Karaköy Gezilecek Yerler – En Harika 29 Yer

Karaköy Gezilecek Yerler yazımızda İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Karaköy de Gezilecek Yerleri ve Rotasını aktaracağız.

Eski Galata Semtinin modern ismi olan Karaköy İstanbul’un önemli ticaret merkezlerinden bir tanesidir. Tarih boyunca bir liman ve ticaret merkezi olma özelliği ile öne çıkan Karaköy 19. Yüzyılın son çeyreğine kadar Osmanlı’nın finans merkezi olmuştur. 19. Yüzyılda da bankaların ve sigorta şirketlerinin toplandığı bölge olan Karaköy günümüzde elektrik, elektronik, su tesisatı, mekanik gibi parçaların bulunduğu yerlerden birisi olmuştur.

Karaköy İstanbul’un en eski ve en tarihsel bölgelerinden bir tanesi olduğu için bünyesinde birçok tarihi yapı barındırır. Karaköy iskelesi, simgesel yapıları, camileri, kiliseleri, müzeleri ile gezi rotanıza eklemeniz gereken bölgeler arasındadır.

Karaköy Gezilecek Yerler ve Rotası aşağıda yer almaktadır.

Simgesel Yapılar

1.Karaköy Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Galata Kulesi

Galata Kulesi, Bizans Döneminde Cenevizliler tarafından Galata Surlarının bir parçası olarak inşa edilmiştir. Osmanlı Döneminde de bir süre zindan olarak kullanılmış, sonrasında da yangın gözetleme kuleine dönüştürülmüştür. Kule Osmanlı Döneminde birkaç kez tadilattan geçse de 1960’lı yıllarda iyice harap olmuştur. Daha sonra da İstanbul Belediyesi tarafından restore edilerek ziyarete açılmıştır. En sonda 2020 yılında 2020 yılında restore edilmiş ve bu sefer müze ıolarak kapılarını ziyarete açmıştır.

Müzede yaklaşık 16 yüzyıl boyunca üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul’un bütün zamanlarını yansıtan eserler sergilenmektedir. İstanbul’daki en yüksek yapılardan olan Galata Kulesi İstanbul’un en güzel panoramik manzaralarına da ev sahipliği yapmaktadır. Galata Kulesine gelerek hem tarih öncesi dönemlerden itibaren yerleşime ev sahipliği yapan İstanbul hakkında eserleri inceleyebilir hem de İstanbul’un bu güzel manzarasını izleyebilirsiniz.

Ayrıca Galata Kulesi UNESCO’nun geçici Miras Listesinde bulunmaktadır.

Karaköy Gezilecek Yerler Galata Kulesi

Galata Kulesi yol tarifi için tıklayınız.

2.Galata Köprüsü

Haliç üzerinde yer alan köprü Eminönü ile Karaköy’ü birleştirmektedir. İstanbul’un simgesel yapılarından olan köprü ilk 1845 yılında inşa edilmiştir. 1863, 1875 ve 1912 yıllarında onarılan köprü ne yazık ki 1992 yılında yanmış ve böylelikle adı da Tarihi Galata Köprüsü olmuştur.

Daha sonra yeniden inşa edilen köprü 1994 yılının Aralık ayında hizmete açılmıştır. 490 metre uzunluğunda olan Galata Köprüsünün 80 metrelik kısmı açılabilmekte ve böylelikle baskül köprü görevi de görmektedir. . Dünya’da üzerinden tramvay geçen nadir köprülerden olan Galata Köprüsü görülmesi gereken simgesel yapılardandır.

Karaköy Gezilecek Yerler Galata Köprüsü

Galata Köprüsü yol tarifi için tıklayınız.

Tarihi Yapılar

3.Salt Galata

Bankalar Caddesi’nde yer alan Salt Galata Alexandre Vallauri tarafından tasarlanmış ve 1892-1999 yılları arasında Osmanlı Bankası’nın genel Müdürlük binası olarak hizmet vermiştir. Günümüzde ise sergi, program, arşiv ve yayın koleksiyonlarını bir araya toplayan Salt Araştırma yer almaktadır. Ayrıca Türkiye’nin ilk özel Banka Müzesi olan Osmanlı Banka Müzesi ’de bu yapının içerisinde yer almaktadır.

