İnebolu Gezilecek Yerler – En İyi 14 Yer

İnebolu Gezilecek Yerler yazımızda Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinde yer alan Kastamonu’nun ilçelerinden olup tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte kale kalıntılarının Cenezitlilerden kalma olduğu düşünülmektedir. İlk ismi ‘İonopolis’ olan olan ilçe Türk hakimiyetine geçtikten sonra İnebolu adını almıştır.

İnebolu, evleri, yeşilin farklı tonlarında ki manzarası, temiz havası, tarihi yapısı ile doğal güzellikleri içinde barındıran ilçe konumundadır.

İnebolu gezilecek yerler aşağıda yer almaktadır.

1.İnebolu Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; İnebolu Geriş Tepesi

İnebolu Gezilecek Yerler yazımızın ilk sırasında yer alan tepe ilçenin güneyinde yer almakta olup 495 metre yüksekliğinde ve ilçede bulunan üç önemli kale kalıntılarından birisinin bulunduğu yerdir. Düzlük alanda ise manastır kalıntıları mevcuttur. Sarnıçların, kitabelerin, sütunların mevcut olduğu manastırda Bizans özelliklerini yansıtan kalıntılar mevcuttur.

Yeşil ve mavinin birleştiği tepe sizleri doyumsuz manzarasıyla hayran bırakırken, etraftaki kuş sesleri, farklı türden çiçeklerin varlığı, kokusu, yeşilin farklı tonları tam anlamıyla görsel ve işitsel şölen sunmaktadır. Tepenin harika manzarasına karşı fotoğraflar çekilebilir, güzel atmosferin tadını çıkarabilir ve trekking yapabiliriniz.

İnebolu Gezilecek Yerler İnebolu Geriş Tepesi

İnebolu Geriş Tepesi yol tarifi için tıklayınız.

2.İnebolu Apaş Tepesi

İnebolu ilçesi Boyran Mahallesinde yer alan tepe ilçede bulunan üç önemli kale kalıntılarından birisinin bulunduğu yerdir. Eski adı Abraş olan tepe Kızılkaraya kadar uzanmaktadır.

Yeşil ve mavinin birleştiği tepe sizleri doyumsuz manzarasıyla hayran bırakırken, bu doğa harikası yerde fotoğraf çekilerek güzel anılar biriktirebilirsiniz.

3.İnebolu Evleri

Genellikle bordo-beyaz renkte olan evler 3 katlı bahçeli yapılardan oluşmaktadır. Evlerin boyası Aşı Köyünden çıkarılan toprakla yapılan aşı boyasından yapılmış olup renleri ile görsel şölen sunmaktadır. Çatıları ise yöreye özgü Arduaz (Marla) taşıyla kaplanmış olup genel olarak dik yamaç üzerine konumlanmıştır. Bu yapıları ziyaret ederek görsel şölen sunan yapılarda fotoğraf çekilebilir ve güzel anılar biriktirebilirsiniz. İnebolu ilçesi haricinde Çatalzeytin, Bozkurt, İlişi, Abana ilçelerinde de bu yapılara rastlayabilirsiniz.

İnebolu Evleri

4.Pembe Köşk

İnebolu evleri gibi tepe üzerinde yer alan köşk liman manzarası ve görünümüyle göz doldurmaktadır. Bahçesinde yer alan meyve ağaçları, çiçekleri, süs havuzu, nostaljik çeşmeleri, seyir terası ve çocuk oyun alanları ile kendisine hayran bıraktırıyor. Sizde Pembe Kökü ziyaret ederek bu güzel köşke ve manzaraya şahit olabilirsiniz.

İnebolu Gezilecek Yerler Pembe Köşk

Pembe Köşk yol tarifi için tıklayınız.

5.Atatürk ve İstiklal Yolu

1919 Mili mücadele döneminde Rusya ve İstanbul’dan gemilerle İnebolu açıklarına getirilen silah ve cephaneler kayıklarla İnebolu kıyılarına çıkartılıp oradan da Ankara’ya taşınıyordu. Mili mücadelede önemli yere sahip olan İstiklal yolu, günümüzde dönemin 9 Haziran İnebolu Kahramanlık Günün’de yapılan etkinliklerle o en güzel örneklerini yansıtmaktadır.

İnebolu Gezilecek Yerler Atatürk ve İstiklal Yolu

6.İnebolu Gezilecek Yerler Şehit Şerife Bacı Anıtı

İnebolu sahilinde ki bir parkın içerisinde yer alan anıt Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu’dan Kastamonu’ya cephane taşıyan Türk kadınını temsil etmektedir.

Bu Türk Kadınlarından birisi olan Şerife bacı da 1921 yılı Aralık ayında sırtında mermisi, önünde kundakta taşıdığı çocuğu ile Kışlanın önüne kadar gelmiş ve bunları korumak için donarak şehit olmuştur. Sizler de o dönemin zorlu mücadelesini, emeğini, fedakarlığını gelecek neslimiz olan çocuklarımıza anlatarak anıtı ziyaret edebilirsiniz.

