Kadıköy Gezilecek Yerler – En Çok Gezilen 70 Muhteşem Yer

Kadıköy Gezilecek Yerler yazımızda İstanbul’un Anadolu Yakasında yer alan Kadıköy ilçesin de Gezilecek Yerler ve rotasını aktaracağız. Yazımıza başlamadan önce Kadıköy ile ilgili birkaç genel bilgileri sizlere aktaralım.

Tarihi geçmişi çok öncelere dayanan Kadıköy’de ilk yerleşme Haydarpaşa Koyu çevresi ile Moda Burnu’na kadar uzanan alanda gerçekleşmiştir. Tarih boyunca çeşitli kuşatmalar geçiren ilçe 1352-1353 yılları arasında büyük ölçüde Osmanlının himayesine geçmiştir. O zamanlar Halkedon olarak anılan bölge, İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet’in Halkedon’u, meşhur Nasrettin Hoca’nın kızının torunu olan ilk İstanbul Kadısı 13 Celalzade Hızır Bey’e vermesiyle Kadıköy ismi ile anılmaya başlar.

Osmanlı döneminde mesire ve yazlı yeri olarak kullanılan Kadıköy her daim üst yöneticilerin rağbet gösterdiği bir yer olmuştur. 1869 yılında Üsküdar’a bağlanan Kadıköy, 1930 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Kadıköy günümüzde birçok tarihi ve doğal güzelliğin yer aldığı ilçedir. Kadıköy ünlü caddeleri, sahilleri, parkları, tarihi yapıları ve dini yapıları ile birçok güzelliği bünyesinde barındırmaktadır.

Kadıköy Gezilecek Yerler ve Rotası aşağıda yer almaktadır.

SİMGESEL YAPILAR

1.Kadıköy Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Haydarpaşa Garı

30 Mayıs 1906 tarihinde yapımına başlanan ve 19 Ağustos 1908 tarihinde bitirilerek hizmete açılan tren istasyonu Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olması amacıyla inşa edilmiştir. Alman ve İtalyan taş ustalarının birlikte yaptığı istasyon 1917 çıkan bir yangın sonucu büyük hasar görmüştür. Yangın sonrası onarılarak günümüzde ki şeklini almıştır. Günümüze kadar birçok kez hasar gören ve yeniden onarılan istasyon 19 Haziran 2013 yılında tren seferlerine kapatılmıştır.

Kadıköy Gezilecek Yerler Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı yol tarifi için tıklayınız.

2.Boğa Heykeli

Altıyol da yer alan heykel Kadıköy’ün sembolik yapılarından bire tanesidir. 1864 yılında Fransız heykeltıraş Isidore Jules Bonheur tarafından Bronz olarak yapılan heykel ilk olarak 1865 yılında Paris’te sergilenmiştir. 1867 yılında da Osmanlı padişahı Abdülaziz Paris Evrensel Sergisi’ni ziyaret etmiş ve bu boğa ile birlikte 24 parçalık bir koleksiyon sipariş etmiştir. Heykel günümüze kadar birçok kez yer değiştirmiştir. Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Şale Köşkü, Bilezikçi Çiftliği bunlardan bazılarıdır.

Boğa Heykeli günümüzde bulunduğu Altıyola 1987 yılında getirilmiştir.

Kadıköy Gezilecek Yerler Boğa Heykeli

Boğa Heykeli yol tarifi için tıklayınız.

3.Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Türkiye’nin en büyük 4. futbol stadyumu olan Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu Kadıköy de konumlanmaktadır. İsmini hem stadyumun üzerinde kurulduğu araziyi Fenerbahçe’ye kazandıran, hem de 1934-1950 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı yapmış olan Şükrü Saraçoğlu’ndan almıştır.

Zaman içinde birçok kez onarımdan geçen stadyum bugün ki görünümünü 1999-2006 yılları arasında parça parça yıkılarak yeniden inşa edilmesiyle almıştır. 50.530 kişi kapasiteli olan stadyum Fenerbahçe taraftarlarının görmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Kadıköy Gezilecek Yerler Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu yol tarifi için tıklayınız.

DOĞAL GÜZELLİKLER

4.Moda SahiliKadıköy Gezilecek Yerler

Boğaz havasını alarak yürüyebileceğiniz, sevdiklerinizle gün batımını izleyebileceğiniz bir yer olan moda sahili, içerisinde bir çok mekan barındırmaktadır. Sahil boyunca uzanan Moda Parkı ve Yoğurtçu Parkı arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz yerler arasındayken, sahilde yer alan Tarihi İskele de farklı lezzetleri tadabileceğiniz bir mekanlar arasında bulunmaktadır.