Salt Galata

Salt Galata yol tarifi için tıklayınız.

4.Karaköy Palas

1910 yılında inşa edilen yapı İstanbul doğumlu Mimar Guilio Mongeri tarafından yapılmıştır. Bina ilk dört katlı olarak düşünülmüş, daha sonra üç ayrı kuruluş tarafından kullanılma koşulu binanın tasarımını değiştirmiştir. İstanbul’un anıt binalarından olan bu yapı Bizans dönemi mimarisinden izler taşımakta ve özellikle ince işçilikle yapılmış süslemeler ile dikkat çekmektedir.

Karaköy Palas

Karaköy Palas yol tarifi için tıklayınız.

5.Karaköy Gezilecek Yerler Fransız Geçidi

Karaköy’ün Kemankeş Mahallesinde yer alan geçit Galata Mumhanesi Sokak ile Kemankeş Caddesini birbirine bağlamaktadır.1860 yılında inşa edilen geçit 1988 yılında da tarihi eser olarak ilan edilmiştir. Günümüzde neoklasik tarzda inşa edilmiş binalara ev sahipliği yapan geçitte ayrıca bir çok kafe ve dükkânda yer almaktadır.

Karaköy Gezilecek Yerler Fransız Geçidi

Fransız Geçidi yol tarifi için tıklayınız.

6.Kamondo Merdivenleri

Karaköy’de Voyvoda Caddesi(Bankalar Caddesi) ile Banker Sokağı’nın birleşimini oluşturan Komando Merdivenleri ismini dönemin ünlü ve zengin ailesi olan Kamondo Ailesinden almıştır. Aile büyüklerinden Abraham Salomon Kamondo tarafından yaptırılan merdivenlerin yapımı yaklaşık 13 yıl sürmüştür. Zamanla halk arasında Aşıklar Merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven aslında Abraham Kamondo tarafından torunları için inşa edilmiştir. Yaptırıldığı yıllarda Avusturya Lisesi’nde eğitimini gören torunları Banker Sokağı’nın diğer ucundaki evlerine varabilmek için uzun ve bir o kadarda yorucu yokuşu çıkmak zorunda kalırlardı. Bunu gören Abraham Kamondo’da torunlarını bu yokuştan kurtarmak amacı ile bu merdivenleri yaptırmıştır. Yani merdivenlerin asıl yapılma amacı bir ‘torun aşkı’ dır.

Karaköy Gezilecek Yerler Kamondo Merdivenleri

Kamondo Merdivenleri yol tarifi için tıklayınız.

7.Karaköy Gezilecek Yerler Ömer Abed Hanı

1909 yılında Sultan II. Abdülhamit’in mabeyn kâtibi Arap İzzet Paşa tarafından Mimar Alexandre Vallaury’a yaptırılmıştır. Üç bloktan oluşan yapının zemin katla birlikte beş kattan meydana gelmektedir. Üç blok arasında bi tanede avlusu yer almaktadır.

Karaköy Kemankeş Caddesi ile Halil Paşa Sokaklarının kesiştiği yerde konumlanan hanın ilk inşa edildiğinde iki kapısı yer alırken şu anda bir kapısı bulunmaktadır. Günümüzde dükkânların yer aldığı han tarihi mimarisi ile gezi rotanıza eklemeniz gereken yerler arasındadır.

Ömer Abed Hanı

Ömer Abed Hanı yol tarifi için tıklayınız.

8.Kılıç Ali Paşa Hamamı

1578-1583 yılları arasında Osmanlı donanmasının en başarılı ve güçlü komutanlarından olan Kaptan-ı Derya Ali Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Hamam gün ışığını geçiren geniş ve göz alıcı kubbesi ile dikkat çekmektedir. Detaylı bir restorasyondan geçen hamam orijinalliğini bozmamış mimarisi ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Karaköy Gezilecek Yerler Kılıç Ali Paşa Hamamı

Kılıç Ali Paşa Hamamı yol tarifi için tıklayınız.

