Yalova Nerede? Yalova’ya Nasıl Gidilir?

Yalova nerede

Yalova Nerede? Yalova Türkiye’nin kuzeybatısında bulunan Marmara Bölgesinde yer almaktadır. Yalova ilinin nüfusu yaklaşık olarak 299.367 tir. Yalova ilinde toplamda 6 ilçe bulunmaktadır. Bunlar Altınova, Armutlu, Çiftlikköy, Çınarcık, Merkez, Termal ilçeleridir. Yalova iline komşu iller; Kuzeyinde İstanbul ili, doğusunda Kocaeli ili, güneyinde Bursa ili olup batısında ise Marmara denizine kıyısı bulunmaktadır. Yalova’nın yüzölçümü yaklaşık olarak 850 kilometrekaredir. Yalova İli harita konumu olarak 40° 39′ 17.6256” Kuzey ve 29° 17′ 3.0660” Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Yalova’nın ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 30 metredir.

Yalova Nerede? Yalova Haritası

Yalova nerede

Yalova’ya Nasıl Gidilir?

Yalova’da ulaşım için en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Yalova merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Yalova merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Yalova Nerede, Yalova Yol Tarifi, Yalova’ya rota oluşturmak için tıklayınız…

Yalova Nerede? Karayolu ile Yalova’ya Ulaşım

Karayolu ile Termal ilçesinden Yalova Termal Yolu ve Şht. Ömer Faydalı Cd. Üzerinden yaklaşık 24 dakikada Yalova iline ulaşılabilmektedir. Çınarcık’tan ise Yalova Armutlu Yolunu kullanarak yaklaşık 27 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Armutlu İlçesinden Yalova Armutlu Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 3 dakikada Yalova’ya ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Altınova ilçesinden D575/E881 Yolunu kullanarak yaklaşık 18 dakikada Yalova’ya ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Yalova’ya Ulaşım

Yalova ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Yalova’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Yalova kentinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Yalova Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Yalova Merkez’den Yalova İline halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Çiftlikköy ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Yalova’ya ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Baykan ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Yalova’ya ulaşmak mümkündür.

Kentin farklı noktalarından Yalova’ya kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Yalova il merkezinden Çiftlikköy, Termal, Çınarcık gibi ilçelere hem özel araç hem de halk otobüsleri ile rahatça ulaşabilirsiniz.


Yalova İlinden Havalimanı’na Ulaşım

Yalova il merkezine ulaşım için hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından İstanbul ilinde yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidebilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla Yalova iline ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yalova Merkezden aracınız ile Anadolu Otoyolu/O-4/E80 ve D575/E881 Yolu üzerinden yaklaşık olarak 45 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı bir alternatif olarak yşne aracınız ile E881 Yolunu kullanarak yaklaşık olarak 1 saat 10 dakikada Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na erişebilirsiniz.

Yalova Nereye Bağlı? Yalova Hangi Bölgemizdedir?

Yalova İli Marmara Bölgesinde yer almaktadır. Yalova farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Yalova İlinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Yalova ili alan olarak Türkiye’nin seksen birinci en büyük ilidir. Bölgedeki ilk insan yerleşimi prehistorik dönemlerde MÖ 3000 yıllarındadır. Bitinya adıyla bilinen antik bölgede MÖ 2000’lerde Hititler, MÖ 1200’lerde Frigler hakimiyetlerini kurdular. Pers egemenliği altında kalan bölge de MÖ 5. yüzyılın ortalarından itibaren Bitinyalı hanedanlar toprak hakimiyetleri oluşturmaya başlamış ve MÖ 3. yüzyılda Bitinya Krallığı egemenliği hakim olmuştur. Yalova ilinin ekonomik yapısını tarım sektörü içinde çiçekçilik ve seracılık oluşturmaktadır. Diğer ekonomik rolleri oluşturan sektörler ise imalat sanayi (tekstil gibi) ve turizm sektörleridir. Yalova ili merkez ilçesi Yalova Merkez ilçesi olarak geçmektedir. En kalabalık nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Merkez, Çiftlikköy ve Çınarcık ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Termal, Armutlu ve Altınova ilçeleridir.

Yüzey şekilleri oldukça engebeli, ormanlık ve dağlık yapıdadır. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir. Güney Marmara Bölümü’nde yer alır. Kuzey batısı, Marmara Denizi ile çevrelenmiştir. Yalova ve çevresinde karasal iklimi hakimdir. Genel olarak yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve çok yağışlıdır.

Yalova nerede

Yalova Nerede? Yalova Hangi Bölgemizdedir?

Türkiye’nin kuzeybatısında Marmara bölgesinde yer alan Yalova kenti, Kuzeyinde İstanbul ili, doğusunda Kocaeli ili, güneyinde Bursa illeri ile komşu, batısında ise Marmara denizine kıyısı bulunmaktadır. Topografik yapısı eğimlidir ve genellikle ormanlık ve dağlık alanlarla kaplıdır. Yalova İstanbul arası 93,6 kilometre, Yalova Ankara arası 418 kilometre, Yalova İzmir arası 401 kilometre ve Yalova Bursa arası 76,4 kilometredir.

 Gezilecek yerler yazılarımızı okumak için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*