KEMER GEZİLECEK YERLER

Kemer Gezilecek Yerler yazımızda Türkiye’nin Akdeniz Bölgesinde yer alan Antalya iline bağlı Kemer ilçesinde gezilecek yerler ve rotasını aktaracağız. Yazımıza başlamadan önce Kemer ile ilgi birkaç genle bilgileri sizlere aktaralım.

Kemerin bilinen en eski tarihi Phaselis Antik Kentinin kuruluşu olan M.Ö 690 yılına dayanmaktadır. Kemer’de1960’lı yıllara kadar kara yolu olmadığı için, ulaşım sadece deniz yoluyla sağlanmış, 1980 yılından sonra uygulanan Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve diğer altyapı değerlerine kavuşarak hızla gelişmiş ve bugün Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür.

Antalya merkeze 32 kilometre mesafede yer alan Kemer 1968 yılında nahiye,  1986 yılında belde, 20.05.1990 yılında da ilçe statüsüne kavuşmuştur. Zamanla ilçede açılan tesisler ise Kemeri turizmin önemli merkezlerinden birisi haline getirmiştir.

Kemer içerisinde barındırdığı plajları, antik kentleri, milli parkları, kanyonları ve mağaraları ile gezi rotanıza eklemeniz gereken ilçeler arasındadır.

Kemer Gezilecek Yerler ve Rotası aşağıda yer almaktadır.

DOĞAL GÜZELLİKLER

1.Kemer Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Göynük Kanyonu

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesinde yer alan kanyon yaklaşık 3 kilometre uzunluğa sahiptir. Çam ağaçları ile kaplı olan Göynük Kanyonun içinden yağmur ve kar sularının oluşturduğu Göynük Deresi akmaktadır.

Göynük Kanyonunda küçük göletler, doğal havuz, 2 adet asma köprü, küçük bir mağara, çeşmeler, 3 adet kafeterya ve 2 adet tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin ilk ve en büyük macera parkı bulunan kanyonda zipline, safari,  bot tur gibi sayısız etkinliklere katılarak eğlenceli ve unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Kemer Gezilecek Yerler Göynük Kanyonu

2.Kesme Boğazı Kanyonu

Kanyon, Kemer ilçe merkezine 10 kilometre mesafede Altınyaka yolu üzerinde Beydağları Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Kanyona ismini veren boğaz coğrafi konumu sebebiyle antik çağlarda, tüccarların ve askeri orduların kullandığı önemli bir geçit olmuştur. 

Kanyonun en dar kısmında Tarihi Roma Taş Köprüsü bulunmaktadır. Taş Köprü 22 metre uzunluğa ve 4 metre genişliğe sahiptir. Taş Köprünün hemen yanı başında da Kanyon Cafe isimli bir işletme yer almaktadır. Buraya gelerek yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebilir, çardaklarda manzaranın keyfini sürebilir, dilerseniz de işletme tarafından boğazın kenarına taşlardan set yapılarak oluşturulmuş doğa havuzda yüzebilirsiniz.

Kemer Gezilecek Yerler Kesme Boğazı Kanyonu

3.Tahtalı Dağı

Torosların kolu Bey Dağlarının 2365 metre yüksekliği ile en büyük zirvelerinden olan dağ Olimpos Dağı olarak da bilinmektedir. Deniz ile dağ turizmini bir arada sunan Tahtalı dağ her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Tahtalı Dağa teleferikle çıkılmaktadır. Teleferikler 80 kişilik panoramik kabinler eşliğinde dağa çıkış yapma imkânı tanır. Panoromik açıdan muhteşem görüntülere ev sahipliği yapan dağ mutlaka gezi rotanıza eklemeniz gereken yerler arasındadır.

Ayrıca Kanyon Kemer Orkidesi ve Olimpos Safranı gibi endemik bitki türlerini içerisinde barındırmaktadır. Kanyon bu türlerin bilim dünyasına tanıtıldığı yer olması nedeniyle de ayrı bir önem taşımaktadır.