9.Tophane Çeşmesi

Tophane Meydanında yer alan çeşme 1732 yılında Sultan I. Mahmut tarafından inşa edilmiştir. İstanbul’un en yüksek duvarlı çeşmesi olma özelliğine sahip olan Tophane Çeşmesi ayrıca İstanbul’un en büyük üçüncü çeşmesidir. Kitabesi ise şair Nafihi tarafından yazılmıştır. Çeşme I. Mahmut Han Çeşmesi olarak da bilinmektedir.

Osmanlı üslubundan Batı üslubuna geçişi yansıtan çeşme günümüze kadar üç kez onarımdan geçmiştir. Çeşme gerek mimarisi gerekse de İstanbul’un en yüksek duvarlı çeşmesi olmasından dolayı görülmesi gereken yapılar arasındadır.

Tophane Çeşmesi

Tophane Çeşmesi yol tarifi için tıklayınız.

Müzeler

10.İstanbul Modern Sanatlar Müzesi

2004 yılında kurulan müze Karaköy limanında yer almakta olup toplam 8 bin metrekare alan sahiptir. Türkiye’nin ilk modern sanatlar müzesi olan yapı modern ve çağdaş yapıtların, mimarisini, tasarımını, fotoğrafını, yeni medya ve sinema alanlarındaki üretimi koleksiyonda toplayarak bunları korur, sergiler ve belgeler. Ayrıca sanatçılara üretimleri için uluslararası işbirlikleri kurabilmelerine de yardımcı olur.

2018 yılına kadar Karaköy’de faaliyetini sürdüren müze Galatoport Sahası içerisinde yer aldığından yeni bina inşa edilene kadar Beyoğlu’nda bulunan geçici mekânda faaliyetini sürdürmeye devam etmektedir.

İstanbul Modern Sanatlar Müzesi

İstanbul Modern Sanatlar Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

11.Osmanlı Bankası Müzesi

Türkiye’de bir özel banka tarafından kurulan müze Salt Galata’nın içerisinde konumlanmaktadır. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğunun resmi bankası olarak kullanılan bu yapı günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Osmanlı Bankasının tarihine ışık tutan bu müze bankanın geçirdiği değişiklikleri, gelişmeleri, krizleri arşiv ve belgelerle anlatmaktadır.

Osmanlı Bankası Müzesi

Osmanlı Bankası Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

12.Galata Mevlevihanesi ve Müzesi

1491 yılında Galata sırtlarında kurulan Mevlevihane ilk onarımı 1651 yılında Matbah Emini İsmail Efendi tarafından olmuştur. 1765 yılında Sultan III. Mustafa tarafından Yenişehirli Osman Efendiye onartılan yapı, 1791 yılında da Sultan III. Selim tarafından yenilenmiştir. Bugün ki şeklini ise 185-1859 yıllarında Abdülmecit Döneminde almıştır.

1967-1975 yıllarında yapılan düzenlemelerle Divan Edebiyat Müzesi olarak hizmet veren yapı, 2008 yılında gerçekleşen düzenlemelerle Galata Mevlevihanesi olarak faaliyetini sürdürmüştür. 

Yapının alt kattaki derviş odalarında; tasavvuf, tarikat eşyaları, Galata Mevlevihane’sinin tarihçesi ve güzel sanatlar bölümü yer alırken, giriş katta ki sema alanında; hat levhaları ve müzik aletleri yer almaktadır.

Ayrıca Şeyh Galip Türbesi, Halet Efendi Türbesi, Cümle Kapısı, Sebilküttap ve  Hazire Mevlevihane’de görebileceğiniz diğer alanlardır.

Galata Mevlevihanesi ve Müzesi

Galata Mevlevihanesi ve Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

13.500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi

500. Yıl Vakfı tarafından kurulan müze 25 Kasım 2001 yılında ziyarete açılmıştır. Halka Türk Yahudilerinin gelenekleri, kültürleri ve yaşam tarzları hakkında bilgi sunmak için açılan bu müze Karaköy Perçemli Sokakta tarihi Zülfaris Sinagogu binasında yer almaktaydı. Günümüzde de 2015 yılının Aralık ayında yeni mekanı Neve Şalom Sinagoguna taşınmıştır.

