşabilmiştir. Türbenin çevresi ise büyük meşe ve çınar ağaçlarıyla çevrili olup türbenin güzelliğine güzellik katmaktadır.

Denizli Gezilecek Yerler Severgazi Türbesi

Severgazi Türbesi yol tarifi için tıklayınız.

61.Yediler İlbadı Mezarlığı ve Türbesi

13. yüzyıldan günümüze kadar ulaşmış olan bu mezarlık Denizli’nin en eski mezarlığıdır. Eski yıllarda bitişik olan mezarlık ve türbe yol çalışmaları sebebiyle zamanla ayrılmıştır. Türbenin içerisinde yer alan mezarların İnanç Bey ve ailesine ait olduğu düşünülmektedir.

Yediler İlbadı Mezarlığı ve Türbesi yol tarifi için tıklayınız.

Kayak Merkezi

62.Denizli Kayak MerkeziDenizli Gezilecek Yerler

Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesinde yer alan kayak merkezi 2420 rakımda konumlanmakta olup Ege Bölgesi’nin en büyük kayak merkezidir. Profesyonel kayakçılardan amatör kayakçılara kadar herkesin kayak yapabileceği merkezde birçok imkân bulunmaktadır. İçerisinde 13 kilometre uzunluğunda 9 adet pist, 2 adet telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant bulunmaktadır.

Denizli Kayak Merkezi

Denizli Kayak Merkezi yol tarifi için tıklayınız.

Meydanlar

63.Bayramyeri MeydanıDenizli Gezilecek Yerler

Merkezefendi ilçesinde yer alan meydan Denizli’nin en işlek ve en kalabalık alanlarındandır. Meydanda dinlenebileceğiniz bankların yanı sıra farklı lezzetleri tadabileceğiniz birçok cafe ve restoranda yer almaktadır.

Ayrıca İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edildiği dönemde ülkedeki ilk kurtuluş meşalesi bu meydanda Müftü Ahmet Hulisi Efendi tarafından yakılmıştır. Tarihi olarak da önemli bir yere sahip olan meydan da her yıl 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü kutlanmaktadır.

Antik Çağdan günümüze şifalı sularıyla romatizmal hastalıklar, kalp rahatsızlıkları, sindirim, solunum ve deri gibi birçok hastalıklara iyi gelmektedir.

Gerek şifalı sularından faydalanmak gerekse harika fotoğraflar çekmek için Pamukkale Travertenlerini mutlaka ziyaret etmeli ve ülkemizin bu doğa harikası beyaz cennetini yakından görmelisiniz.

Bayramyeri Meydanı

Bayramyeri Meydanı yol tarifi için tıklayınız.

64.Denizli Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Denizli Teleferik

Pamukkale ilçesinin Kervansaray Mahallesinde yer alan teleferik 1500 metre uzunluğunda olup Ege Bölgesinin en uzun teleferiğidir. 300 metre rakımda bulunan teleferik 1400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylasına ulaşım sağlamaktadır.

Denizli Gezilecek Yerler Denizli Teleferik

Denizli Teleferik yol tarifi için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*