Tahtalı Dağı

4.Üç Adalar

Kemer ilçesine bağlı Tekirova Sahillerinin açıklarında yer alan Üç Adalar gerek masmavi suları gerekse de zengin su altı yaşamı ile dalgıçların ilgi odağı olmuştur.

Alanda aslında Piknik, Martı, Mağara ve Küçük Ada olmak üzere 4 ada bulunmaktadır. Ancak Küçük Ada, Piknik Adasının arkasında kaldığı için sahilden gözükmemekte o yüzden de Üç Ada olarak bilinmektedir.

Üç Adalar dünya kriterlerine uygun nadir dalış merkezlerinden birisidir. Burası 9 adet resifin ve 2 adet su altı mağarasının bulunduğu oldukça geniş bir dalış bölgesidir. Su altındaki resiflerin yüzeyleri çeşitli deniz bitkileri ile kaplı kayalardan oluşur. Bu duvarların yüzeylerinde de çeşitli büyüklüklerde kovuklar bulunur.

Kemer Gezilecek Yerler Üç Adalar

5.Paris 2 Batığı

Kemer Marinası açıklarında 33 metre derinlikte yer alan Paris 2 Batığı bir sualtı batık alanıdır.  Bu batık 1917 yılında Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul tarafından, topla batırılan Paris 2 adlı Fransız gemisine aittir. 50 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 551 groston ağırlığında olan batık 6 adet uçaksavar topuna ve 2 torpil kovanına sahiptir.  1995 yılında batığın yeri tespit edilmiş ve o günden sonra dalgıçların ve su altı fotoğrafçılarının ilgi odağı haline gelmiştir.

Kemer Gezilecek Yerler Paris 2 Batığı

6.Kemer Gezilecek Yerler Üçoluk Yaylası

Kemer ilçe merkezine 37 kilometre mesafede 1500 metre rakımda konumlanan yayla çam ve sedir ağaçları ile kaplı çok güzel bir doğaya ve manzaraya sahiptir. Üçoluk Yaylasına çıkarak kamp kurabilir, doğa ile iç içe bir gün geçirebilir ve manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

PARKLAR

7.Yanartaş Milli Parkı

Kemer ilçesine bağlı Çınarlı Köyü dolaylarında, denize yakın manzaralı bir konumda bulunan Yanartaş Milli Parkı tarihi ve turistik önemi olan bir doğalgaz kaynağı yeridir. Yanartaş Milli Parkında özellikle taşların arasından çıkan alevler turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu taşların arasından kokusuz ve kuru doğalgaz çıkmaktadır. Taşlardan dışarı çıkan gaz, oksijenle temas edince de alev alıp yanmaktadır.  Bu alevler yaklaşık 2500 yıldır yanmaktadır. Hatta bu Yunan mitolojisine bile konu olmuştur. 

Kemer Gezilecek Yerler Yanartaş Milli Parkı

8.Beydağları Sahil Milli Parkı

16.03.1972 yılında 69.800 hektarlık alan milli park ilan edilmiş, daha sonra bu alan daraltılarak 34.400 hektara indirilmiştir. Beydağları Sahil Milli Parkı Sarısu’dan itibaren Antalya – Kumluca karayoluna ve Akdeniz’e paralel olarak Gelidonya Burnuna kadar uzanmaktadır.

Milli Parkın içerisinde Topçam, Büyük Çaltıcak, Küçük Çaltıcak, Kargıcak 1-2 gibi günübirlik mesire alanları, doğal plajlar, antik şehirler, Göynük Çadırlı Kampı, Kındılçeşme Çadırlı Kampı, Folklorik Yörük Parkı, Ayışığı Parkı gibi alanlar yer almaktadır.  Ayrıca Milli Parkın sembollerinden olan Çıralı Sahili, Olimpos Limanı ve Yanartaşta yine 34.400 hektar alan üzerinde bulunmaktadır.