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

14.Denizcilik İşletmeleri Müzesi

1912-1914 yılları arasında inşa edilen yapı 06.11.1995 tarihinde müzeye dönüştürülmüştür. Müzenin içerisinde pusulalar, telgraflar, fenerler, maketler, gemi objeleri ve Atatürk’ün gemi hatıra defterine yazdığı el yazmaları bulunmaktadır.

Karaköy Gezilecek Yerler Denizcilik İşletmeleri Müzesi

Cadde ve Meydanlar

15.Karaköy Gezilecek Yerler Bankalar Caddesi

Karaköy Semtinde Voyvoda Caddesi(Bankalar Caddesi) ile çevresindeki sokakları kapsayan İstanbul’un duyulmuş popüler caddelerinden birisidir. Caddede birçok sigorta şirketi, banka ve finansal işlemlerin yapıldığı şirketler yar almaktadır.

Bankalar Caddesi

Bankalar Caddesi yol tarifi için tıklayınız.

16.Karaköy Meydanı

Karaköy Meydanı Haliç ile boğazın birleştiği noktada yer alan iskelesi ile günün her günü ve her saati canlılığını korumaktadır. Gerek İstanbul’un en önemli ticaret merkezi olması gerekse de yeme içe mekânları ile gezi rotanıza ekleyebileceğiniz yerler arasındadır.

Karaköy Meydanı yol tarifi için tıklayınız.

Camiler

17.Sokullu Mehmet Paşa Camii

Cami 1578 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın devri sadrazamlarından Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Atatürk Köprüsü’nün Galata ayağının dibinde yer alan cami denize yakın camiler arasında en sağlam temelli olanlardan birisidir. Dikdörtgen planlı olan caminin altı mahzen olup tek minaresinin solda bulunması ile dikkat çelmektedir. Bunun sebebi de denize yakın konumundan kaynaklanmaktadır. Avlusu olmayan caminin son cemaat yerine iki merdivenle çıkılmaktadır.

1807 yılında çıkan bir yangın sonucu zarar gören cami minaresinin yıkılması sebebi ile kürsü kısmından itibaren yeniden inşa edilmiştir. Balkan Savaşları ve I. Dünya Savaşlarından kısa bir zaman önce cami onarımdan geçmiş ancak savaş nedeni ile onarım yarım kalmıştır. Uzun yıllar harabe olan camiye1938 yılında yenden detaylı bir onarım yapılmış ve 1941 tarihinde ibadete açılmıştır.

Karaköy Gezilecek Yerler Sokullu Mehmet Paşa Camii

Sokullu Mehmet Paşa Camii yol tarifi için tıklayınız.

18.Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii

Karaköy’ün Kemankeş Mahallesinde Eski Gümrük Sokağa cepheli olarak inşa edilen yapı aslında bir kilisenin üzerine inşa edilmiştir. Cenevizliler döneminde yapılan San Antonia Kilisesi 1606 yılında Hristiyanlardan alınmış ve bir zaman sonra kalıntıları üstüne bu cami yapılmıştır. Sadrazam Kemankeş Mustafa Paşa tarafından yaptırılan cami tek kubbeli olup dört yanında da yarım kubbeler mevcuttur. 220 metre alan üzerine inşa edilen camiye merdivenle çıkılmakta olup altında da dükkânlar yer almaktadır.

Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii

Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii yol tarifi için tıklayınız.

19.Kılıç Ali Paşa CamiiKaraköy Gezilecek Yerler

Karaköy’ün Karamustafa Paşa Mahallesi üzerinde yer alan camii, üzerinde yer alan kitabeye göre 1580 yılında Kaptan-ı Derya Kılıç Ali tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Bir külliye olarak inşa edilen yapı, cami, türbe, medrese ve hamamdan oluşmaktadır.

