Kırıkhan Nerede? Kırıkhan Türkiye’nin batısında bulunan Akdeniz Bölgesinin doğusunda yer alan Hatay ilinin bir ilçesidir. Kırıkhan ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 108 bindir. Kırıkhan ilçesine komşu ilçeler; kuzeyde Hassa, kuzeybatıda Payas, batıda İskenderun ve Belen, güneybatıda Antakya, güneyde de Reyhanlı ve Kumlu ilçeleridir. Kırıkhan’ın il merkezine uzaklığı ise yaklaşık 40 km’dir ve il merkezinden biraz uzak konumlanmıştır. Kırıkhan’ın yüzölçümü yaklaşık olarak 715 kilometrekaredir. Kırıkhan ilçesinin harita konumu olarak 36° 29′ 48.2316” Kuzey ve 36° 21′ 38.5308” Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Kırıkhan’ın ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 150 metredir. Kırıkhan ilçesinde toplam 14 mahalle bulunmaktadır.
Kırıkhan Nerede? Kırıkhan Haritası
Kırıkhan’a Nasıl Gidilir?
Kırıkhan’da ulaşım için en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Kırıkhan merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Kırıkhan merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada minibüs hatları da kullanılabilmektedir.
Kırıkhan Nerede, Kırıkhan Yol Tarifi, Kırıkhan’a rota oluşturmak için tıklayınız…
Kırıkhan Nerede? Karayolu ile Kırıkhan’a Ulaşım
Karayolu ile Hatay merkez ilçesinden Tayip Erdoğan Bulvarı üzerinden yaklaşık 5 dakikada Kırıkhan ilçesine ulaşılabilmektedir. Altınözü ilçesinden ise E-91 Otoyolunu kullanarak yaklaşık 58 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. İskenderun ilçesinden D-817 yolu üzerinden yaklaşık 45 dakikada Kırıkhan’a ulaşım sağlanmaktadır. Dörtyol ilçesinden ise O-53 kullanarak yaklaşık 55 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Samandağ ilçesinden E-91yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 15 dakikada Kırıkhan’a ulaşım sağlanmaktadır. Defne ilçesinden D-91 yolu üzerinden yaklaşık 50 dakikada Kırıkhan’a ulaşım sağlanmaktadır. Kumlu ilçesinden ise Kırıkhan Yolunu kullanarak yaklaşık 20 dakikada ulaşım sağlanmaktadır.
Toplu Taşıma ile Kırıkhan’a Ulaşım
Kırıkhan ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Kırıkhan’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.
Kırıkhan kentinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Kırıkhan Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Kırıkhan Merkez’den Kırıkhan ilçesine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.
Kumlu ilçesinin Kırıkhan’a sınırı bulunmaktadır. Kumlu ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Kırıkhan’a ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Erzin ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Kırıkhan’a ulaşmak mümkündür. Hassa’dan Kırıkhan İline halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Kumlu ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Kırıkhan’a ulaşmak mümkündür.
Kırıkhan İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım
Aracınız ile D-825 yolu üzerinden yaklaşık olarak 30 dakikada Hatay Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı alternatif olarak E-91 yolu üzerinden yaklaşık olarak 30 dakikada erişim sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde aracınız ile E-90 Otoyolunu kullanarak 2 saat 23 dakikada Gaziantep Havalimanı’na ulaşılabilir. Farklı alternatif olarak D-825 yolu üzerinden 2 saat 5 dakikada Gaziantep Havalimanı’na ulaşılabilirsiniz.
Kırıkhan Nereye Bağlı? Kırıkhan Hangi Bölgemizdedir?
Kırıkhan İlçesi Hatay iline bağlıdır ve Akdeniz Bölgesinde yer almaktadır. Kırıkhan farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Kırıkhan İlinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Kırıkhan’a tarih boyunca farklı uygarlıklar hâkim olmuştur. Kırıkhan ilinin bitki örtüsünü makiler ve ormanlar oluşturur. Kızılçam, karaçam ve sedir ağaçları da bulunmaktadır. Kırıkhan ’ın en önemli akarsuyu olan Asi Nehri, Lübnan Dağları ve Anti-Lübnan Dağları arasındaki Bekaa Vadisi’nde kaynayan akarsuların birleşmesiyle oluşur. İlin büyük kesimi Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak yükselti ve karasallığa bağlı olarak çeşitli farklılıklar da mevcuttur. Türkiye’nin yağışlı bölgeleri arasındadır.
Hatay Nerede? Hatay Hangi Bölgemizdedir?
Hatay Türkiye’nin batısında bulunan Akdeniz Bölgesinin doğusunda yer almaktadır. Hatay iline komşu iller; Kuzeyinde Osmaniye, kuzeydoğusunda Gaziantep ve Kilis, kuzeybatısında da Adana ilidir. Hatay İstanbul arası 1115 kilometre, Hatay Ankara arası 670 kilometre, Hatay Gaziantep arası 167 kilometre ve Hatay Şırnak arası 700 kilometredir.
Antakya Gezilecek Yerler
1.Büyük Antakya Parkı
2.Eski Antakya Evleri
3.Antakya Kalesi ve Surları
4.Haron Cehennem Kayıkçısı
5.Traianus Su Kemeri (Kandra)
6.Kurşunlu Han
7.Habib-i Neccar Camii
8.Antakya Ulu Camii
9.Yeni Camii
10.Şeyh Yusuf Türbesi
11.Saint Pierre Kilisesi
12.Antakya Ortodoks Kilisesi
13.Antakya Katolik Kilisesi
14.Hatay Şehir Müzesi
15.Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi
16. Uzun Çarşı
İlk yorum yapan olun