Beydağları Sahil Milli Parkı

9.Folklorik Yörük Parkı

1982 yılında projesi oluşturulan ve 1986 yılında hayata geçirilen park Milli Park statüsünde ki Devlet ormanı Küçükburun üzerinde yer alır. Park, yaşayan açık hava folklor müzesi konsepti ile hizmet vermektedir. Girişi ücretli olan yörük parkına gelerek konsepti tamamlayan mekânında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, Yörük çadırlarını gezebilir ve panaromik manzaranın keyfini sürerek bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz.  

Folklorik Yörük Parkı

10.Ayışığı Parkı ve Plajı

Toplam 55 bin metrekare alan üzerinde yer alan Ayışığı Parkı ve Plajı Kemer yat marinasının arka tarafında hilal şeklinde ki bir koyda yer almaktadır. Çam, palmiye ve okaliptüs ağaçlarının yer aldığı Ayışığı Parkı ve Plajında restoranlar, cafeler, butik, mağaza ve marketler, tenis ve basketbol sahaları, günürbirlik tur acenteleri ile havuz, su parkı ve yunus gösteri merkezi bulunmaktadır.

Ayışığı Parkı ve Plajı

11.Kemer Cumhuriyet Meydanı

Kemer merkezde yer alan meydan Kemer’in en popüler yerlerindendir. Yaklaşık 4 bin metrekare olan meydanda devasa bir saat kulesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli bulunmaktadır. Saat Kulesi, 2006 yılında Selda Ergin tarafından tasarlanarak hayata geçirilmiştir ve 35 metre yüksekliğe sahiptir.

Kemer Cumhuriyet Meydanı

MAĞARALAR

12.Beldibi Mağarası

Antalya-Kemer sahil yolunun ortalama 40. km’sinde Çamdağ tünelinin hemen çıkışında yer alan mağara aynı zamanda bir kaya altı sığınağıdır. Deniz seviyesinden yaklaşık 25 metre yükseklikte bulunan mağara Antalya’nın ikinci önemli Prehistorik Merkezi’dir.

Mağara arkeolojik SİT alanı olup ziyarete açıktır.  Mağaranın içi doğal tahribat sebebiyle büyük ölçüde zarar gördüğünden dolgu tabakaları, yağmur suları ve rüzgârlarla sürüklenerek akıp gitmiştir. Beldibi Mağarası’nda yapılan kazılarda, Mezolotik kültürleri içeren toplam altı tabaka tespit edilmiş ve üst Paleolitik ile Mezolotik döneme ait çakmaktaşı aletler bulunmuştur. Kaya altı sığınağının duvarlarında ise şematize edilmiş insan, dağ keçisi ve geyik resimleri bulunmaktadır.

13.Molla Deliği Mağarası

Tahtalı Dağı’nın doğusunda yer alan mağara Kemer’in doğal mağaralarından bir tanesidir. Mağaraya Kuzdere ve Beycik’den yapılan 4 saatlik yürüyüşle ulaşılmaktadır.  Mağara yıl içinde birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ancak Turistlerin hiç biri mağaranın sonuna ulaşamamıştır. Mağaranın sonunda bir gölet olduğu söylenmektedir. Sizlerde Molla Deliği Mağarasının sonunda ki göletin varlığını tespit etmek için burayı gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

14.Kemer Gezilecek Yerler Peynirdeliği Mağarası

Kemer ilçesinde Gedelme Yaylasının içinde yer alan mağara dikey ve kuru bir mağaradır. 74 metre uzunluğa ve 19 metre derinliğe sahip olan mağaranın içerisinde sarkıt ve sütunlar yer almaktadır. Mağaranın sonuna doğruda küçük bir göl bulunmaktadır. Mağaranın ağzı geniş olduğu için sıcaklığı havaya göre değişim göstermektedir.

Buraya gelmişken mağaranın kuzeyinde 65 metre uzaklıkta yer alan Bizans dönemine ait eserler ve kalıntılarını da inceleyebilirsiniz.