Caminin en dikkat çeken mimarisi kubbenin iki yanında yer alan yarım kubbeler ve diğer iki yanında ki kemerlerdir. Çünkü bu şekil Ayasofya Camii’nin mimarisinde de yer almaktadır. Bu yüzdende cami Ayasofya’nın küçük boyutlu versiyonu olarak da bilinmektedir. Caminin girişinde, pencere üstlerinde ve mihrap üstünde yer alan hatlarda Karahisarı Ekolünün son temsilcisi olan Hatta Demircikulu Yusuf Efendi tarafından yapılmıştır.

2011 yılında detaylı bir restorasyondan geçen cami mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.

Karaköy Gezilecek Yerler Kılıç Ali Paşa Camii

Kılıç Ali Paşa Camii yol tarifi için tıklayınız.

20.Yeraltı Camii (Kurşunlu Mahzen)

Karaköy Kemankeş Caddesi üzerinde yer alan cami diğer camilerden farklı bir mimariye sahiptir. Yapı ilk olarak Bizans Döneminde kule olarak kullanılmıştır. 1752-1756 yılları arasında da Bahir Mustafa Paşa tarafından camiye çevrilmiştir. Minaresi de I. Mahmut tarafından yapılmıştır. Ayrıca camide üç büyük zaatın sandukası da yer almaktadır.

Yeraltı Camii (Kurşunlu Mahzen) yol tarifi için tıklayınız.

21.Karaköy Gezilecek Yerler Arap Camii

İlk olarak San (Aziz) Paula Kilisesi olarak inşa edilen yapı 1453 yılında Osmanlıların egemenliği almasıyla camiye çevrilmiştir. 1913-1919 yılında geçirilen detaylı onarımla da yapı büyük bir değişime uğrayarak genişletilir ve geçirdiği değişimle de mimarisi Osmanlılaşır.

Arap Camide her ne kadarda Osmanlı mimarisi ağırlıklı olsa da dikkatli bakıldığında ilk yapıldığı hali olan gotik mimarisinden de izler taşımaktadır.

Arap Camii

Arap Camii yol tarifi için tıklayınız.

22.Nusretiye Camii

1823 yılında Firuzağa yangınında yanmış olan Arabacılar Kışlası Camii yerine inşa edilmiştir. Nusretiye Camii II. Mahmut tarafından Mimar Krikor  Balyan’a yaptırılmış ve 1826 yılında ibadete açılmıştır. Kare planlı olan cami barok üslupta yapılmıştır. Tek kubbeli olup ikişer şerefeli iki minaresi vardır. Cami gerek mimarisi ile gerekse de kalem işi süslemeleri ile ziyarete etmeniz gereken yerler arasındadır.

Nusretiye Camii yol tarifi için tıklayınız.

23.Karaköy Gezilecek Yerler İbrahim Paşa Camii

1536 yılında Osmanlı sadrazamı Pargalı İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır. Günümüze kadar birçok kez onarım ve restorasyondan geçen cami 1900’lü yıllarda yapılan restorasyonla bugün ki halini almıştır.

225 metrekarelik alan üzerine inşa edilen caminin yapımında taş kullanılmış olup iki katlıdır. Minaresi de tek şerefeli ve ahşaptandır. Caminin alt tarafında da tonozlu dükkân gözleri yer almaktadır.

Karaköy Gezilecek Yerler İbrahim Paşa Camii

İbrahim Paşa Camii yol tarifi için tıklayınız.

Sinagoglar

24.Karaköy Gezilecek Yerler İtalyan Sinagogu

1800’lü yıllarda İtalyan Yahudi Cemaati tarafından kurulan sinagog 1931 yılında yıkılmış ve aynı yere yeniden inşa edilmiştir. Gotik mimarisi ile dikkat çeken sinagog gezi rotanıza ekleyebileceğiniz yerler arasındadır.

İtalyan Sinagogu yol tarifi için tıklayınız.