Moda Sahili

Moda Sahili yol tarifi için tıklayınız.

5.Bostancı SahilKadıköy Gezilecek Yerler

Bostancı Sahile gelerek sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirebilir, yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, banklarda oturarak gün batımını izleyebilirsiniz. Dilerseniz de sahil çevresinde yer alan cafe ve restoranlarda farklı lezzetleri tadarak manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

Bostancı Sahil

6.Suadiye SahilKadıköy Gezilecek Yerler

Uzun sahil şeridi ve huzurlu ortamı ile her yaşa hitap eden Suadiye sahil sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirebileceğiniz, yürüyüş yapabileceğiniz, banklarda oturarak gün batımını izleyebileceğiniz bir ortama sahiptir. Suadiye Sahile gelerek ailecek harika vakitler geçirebilirsiniz.

Suadiye Sahil

Suadiye Sahil yol tarifi için tıklayınız.

7.Caddebostan Sahili

Anadolu Yakası’nın en güzel sahillerinden olan Caddebostan Sahili sahip olduğu yeşil aşanı, plajı, oturma bankları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile her zaman canlılığını korumaktadır.

Caddebostan Sahiline gelerek, sahil boyu uzanan yürüyüş yolunda sporunuzu yapabilir, martı veya bisiklet kiralayarak tur atabilir, yeşil alanlarda oturarak pikniğinizi yapabilir, plajına girebilir, sevdiklerinizle hoş sohbet vakit geçirebilir ve gün batımını izleyerek bu muhteşem günü sonlandırabilirsiniz.

Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili yol tarifi için tıklayınız.

8.Caddebostan Plajları

Caddebostan Sahilinde toplam 950 metre uzunluğunda Caddebostan 1 Plajı, Caddebostan 2 Plajı, Caddebostan 3 Plajı olmak üzere 3 adet plaj yer almaktadır. Bu plajlardan Caddebostan 1 Plajı ücretliyken diğer ikisi ücretsizdir.

Kadıköy Gezilecek Yerler Caddebostan Plajları

Caddebostan Plajları yol tarifi için tıklayınız.

9.Fenerbahçe AdasıKadıköy Gezilecek Yerler

Eski tarihlerde Marmara Denizine uzanan bir burun olan alan, Fenerbahçe Yat Limanı’nın inşa edilmesiyle karayla olan bağlantısı kesilmiş ve bugün ki ada görünümünü almıştır.  Günümüzde bir araç ve bir yaya köprüsü ile karaya bağlanan ada üzerinde Fenerbahçe Parkı, Fenerbahçe Feneri ve Fenerbahçe Spor Kulübü Konukevi barındırmaktadır.

Fenerbahçe Adası yol tarifi için tıklayınız.

10.Göztepe 60. Yıl Parkı

Bağdat Caddesi ile sahil yolu arasında konumlanan park 2013 yılında yapılan düzenlemelerle tematik bir parka dönüştürülmüştür. İçerisinde her yaş çocuk grubu için ayrı ayrı tasarlanmış oyun alan ve ekipmanları, özel tasarım akvaryumları, lale ve gül bahçeleri, doğal gölet, fıskiyeler yer almaktadır.

Her yaşa hitap eden bu parka gelerek doyasıya eğlenebilir ve güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Kadıköy Gezilecek Yerler Göztepe 60. Yıl Parkı

Göztepe 60. Yıl Parkı yol tarifi için tıklayınız.

11.Selamiçeşme Özgürlük Parkı

120 bin metrekare alana sahip olan parkın içerisinde 3 adet oyun grubu, koşu ve yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, tenis kortu, futbol ve basketbol sahası, buz paten pisti, amfitiyatro, ünlü ressam ve yazarların heykelleri, botanik bahçesi, süs havuzları, oturma bankları, 1 adet restaurant, 1 adet kafeterya ve tuvalet bulunmaktadır. Her yaşa hitap eden bu parka gelerek ister sporunuzu yapabilir, isterseniz de banklarda oturarak doğanın ve temiz havanın keyfini sürebilirsiniz.