TARİHİ YAPILAR

15.Selçuklu Av Köşkü

1230-1248 yılları arasında tarihlendirilen köşk Antalya – Kumluca karayolunun Kemer 1 girişindeki ormanlık alan içerisinde yer almaktadır. Köşk bilinen üç Selçuklu Av Köşkü’nden biri olup bölgenin tek Selçuklu yapısı ve Türk-İslam sanat geleneğinin tek örneği olma özelliğini taşımaktadır.

Kemer Gezilecek Yerler Selçuklu Av Köşkü

16.Kemer Gezilecek Yerler Gedelme Kalesi

Kemer’in 12 kilometre batısında konumlanan kale M.S. 9. yüzyılda Jacobek tarafından inşa edilmiştir. İyi korunarak günümüze kadar ulaşmış olan kale bir Bizans Ortaçağı kalesidir.

Ayrıca kalenin yakınında yer alan mağara ve 2500 yıllık çınar ağacı kalenin bulunduğu noktayı ilgi çekici kılmaktadır.

ANTİK KENTLER

17.Olympos Antik Kenti

Helenistik Dönemde kurulan kenti Komutan Servilius İsauricus korsanlardan temizleyerek M.Ö 78 yılında Roma topraklarına katmıştır. Kent Likya Birliği’nin önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak kabul edilir.

Olympos Antik Kentinin kalıntıları ören yerinin içinden geçen dereciğin iki yanına yayılmıştır. Bu iki yaka hala izleri görülen bir köprüyle birleştirilmiştir. Kalıntıların çoğu Helenistik, Roma, Bizans dönemlerine aittir. Bu kalıntılar arasında en ilginci Antalya Müzesi’nce yürütülen kazılarla gün ışığına çıkarılmış olan Kaptan Eudomus’un Lahdi’dir. Bu lahit nehir ağzının hemen yanında kayalığın oyuğunda yer almaktadır. L

Lahit hem duygu dolu şiirsel ithaf yazıtında kaptanın adını vermesi hem de uzun kenarındaki gemi kabartmasında gemisinin şeklini vermesi açısından da büyük önem göstermektedir.

Kemer Gezilecek Yerler Olympos Antik Kenti

18.Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti M.Ö 7. Yüzyılda Rodoslular tarafından koloni kenti olarak kurulmuştur. Kent 3 ayrı limana sahiptir.  Phaselis Antik Kenti bu limanlar sayesinde deniz ticaretiyle zenginleşmiş ve ayrıcalıklı bir konuma ulaşmıştır. Büyük İskender’den sonra birçok kez el değiştiren kent M.Ö. 167’de Likya Birliği’ne üye olup birlik sikkeleri basmıştır.

Bir sürede komşu kent Olympos ile korsanların talanlarına maruz kalan kent, M.Ö. 43 yılında Roma egemenliğine girmiştir. Kent için bu dönem, yeniden yapılanma ve en az üç asır sürecek refahın başlangıcı olmuştur.

Kentten günümüze çoğunlukla Roma ve Bizans dönemi kalıntıları ulaşmıştır. Bu kalıntılar ana caddenin iki yanında sıralanmaktadır. Cadde, agora ile tiyatro arasında genişleyerek küçük bir meydan oluşturur. Meydanın güneydoğu köşesinde basamaklar tiyatro ve akropolise ulaşımı sağlar. Tiyatro küçük boyutlu tipik bir Helenistik Dönem tiyatrosudur. Roma döneminde sahne binasının eklendiği, Geç Bizans’ta ise sahne binası duvarının kısmen şehri koruyan yeni surların bir parçası olduğu kalıntılarından anlaşılmaktadır.  Örenyerinin girişindeki virajın sağında şehrin eski surlarıyla, tapınak veya anıtsal mezar olabilecek temel kalıntılarına rastlanmaktadır. Kuzey limanı arkasındaki yamaçta ise şehrin mezarlık alanı bulunmaktadır.