25.Aşkenazi SinagoguKaraköy Gezilecek Yerler

1900 yılında Avustralya kökenli Aşkenazlar tarafından yapılmıştır. Banker Sokağında yer alan Sinagog gerek iç mimarisi gerekse de dış mimarisi ile İstanbul’un en göz alıcı yapılarından bir tanesidir. Sinagog kadınlar balkonu anlamına gelen Azara bölümüne sahiptir. Ayrıca sinagogun içinde ki avizelerde Viyana’dan getirilmiş olup görülmeye değer güzelliklerdendir.

Karaköy Gezilecek Yerler Aşkenazi Sinagogu

Karaköy’de yer alan diğer Sinagoglar ise

  • Neve Şalom Sinagogu
  • Tofre Begadin Sinagogu
  • Or Hodeş Sinagogu

Aşkenazi Sinagogu yol tarifi için tıklayınız.

Kiliseler

26.Türk Ortodoks Patrikhanesi Meryem Ana Kilisesi

Karaköy’de Ali Paşa Değirmeni Sokakta yer alan patrikhane bünyesinde üç kilise bulundurmaktadır. Bu üç kilisede Türk Mücadele yıllarında Türk Ortodoksların eline geçmiştir. O zamandan bu zamana kadarda Türk Ortodoks Patrikhanesinin kontrolündedir. Kilise özellikle içerisinde yer alan Türk Bayrağı ve Ne Mutlu Türküm yazısı ile dikkat çekmektedir.

Türk Ortodoks Patrikhanesi Meryem Ana Kilisesi

Türk Ortodoks Patrikhanesi Meryem Ana Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

27.Aziz Piyer ve Paula Kilisesi (Sen Piyer Kilisesi)

İlk Galata Tepesi eteklerinde yer alan ve Aziz Paula adı ile bilinen kilisenin 1453 yılında Arap Cami’ye çevrilmesi ile Dominiken Rahipleri burayı terk etmiş ve birkaç yüz metredeki taş yapıya taşınmışlardır.

Bu taş yapıda Aziz Piyer’e adanmış ve 1603 yılına kadar hizmetini sürdürmüştür.

1841 yılında eski kilise yıkılmış ve yerine Ayasofya’nın restorasyonunu yapan ünlü Mimar Gaspare Fossati tarafından yenisi inşa edilmiştir. Aziz Piyer ve Paula adanan bu kilise dikdörtgen bir alan üzerine inşa edilmiştir. Neo klasik tarzda yapılan kilise Cenevizlilerden kalan Galata harabelerinin kalıntıları ile yapılmış olup mimarisi ile görülmeye değer yerler arasındadır.

Aziz Piyer ve Paula Kilisesi (Sen Piyer Kilisesi)

28.Aya Nikola KilisesiKaraköy Gezilecek Yerler

Karaköy ile Tophane arasında yer alan kilisenin geçmişi 16. Yüzyıla kadar uzanmaktadır. Zamanla birkaç kez yangın geçiren ve harap olan yapı gümümüzde ki şeklini üzerinde yer alan kitabeye göre 1804 yılında almıştır.

Yüksek duvarlarla çevrili bir avlu içinde yer alan kilise bazilikal plan tipinde yapılmıştır. Kilise Karaköy gezi rotanıza ekleyebileceğiniz yerler arasında bulunmaktadır.

Aya Nikola Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

29.Karaköy Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi

15 Temmuz 1831 yılında inşasına başlanan kilise Katolik Ermenilerin İstanbul’da inşa ettikleri ilk kilisedir. 13 Ocak 1834’de bitirilerek ibadete açılan kilise Surp Pirgiç’e adanmıştır. Kilisenin içinde Lübnan Emiri Beşar Şıhabi’nin mezarı yer almaktadır.

Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi

Karaköy’de yer alan diğer Kiliseler ise

  • Sankt Georg Kilisesi
  • Saint Michael Kilisesi
  • San Francesso Kilisesi
  • Santa Anna Kilisesi
  • Santa Maria Kilisesi
  • San Domenica Kilisesi
  • San Zoni Kilisesi
  • Surp Sarkis Kilisesi
  • Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi
  • Saint Benoit Kilisesi ve manastırı
  • Galata Bulgar Kilisesi
  • Haghios Nikolas Türk Ortodoks Kilisesi
  • Haghios Ionnis Süryani Kilisesi

Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*