Kadıköy Gezilecek Yerler Selamiçeşme Özgürlük Parkı

Selamiçeşme Özgürlük Parkı yol tarifi için tıklayınız.

12.Kadıköy Gezilecek Yerler Yoğurtçu Parkı

Moda semtine bağlı Osmanağa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan park 1923 yılında yapılmaya başlanmış ve 1925 yılında bitirilerek hizmete açılmıştır. Park ismini de 1800’lü yılların başında inşa edilen Yoğurtçu Çeşmesinden almıştır.

Parkın içerisinde, parka ismini veren Yoğurtçu Çeşmesi, çocuk oyun alanı, tenis kortu, basketbol sahası, yürüyüş parkuru, spor alanı ve çay bahçesi yar almaktadır. Ayrıca park sanat etkinliklerine, konserler ve şenliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

Yoğurtçu Parkı yol tarifi için tıklayınız.

13.Moda Sahil Parkı

Sahil şeridinde yer alan Moda parkı gerek yeşil alanı, gerek çocuk alanları gerek de spor alanları ile her yaşa hitap etmektedir.

İki farklı çocuk oyun alanının yer aldığı Moda Sahi Parkında çocuklarınız doyasıya eğlenirken, sizlerde yürüyüş yapabilir, spor yapabilir yada banklarda oturarak güzel havanın keyfini sürebilirsiniz.

Moda Sahil Parkı

Moda Sahil Parkı yol tarifi için tıklayınız.

14.Caddebostan Dalyan Park

Toplam 146 bin metrekare alana sahip olan park Caddebostan Sahil kıyısında konumlanmaktadır. 21 Temmuz 2005 yılında hizmete açılan park Anadolu Yakasında adeta gençlerin buluşma noktası.

100 dönüm yeşil alan bulunan parkın içerisinde 4 adet çocuk oyun alanı, 4 adet basketbol ve tenis sahası, 2,5 kilometre bisiklet yolu, 2 bin metre suni çimden yapılmış koşu parkuru, iki adet kauçuk tabanlı egzersiz alanı, 40 bin metrekare sert zemin, 1 yüksek aydınlatma sistemi, modern tuvaletler, güvenlik ve destek bürosu, köpek gezdirme alanı ve köpek tuvaleti yer almaktadır .

Ayrıca park çevresinde de ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir çok yeme-içme mekanı bulunmaktadır. Her yaşa hitap eden bu parka gelerek ister arkadaşlarınızla, ister sevdiklerinizle isterseniz de ailecek harika bir gün geçirebilirsiniz.

Caddebostan Dalyan Park

Caddebostan Dalyan Park yol tarifi için tıklayınız.

15.Fenerbahçe Parkı

Fenerbahçe adası üzerinde konumlanan park, ismini adanın üzerinde konumlanan fenerden almıştır.  Parkı içerisinde eşsiz manzaraya sahip 5 adet mekan, piknik alanları, minyatür hamam ve Küçük Hanımefendi filmine ait canlandırma yer almaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu yer olan Fenerbahçe Parkı sizlerin bu muhteşem manzara eşliğinde harika vakit geçirmenize olanak sağlıyor.

Fenerbahçe Parkı

16.Kalamış Atatürk Parkı

Deniz kıyısında konumlanan park içerisinde çocuk oyun alanları,  futbol, tenis, basketbol sahaları,  muhtarlık sarayı, oturma bankları ve yürüyüş yolları barındırmaktadır. Sizlerde Kalamış Atatürk Parkına ailecek gelerek güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Kalamış Atatürk Parkı

Kalamış Atatürk Parkı yol tarifi için tıklayınız.

MÜZELER

17.Barış Manço Müze Evi

Barış Manço’nun yaşamını sürdürdüğü, eserlerini yazdığı ev Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenerek müze-ev haline dönüştürülmüş ve 9 Haziran 2010 yılında ziyarete açılmıştır. Eşi Lale Manço, oğulları Doğukan Hazar ve Batıkan Zorbey’in de katkılarıyla Barış Mançoyu Barış Manço yapan eşyalar, eserler bir araya getirilerek bu güzel ortam oluşturulmuştur.

Müze girişi ücretli olup Pazartesi ve resmi tatiller hariç her gün 09:00-16:00 arası ziyarete açıktır.

Barış Manço Müze Evi

Barış Manço Müze Evi yol tarifi için tıklayınız.