Phaselis Antik Kenti

19.Idyros Antik Kenti

Antik Kent, Kemer ilçesinde Kemer Koyu, Ay Işığı Parkı ile balıkçı barınağı arasında konumlanmaktadır. Antik Kent ilk olarak Antalya Müzesi tarafından 1976-1977 yılları arasında yapılan kazılarda ortaya çıkartılmıştır. 

Yapılan kazılarda Bizans dönemine ait surlar, 4.- 6. yüzyıla ait sikkeler ve kentin güneyinde dikdörtgen planlı bir Bizans kilisesi kalıntıları gün yüzüne çıkartılmıştır. Kilisenin içerisinde yapılan kazılarda da tabanı turuncu, kiremit kırmızısı, beyaz, gri renkli taşlardan yapılmış mozaik zemin bulunmuştur. Bu mozaik Antik Kentin en özel eserlerindendir.

Idyros Antik Kenti

PLAJLAR

20.Alasu Cennet Koyu

Kemer ilçe merkezine 10 kilometre mesafede Çamyuva mevkiinde bulunan Alasu Cennet Koyu, 180 metre uzunluğa sahip plajı ile beğenilen koylardan biridir. Alasu Cennet Koyu’na hem karadan hem de denizden ulaşım sağlanmaktadır. Etrafı çam ormanları ile çevrili, denizin maviliği ve doğanın yeşilinin muhteşem uyumunu sunan koya gelirken ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeli hazırlıklı olmalısınız. Çünkü koyda herhangi bir işletme, tesis bulunmamaktadır. Denizi sakindir ancak çabuk derinleşebildiği için yüzmeyi bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Koy etrafında kamp ve piknik alanları da bulunmaktadır. Girişler ücretsiz bir şekilde sağlanmaktadır. Tuvalet, soyunma kabini, duş yerleri, market gibi olanaklar bulunmamaktadır.

Alasu Cennet Koyu

21.Phaselis Plajları

Phaselis antik kentinin kuzey, güney ve merkez olmak üzere 3 adet plajı bulunmaktadır.

Güney Liman Plajı, Phaselis’in en popüler ve en büyük plajıdır. Bu plaja çoğunlukla günübirlikçiler ve kampçılar gelmektedir. Plajda duş ve tuvalet imkanı bulunmaktadır.

Burada deniz ve manzara çok güzel olup mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Aynı zamanda plaj günübirlik tekne turları ve çok sayıda yatın uğrak noktasıdır.

Kuzey Limanı Plajı, antik kentin girişinde ilk plaj olup bölgenin ikinci büyük plajıdır. Kuzey Liman Plajının denizi berrak kumsalı da çakıl taşlıdır.

Merkez Liman Plajı ise kentin en küçük ve en sakin plajıdır. Liman daire şeklinde taşlarla ve ağaçlarla çevrili olduğundan burada kendinizi sakin doğal bir havuzdaymış gibi hissediyorsunuz. Burada su sıcaklığı da diğer iki plaja göre bir iki derece daha fazladır.

Kemer Gezilecek Yerler Phaselis Plajları

22.Göynük Plajı

Kemer ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Göynük Plajı, mavi bayrak özelliğine sahip popüler plajlardan biridir. Denizi oldukça temiz, berrak, plajı da kum bir zeminle kaplıdır. Plajın bir tarafı masmavi deniz, diğer tarafı yemyeşil ormanlık bir alandır. Doğası bozulmamış ücretsiz bir tatil yeridir. Etrafında lüks otellerde bulunmaktadır. Göynük Plajının çevresinde tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye ve şezlong kiralama, yeme-içme ihtiyacı için de işletmeler bulunmaktadır.