İnebolu Gezilecek Yerler Şehit Şerife Bacı Anıtı

Şehit Şerife Bacı Anıtı yol tarifi için tıklayınız.

7.İnebolu Gezilecek Yerler Nezihe Battal Kültür Evi

1896 yılında inşa edilen bina daha sonra restore edilerek İnebolu Evlerinde ki tarihsel doku değiştirilmeden günümüze ulaşmıştır. Dışarıdan 2 katlı olarak görülen bina içerisine girdiğinizde 5 katlı olarak sizi karşılamaktadır. Kültür evinde 4000 kitabın yer aldığı kütüphanenin yanı sıra 1900’lü yıllara ait ilçenin ticaretini yansıtan kömür yakıtlı gemilerin fotoğrafları yalnızca burada sergilenmektedir. Ayrıca 1928 yılında halkın kendi imkanları ile kurduğu bando takımı da yer almaktadır. Sizde bu tarihi dokuyu ve içerisindeki eserleri incelemek için ziyaret edebilirsiniz.

İnebolu Gezilecek Yerler Nezihe Battal Kültür Evi

Nezihe Battal Kültür Evi yol tarifi için tıklayınız.

8.İnebolu Kent Müzesi

1882 yılında Sultan Hamid’in talimatı üzerine dönemin Kastamonu Valisi Abdurrahman Paşa tarafından medrese olarak yaptırılmıştır. Daha sonraki yıllar da hizmet binası olarak kullanılmış ve 1996 yılında çıkan yangın sonucunda uzun yıllar boş kalarak kaderine terkedilmiştir. En son 2014 yılında restore edilerek bina tarihi yeniden kazandırılmış ve Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi’ açılmıştır. Müzenin içerisinde İnebolu ya ait birçok tarihi eser de yer almaktadır.

İnebolu Kent Müzesi

İnebolu Kent Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

9.İnebolu Türk Ocağı

Kuruluşu çok eskilere dayanan yapı 1912 yılında Türk Ocağı olarak restore edilmiştir.1925 yılında Şapka nutkunun okunduğu yer olarak tarihe geçen binada Kurtuluş Savaşı ve İnebolu kültürüne ait birçok tarihi eser de yer almaktadır.

İnebolu Türk Ocağı

İnebolu Türk Ocağı yol tarifi için tıklayınız.

10.İnebolu Gezilecek Yerler Denk Kayıkları

Yapım teknikleri ile Dünya’da tek olan Denk Kayıklarını İnebolu sahilinde görebilirsiniz. Kurtuluş Savaşı sırasında İnebolu’nun açıklarına getirilen silah ve cephaneler denk kayıklarıyla kıyıya çıkartılıyordu. Sizde bu tarihi gemileri yakından görebilir ve İnebolu sahilde güzel bir gün geçirebilirsiniz.

İnebolu Gezilecek Yerler Denk Kayıkları

Denk Kayıkları yol tarifi için tıklayınız.

11.Yeni Cami Bahçesi (Güneş Saati)

Dünya’nın en iyi güneş saatini içinde barındıran cami bu özelliğiyle dikkat çekmektedir. 1900’lü yılların başında yapılan ve Yeni Caminin bahçesinde bulunan saati yakından görerek ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Cami Bahçesi (Güneş Saati)

Yeni Cami Bahçesi (Güneş Saati) yol tarifi için tıklayınız.

12.İnebolu Gezilecek Yerler Özlüce Plajı

Özlüce köyünde yer alan plajın sahili ve denizi çakıl taşından oluşmaktadır. Yazları oldukça yoğun olan plajda mavinin doyumsuz manzarasıyla karşı karşıya kalacaksınız. Yazları oldukça yoğun olan plajın uzunluğu 1500 metre olup suyu berraktır. Sizler de Özlüce Plajında denize girerek serinleyebilir ve güzel manzarasına şahitlik edebilirsiniz.

İnebolu Gezilecek Yerler Özlüce Plajı

Özlüce Plajı yol tarifi için tıklayınız.

13.Boyranaltı Plajı

İnebolu ilçesinin Boyran mahallesinde yer alan plajın sahili ve denizi çakıl taşından oluşmaktadır. Yazları oldukça yoğun olan plajda Karadeniz’in hırçın dalgaları sıklıkla görülmekte olup çevresinde cafe ve restoran bölümüde mevcuttur. Sizler de denize girerek serinleyebilir dilerseniz de çevresinde ki restoran bölümlerinde farklı lezzetleri tadabilirsiniz.

Boyranaltı Plajı

Boyranaltı Plajı yol tarifi için tıklayınız.

14.İnebolu Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Gemiciler Köyü Plajı

Gemiciler Köyünde yer alan plajın sahili çakıl taşından, denizi kumdan oluşmaktadır. Karadeniz’in hırçın dalgalarının sıklıkla görüldüğü plajın uzunluğu 250 metre olup yazları oldukça yoğundur. Sizler de denize girerek serinleyebilir ve güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Gemiciler Köyü Plajı yol tarifi için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*