18.İstanbul Oyuncak Müzesi

23 Nisan 2005 yılında Belgin Akın ve yazar Sunay Akın tarafından İstanbul’un Kadıköy ilçesinde kurulmuştur. Tarihi bir köşk içerisinde bulunan müze Sunay Akın’ın 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulmuştur. Bu müzede 1700’lü yıllardan günümüze dek olan oyuncakların en gözdeleri sergilenmektedir. Yani üç kuşağa da hitap eden İstanbul Oyuncak Müzesinde ailecek eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

19.Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi

Toplam 980 metrekare alana sahip olan müze Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Maraton Tribünü alt tarafında bulunan Fenerium’un karşı salonunda konumlanmaktadır.

Müzenin içerisinde geçmişten günümüze dek Fenerbahçe’nin formaları, futbol ayakkabıları, fotoğrafları, eski maç biletleri, madalyaları, kupaları, eski maç ve gösterilerden filmlerin devamlı olarak sunulduğu Sinema Odası gibi bir çok bölüm, eşya ve eser sergilenmektedir.

Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi

Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

20.Kazım Karabekir Paşa Müzesi

Bugün ki müzenin bulunduğu tarihi yapı, Sultan II. Abdülhamid’in Maarif Nazırı Antepli Münif Tahir Paşa tarafından İtalyan mimar ve heykeltıraş Rozette’ye ahşap olarak inşa ettirilmiştir. Osmanlı devletinin yıkılmasından sonra 1929 yılına kadar da boş kalmıştır.

15 Kasım 1930 yılında Kazım Karabekir tarafından satın alınan ve 1938 yılına kadar aktif olarak kullanılan köşk, kazım Karabekir’in İstanbul milletvekili, daha sonrada meclis Başkanı olmasıyla sadece yazları kullanılmaya başlanmıştır. Kazım Karabekir hayattayken de köşkün bir kısmını müzeye çevirmiştir. O zaman müzenin içerisinde Kazım Karabekir‘in çocukluğundan beri sakladığı ailesine ve kendisine ait eşyalar sergileniyordu.

1948 yılında Kazım Karabekir vefat etmiş ve aileside köşke yeniden yerleştirmiştir. Paşa’nın eşinin de ölümünden sonra köşk ikiz kızlarından Emel Karabekir Özerengin’e geçmiş, onun ölümünden sonra da uzun üre boş kalmıştır.

2002 yılında Kazım Karabekir Vakfı Kurulmuş, 2005 yılında da Vakıf tarafından da köşkün iki katı müzeye dönüştürülmüştür. 1 Ekim 2005 yılında ziyarete açılan müzenin üst katında;  Kazım Karabekir Paşa ve eşine ait yatak odası, aile üyelerine ait fotoğraflarının sergilendiği oda ile Paşa ve eşine ait kıyafetlerin sergilendiği bölüm bulunmaktadır. Alt katta da ailenin oturma odası ile Kazım Karabekir Paşa’nın çalışma odası ve kabul salonu yer almaktadır.

Kazım Karabekir Paşa Müzesi

Kazım Karabekir Paşa Müzesi yol tarifi için tıklayınız.

KÜLTÜR MERKEZLERİ

21.Bostancı Gösteri Merkezi

1991 yılında hizmete açılan gösteri merkezi Kadıköy’ün Bostancı Semtine bağlı Mehmet Şevki Paşa Caddesinde konumlanmaktadır. Yerli ve yabancı birçok etkinliğe, konserlere ev sahipliği yapan Bostancı Gösteri merkezi bünyesinde Sezen Aksu, Hande Yener, Zülfü Livaneli, Serdar Ortaç, Candan Erçetin gibi birçok ünlü ismi ağırlamıştır.

Kadıköy Gezilecek Yerler Bostancı Gösteri Merkezi

Bostancı Gösteri Merkezi yol tarifi için tıklayınız.

22.Caddebostan Kültür Merkezi

Bağdat Caddesine bağlı Haldun Taner Sokağında yer alan Caddebostan Kültür Merkezi tiyatro, sinema gösterileri, ulusal ve uluslararası sanatçıların sergi ve panelleri ile caz ve klasik konserlere ev sahipliği yapmaktadır. Büyük salonu 655, küçük salonu 126  seyirci kapasiteli olan kültür merkezine gelerek bünyesinde ki etkinlik ve gösterilere katılabilir ve eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Caddebostan Kültür Merkezi

Caddebostan Kültür Merkezi yol tarifi için tıklayınız.