23.Çamyuva Plajı

Kemer ilçe merkezine 7,5 kilometre mesafede bulunan Çamyuva Plajı, 3 kilometre uzunluğunda plaja sahip olan adını burada bulunan çam ormanlarından alan plajlardan biridir. Yeşilin ve mavinin bir arada olduğu plajın çakıl taşları ile kaplı bir sahili bulunmaktadır. Denizi sığ, dalgasız, plajı ve denizi tertemiz bakımlıdır. Ücretsiz bir şekilde giriş yapılan plajda tuvalet, soyunma kabini, duş, yeme-içme ihtiyacı için büfe, şemsiye ve şezlong kiralama da yapabilirsiniz.

Çamyuva Plajı

24.Tekirova Plajı

Antalya-Kemer’de Tekirova bölgesinde yaklaşık 3,7 kilometre uzunlukta kumsalı bulunan Tekirova Plajı, masmavi denizi, yeşil doğası, uzun kumsalı ile beğenilen yerlerden biridir. Plajda ücretli ve ücretsiz alanlar bulunmaktadır. Tekirova Plajı ücretsiz bir şekilde giriş yapacağınız plajlardan biridir. Denizi tertemiz, berrak, suyun dibini görebileceğiniz kadar şeffaf, kumsalı küçük ince çakıl taşları ile kaplıdır. Güneşin, sahilin, denizin keyfini çıkartabileceğiniz plajda tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye ve şezlong kiralama imkânı bulunmaktadır. Ayrıca su sporları da yapabilirsiniz.

Tekirova Plajı

25.Ayışığı Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Ayışığı Plajı, adını hilal şeklindeki koyda bulunmasından almıştır.  Ayışığı Plajı 300 metre uzunluğunda mavi bayrağa sahip plajlardan biridir. Denizin kumsalı altın sarısı kumlarla kaplı, suyu turkuaz rengi, tertemiz ve berraktır. Ayrıca oldukça dalgasız ve korunaklı bir plajdır.  Ücretsiz bir şekilde giriş yapılan Ayışığı Plajında tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye ve şezlong kiralama, yeme-içme ve kişisel ihtiyaçları içinde işletmeler bulunmaktadır.

Kemer Gezilecek Yerler Ayışığı Plajı

26.Çıralı Plajı

Antalya’da bulunan Çıralı Plajının kumsalı incecik yüksek kaliteli kum yapısına sahiptir. Ayrıca Çıralı Plajı 1. Derece sit alanı olarak koruma altına alınmış Caretta Carettaların yumurtalarını bırakmak için kullandığı yerlerden biridir. Sahip olduğu eşsiz kumunda güneşlenebilir, denizin ve kumun keyfine varabilirsiniz. Çıralı Plajında tuvalet, soyunma kabini, duş, herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle hazırlıklı olarak gelmelisiniz.

Çıralı Plajı

27.Atatürk Parkı Halk Plajı

Antalya şehir merkezine 26 kilometre mesafede bulunan Atatürk Parkı Halk Plajı, 210 metre uzunluğunda mavi bayrağa sahip bir halk plajıdır. İnce altın sarısı kumsalı ile plaj yerli yabancı birçok turistin, yöre halkının ve çevre otellerdeki ziyaretlerinin ilgisini yoğun olarak çekmektedir. Plajda ziyaretçiler için tuvalet, soyunma kabini, duş yerleri, şemsiye ve şezlong kiralama imkânı bulunmaktadır. Ücretsiz bir şekilde giriş yapılan plaj çevresinde yeme-içme ihtiyaçları için işletmelerde bulunmaktadır.

28.Beldibi Halk Plajı

Antalya-Kemer’de Antalya şehir merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Beldibi Halk Plajı, Kemer ilçesinin beğenilen en iyi halk plajlarından biridir. Plaj mavi bayrağa sahip olan 5 kilometre kumsalı, doğası, temiz ve berrak denizi ile eşsiz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Sahili küçük çakıl taşlarla kaplı olduğu için dikkatli olmalı plaj terliği giymelisiniz. Beldibi Halk Plajında ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, soyunma kabini, duş yerleri, şemsiye ve şezlong kiralama olanağı bulunmaktadır. Ayrıca yeme-içme ihtiyacı içinde çevrede işletmeler bulunmaktadır.