23.Barış Manço Kültür Merkezi

Tiyatrodan söyleşilere, konserlerden sergilere, atölyelere kadar birçok etkinliklere ev sahipliği yapan Barış Manço Kültür Merkezi Kadıköy’ün Caferağa Mahallesinde konumlanmaktadır. Küçük ama ferah 141 kişi kapasiteli salonu ile bünyesinde yapılan etkinliklere katılarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Barış Manço Kültür Merkezi yol tarifi için tıklayınız.

TARİHİ YAPILAR

24.Tarihi Moda İskelesi

1916-1917 yılları arasında Mimar Vedat Tek tarafından inşa edilen iskele uzun yıllar faaliyet göstermiştir. Hatta başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet İnönü, Irak Kralı Faysal, İran Şahı Rıza Pehlevi gibi önemli kişiler iskeleyi ziyaret etmişlerdir.

Ne yazık ki 1986 yılında önce yolcu azlığından vapur seferleri kaldırılmış, sonra da uzun bir süre kaderine terkedilmiştir.

2000 yılında tarihi iskelenin kurtulması ve yeniden topluma kazandırılması için çalışmalar başlatılmış, 1 Temmuz 2001 yılında da bitirilerek yeniden hizmete açılmıştır.

İskele günümüzde restoran-cafe olarak hizmet vermektedir. Sizlerde Tarihi Moda İskelesine gelerek boğaz manzarası eşliğinde kahvaltınızı yapabilir ya da sevdiklerinizle hoş sohbet eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Kadıköy Gezilecek Yerler Tarihi Moda İskelesi

Tarihi Moda İskelesi yol tarifi için tıklayınız.

25.Bostancı İskelesi

1912-1913 yılları arasında yığma kagir olarak inşa edilen iskelenin üstünde küçük bir kubbe bulunmaktadır. Bostancı İskelesi,  Adalar hattı vapurlarının başlangıç noktası olduğundan kıyının önemli iskeleleri arasında yer almaktadır. 1978 ve 2006 yılında onarımdan geçen iskelenin sudan yüksekliği 1,5 metredir.

Bostancı İskelesi yol tarifi için tıklayınız.

Bostancı İskelesi

26.Mahmut Muhtar Paşa Köşkü

1870’li yıllarda Levanten ailesi tarafından yaptırılan köşk Moda Caddesi üzerinde yer almaktadır. Köşk, Moda Caddesinden denize kadar uzanan geniş bir bahçe içerisinde yer almaktadır. Mermer Köşk olarak da bilinen yapı Birinci derece tarihi eser statüsünde bulunmaktadır.

1897-1929 yılları arasında Mahmut Muhtar Paşa ailesinin ikamet ettiği köşk Mahmut Muhtar Paşa’nın ölümü ile mirasçılarına kalmıştır. Mirasçılarıda köşkü Milli Eğitim Bakanlığına satmıştır. O günden bugüne okul binası olarak da hizmet vermektedir. Günümüzde bahçe içerisinde 3 bina yer almaktadır. Bu binalardan iki tanesi sonradan yapılmıştır.

Mahmut Muhtar Paşa Köşkü

Mahmut Muhtar Paşa Köşkü yol tarifi için tıklayınız.

27.Moda Arif Sarıca Köşkü

1903 yılında Rum asıllı Mimar C. Pappa tarafından inşa edilen köşk Arif Sarıca için yapılmıştır. Moda Caddesi üzerinde yer alan bu köşk semtin ilk büyük ölçekli yapısıdır. Yaklaşık 3 metre yükseklikte yığma taş duvarlarla çevrili geniş bir bahçe içerisinde yer alan köşk zemin kat, bodrum kat, üç normal kat ve çatı katından oluşmaktadır. Zengin taş işçiliğine sahip olan bu köşk gerek iç mimarisi gerek de dış mimarisi ile hayranlık uyandırmaktadır.

Günümüzde Arif Paşa’nın torunu ünlü piyanist Ayşegül Sarıca’nın ikamet ettiği bu köşk tarihi yapısı ile mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Kadıköy Gezilecek Yerler Moda Arif Sarıca Köşkü

Moda Arif Sarıca Köşkü yol tarifi için tıklayınız.

28.Cavit Paşa Köşkü

18. yüzyıl sonlarında inşa edilen köşk Yıldız Sarayı kumandanı Cavit Paşa’ya ait tarihi bir köşktür.  1933 yılına kadar Cavit Paşa tarafından kullanılan köşk, Cavit Paşa’nın ölümü ile uzun süre boş kalmıştır. 1. derece tarihi eser statüsünde olan yapı yakın zamanda restorasyondan geçerek yeniden kazandırılmıştır. 

Kadıköy Gezilecek Yerler Cavit Paşa Köşkü

Cavit Paşa Köşkü yol tarifi için tıklayınız.

29.Arif Hikmet Paşa Köşkü

1900 yılında Osmanlı Bahriye Nazırı Arif Hikmet Paşa tarafından bir İtalyan Mimara yaptırtılan köşk Kadıköy’ün Erenköy Ethem Efendi Caddesi’nde konumlanmaktadır. Büyük bir bahçe içerisinde yer alanköşk kagir kürsü üzerine ahşap ve cühannüma olarak yapılmıştır. 1915 yılında Arif Hikmet Paşa’nın ölümü ile köşk varislerine kalmış, varisleri de Hacı Tevfik Pazarcıya satmıştır. Günümüzde misafirhane olarak kullanılan köşk görülmeye değer tarihi yapılar arasındadır.

Arif Hikmet Paşa Köşkü yol tarifi için tıklayınız.

30.Ragıp Paşa Köşkü

Köşk, 1906 yılında Ragıp Sarıca Paşa tarafından Prusyalı mimar August Carl Friedrich Jasmund’a yaptırılmıştır. Perili Köşk olarak da bilinen yapı 27 dönümlük bahçenin ortasında konumlanmaktadır. İlk yapıldığında binaya ek selamlık binaları, havuz binaları, müştemilat da yapılmış ancak o yapılar günümüze ulaşamayarak yıkılmıştır.

Bodrum kat olmak üzere 4 kattan meydana gelen köşk kâgirden yapılmıştır. Hatta binanın cepheleri dahil ahşap kaplıdır.

Dış mimarisi kadar iç mimarisi ile de dikkat çeken yapının tavanlarında yer alan süslemeler sizleri kendisine hayran bıraktırmaktadır. Ayrıca köşkün içerisinde yer alan her bir mermer İtalya’dan, döşeme parkeleri de Viyana’dan getirilmiştir.

Ragıp Paşa tarafından ilkbahar ve sonbahar aylarında kullanılan köşk paşanın vefat etmesi ile birçok kez el değiştirmiştir.

Günümüzde ziyarete kapalı olan bu tarihi köşk, dışardan da olsa görülmeye değer bir güzelliktedir.

Kadıköy Gezilecek Yerler Ragıp Paşa Köşkü

Ragıp Paşa Köşkü yol tarifi için tıklayınız.

31.Tevhide Hanım Köşkü

1906 yılında Ragıp Sarıca Paşa tarafından kızı Tevhide Hanım için Prusyalı mimar August Carl Friedrich Jasmund’a yaptırılan köşk Caddebostan Sahilinde Ragıp Paşa Köşküne yakın bir yerde konumlanmaktadır.

Ragıp Paşa Köşküne göre daha sade bir görünüme sahip olan Tevjhide Hanım Köşkü, bodrum kat olmak üzere 4 kattan meydana gelmektedir. kâgirden yapılan köşkün, cepheleri dahil ahşap kaplıdır. Dış mimarisi kadar iç mimarisi ile de kendisine hayran bıraktıran köşk mutlaka görülmeye değer tarihi eserler arasında yer almaktadır.

Kadıköy Gezilecek Yerler Tevhide Hanım Köşkü

Tevhide Hanım Köşkü yol tarifi için tıklayınız.

32.Sabiha Hanım Köşkü

Caddebostan da yer alan Sabiha Hanım Köşkü gerek ihtişamlı görüntüsü gerekse de tarihi mimarisi ile sizleri kendisine hayran bıraktırıyor. Günümüzde ziyarete kapalı olan köşk uzaktan da olsa görülmeye değer güzelliktendir.

Sabiha Hanım Köşkü yol tarifi için tıklayınız.

33.Theron Damon Köşkü

Caddebostan Cemil Topuzlu Caddesi üzerinde yer alan köşkün yapım tarihi kesin olarak bilinememektedir. Köşkün ismi yapının ikinci sahibi olan Theron Damon ismi ile anılmıştır. 3 kattan oluşan köşkün yapımında ahşap kullanılmıştır. Bir safiye köşkü olarak inşa edilen yapı günümüzde lokanta olarak hizmet vermektedir.