Beldibi Halk Plajı

29.Beldibi Gizli Koy (Rus Koyu)

Kemer ilçesinde yer alan plaja araba ile ulaşım sağlanmadığından Gzili Koy, yazları Rus turistlerin akınına uğramasından dolayı da Rus Koyu ismini almıştır.

Gizli Koyun deniz oldukça sıcak ve kum kalitesi oldukça iyidir. Özellikle denizde atlayış yapmayı sevenler için bir çok alan yer almaktadır. Koyda duş, tuvalet, yeme-içme gibi ihtiyaçlarınız için herhangi işletme bulunmamaktadır. Bu yüzden koya gelirken ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeli ve hazırlıklı olmalısınız.

Beldibi Gizli Koy (Rus Koyu)

30.Kemer Gezilecek Yerler Kiriş Koyu

Kemer ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kiriş Koyu, tüplü dalış faaliyetlerinin en iyi yapıldığı koylardan biridir. Suyun temizliği, berraklığı, turkuaz rengi muhteşem görüntüsü ile suyun altını rahatlıkla ilk bakışta keşfedebilirsiniz. Suyun altında bulunan birçok balık çeşidine, deniz canlısına göz atabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde giriş yapılan plajda tuvalet, soyunma kabini, duş yerleri gibi imkânlar bulunmaktadır. Deniz dalgasız, rüzgâra karşı korunaklı bir yapıdadır. Şezlong, şemsiye, market gibi olanaklar bulunmamaktadır.

31.Bostanlık Koyu

Bostanlık Koyu ilçe merkezine 15 kilometre mesafede, Phaselis Antik Kenti’ndeki güney limanının hemen yanı başında yer almaktadır. Bostanlık Koyu’nun plajı, ince kumlardan oluşmaktadır ancak denizin içi kayalıktır. Kayalık oluşu sebebiyle koy, bölgede balık tutmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Koy aynı zamanda Caretta Caretta’ların yuvalama alanlarından biri olması sebebiyle kaplumbağaların yumurta bırakma dönemlerinde kapatılmakta ve bölge koruma altına alınmaktadır.

Bostanlık Koyu

32.Mehmetali Bükü Koyu

Kemer ilçesine bağlı Tekirova bölgesinde bulunan Mehmetali Bükü Koyu, taşlık ve kayalık alanlardan oluşan, berrak, temiz, muhteşem bir renge sahip olan denizi ile beğenilen koylardan biridir. Koy Kemer ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Mehmetali Bükü Koyu özellikle tüple dalış yapmak isteyenler için de tercih edilen yerlerden biridir. Tekne ve yat turlarının da uğrak yerlerinden biri olmuştur. Doğa harikası koya ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Koy çevresinde herhangi bir işletme ve imkân bulunmuyor. Bu nedenle hazırlıklı olarak gelmelisiniz. Etrafı çamlık ormanlık alanla çevrili olan koy, kampçılık yapmak isteyenlerinde uğrak yerlerindendir. Tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye, şezlong imkânı bulunmamaktadır.

33.Kemer Gezilecek Yerler Teke Koyu

Kemer ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Teke Koyu, ulaşımı zor olduğunda bölgenin henüz pek fazla keşfedilmemiş gizli kalmış cennet yerlerinden biridir. Keşfedilmemesinden dolayı sakinlik, sessiz, doğa ile iç içe, denizin esinti ile gelen güzel kokusunda vakit geçirmek isteyenler tercih edebileceği bir koydur. Ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz koyun plajı ince kumlar ve çakıl karşımı bir kumla kaplıdır. Teke Koyunda herhangi bir tuvalet, çeşme, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, market, büfe gibi olanak yoktur. Bu nedenle koya gelirken hazırlıklı olmalısınız. Koyun bir kısmı çevrilidir çünkü burası aynı zamanda Caretta Carettaların yumurtlama alanıdır.

34.Maden Koyu (Atbükü Koyu)

Kemer ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Maden Koyu, bölgenin bakir kalmış, henüz çok fazla keşfedilmemiş koylarından biridir. Maden Koyu’nun diğer adı da Atbükü Koyu’dur. Bölgenin Maden Koyu adını almasının bir nedeni burada daha önceleri madencilik yapılmasıdır. Tertemiz, masmavi bir denizi, ince çakıllı kumsalı, sığ ve dalsız bir denizi vardır. Ayrıca koy kampçılar içinde tercih edilen yerlerdendir. Henüz gelmemiş bir koy olduğu için burada tuvalet, soyunma kabini, duş, market, büfe gibi herhangi bir imkân bulunmamaktadır.

Maden Koyu (Atbükü Koyu)

35.Beycik Bükü

Kemer ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Beycik Bükü, kum ve daha çok küçük küçük taşlar ile kaplı olan plajı, sakin, sessiz doğası ile hem deniz hem de kamp severlerin uğrak yeri olmuştur. Tekne turu yapanlarında tercih ettiği doğal güzelliklerden biridir. Beycik Bükü, ücretsiz şekilde giriş yapılan, küçük bir plaja sahip olan berrak, tertemiz bir görüntüye sahip denizdir. Ulaşımı zorlu olduğu için sakin kalmıştır. Ayrıca ulaşım zorluğu imkânları da kısıtlamıştır. Tuvalet, soyunma kabini, duş yerleri, şemsiye, şezlong ve market gibi işletmeler de bulunmamaktadır. Beycik Bükü’ne gelirken hazırlıklı olmalısınız.

EĞLENCE

36.DoluSu Park

Kemer ilçesine bağlı Kiriş’te yer alan DoluSu Park Türkiye’nin en çılgın su parkıdır. İçerisinde Türkiye’de ilk kez kurulan Dev Huni ve Kay Uç kaydırağı dahil olmak üzere 17 yetişkin 9 çocuk kaydırağı yani toplam 32 kaydırak bulunmaktadır. Ayrıca DoluSu Parkta Türkiye’de ilk ve tek olan Denizkızı Akvatoryum’u yer almaktadır. Bu alan sizlere denizkızlarının muhteşem gösterisini izleyip onlarla tanışma imkanı sağlamaktadır.

Kemer Gezilecek Yerler DoluSu Park

37.DinoPark Antalya

Antalya iline bağlı Kemer ilçesinde 30 dönümlük arazi üzerinde yer alan parkta nesli tükenmiş dinozorların, gerçeğine uygun birebir boyutlarda üretilmiş maketleri yer almaktadır. Hareketli olan bu maketler, dinozorların doğal seslerini çıkarmakta, bakışları ve nefesleriyle canlı hissini vermektedir. DinoParka gelerek maketlerle heyecan ve tarih dolu yolculuk yapabilir ve bünyesinde yer alan etkinliklere katılarak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

DinoPark Antalya

38.Kemer Dolphin Park

Yunusların,  fokların, denizaslanlarının ve beyaz yunusların gösterilerinin izlendiği bir parktır.  Buraya gelerek şovları izleyebilir, gösteri sonunda yunuslar ve foklar ile birlikte fotoğraf çektirebileceksiniz. Ayrıca parkta yunus gösterisi dışında yunuslarla yüzme etkinliği de gerçekleştirilmektedir.

39.Kemer Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Kemer Türkiz Marina

Kemer ilçesinde yer alan marinaya gelerek tertemiz turkuaz sularında yüzebilir, kumsalında güneşlenebilir, su kayağından jetskiye, sürat teknesinden deniz bisikletine, rüzgar sörfünden kanoya, yelkenden ringoya, paraşüte, kadar tüm deniz sporlarını uzman eğitmenler ve deneyimli cankurtaranlar güvencesinde yapabilirsiniz.

Kemer Türkiz Marina

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*