34.Kadıköy Gezilecek Yerler Filizli Köşk

Kadıköy’ün Göztepe semtinde konumlanan köşk II. Abdülhamid’in Başkâatib’i olarak Yıldız Sarayı’nda görev yapan Tahsin Paşa’ya aittir. 19. Yüzyılın son çeyreğinde inşa edilen köşk üç katlı olup, orta sofaya açılan odalardan meydana gelmektedir. Türk evi planına sahip olan köşk günümüzde sosyal tesis olarak hizmet vermektedir.

Yerler Filizli Köşk yol tarifi için tıklayınız.

35.Süreyya Opera Binası

1924 yılında yapımına başlanan ve 6 Mart 1927 yılında bitirilerek hizmete açılan bina Süreyya İlmen (Paşa) tarafından yaptırılmıştır.

Bahariye Caddesi üzerinde konumlanan bu bina, Süreyya İlmen tarafından opera, tiyatro ve balo salonu olarak tasarlansa da 2005 yılında sinema olarak işletilmiştir.

Yaklaşık 80 yıllık bu tarihi bina Kadıköy Belediyesi tarafından alınarak restore edilmiş ve 27 Ekim 2007 yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası olarak hizmete açılmıştır. Anadolu Yakası’nın birinci, Türkiye’nin de altıncı Opera Binası olan Süreyya Operası özellikle sanatseverlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasındadır.

Kadıköy Gezilecek Yerler Süreyya Opera Binası

Süreyya Opera Binası yol tarifi için tıklayınız.

36.Valpreda Apartmanı

1909 yılında, Levi Kehribarcı tarafından yaptırılan tarihi apartman Kadıköy’ün Yel değirmeni Semtine bağlı Akif Bey Sokak da konumlanmaktadır. 7 kat ve 14 daireden oluşan bu apartman İstanbulda konut olarak yapılan ilk apartmanlardandır.

Apartman o zamanlar Haydarpaşa Garı’nın yapımında çalışan Alman mühendisler tarafından İtalyan taş işçilerinin kalması için yapılmıştır. Halk tarafından İtalyan Apartmanı olarak da bilinen yapı günümüzde halen işlevini sürdürmektedir. Sizlerde bu tarihi binayı daha yakından görebilir ve mimarisini inceleyebilirsiniz.

Kadıköy Gezilecek Yerler Valpreda Apartmanı

Valpreda Apartmanı yol tarifi için tıklayınız.

37.Moda Nostaljik Ring Tramvay Hattı

1 Kasım 2003 yılında hizmete açılan hatta 11 istasyon yer almaktadır. 2 bin 600 metre uzunluğunda ki bu hat Kadıköy Meydanından başlayarak Bahariye Caddesinden geçer ve Moda Caddesi üzerinden de Kadıköy’e geri gelir. Toplam 8 adet tramvay aracının işlediği hat, hem Moda ve Kadıköy sakinlerinin semt içi ulaşım gereksinimlerinin karşılar hem de görüntüsü ile semte nostaljik bir hava katar.

Moda Nostaljik Ring Tramvay Hattı

38.Akmar PasajıKadıköy Gezilecek Yerler

Caferağa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan pasaj İstanbul’un en ünlü kitap pasajlarından bir tanesidir. Pasaj,  eski ve yeni kitaplar, baskısı tükenmiş zor bulunan kitaplar, İngilizce kitaplar, ilkokul,  lise ders kitapları gibi geniş bir arşive sahiptir. Bu pasaja gelerek yeni veya ikinci el kitap satın alabilirsiniz. Dilerseniz de ikinci el kitabınızı satarak kitaplığınızda yeni bir kitaba yer açabilirsiniz.

Ayrıca pasajda kitap dükkânları dışında birkaç tane de müzik dükkanı yer almaktadır. Yine bu dükkânlarda da Türkiye’de olmayan veya zor bulunan plak, kaset, cd gibi müzik arşivi yer almaktadır.

Haftanın her günü 09:00-21:00 arası hizmet veren pasaj gezi rotanıza eklemeniz gereken yerler arasındadır.

Akmar Pasajı yol tarifi için tıklayınız.

39.Fenerbahçe Feneri

Bölgeye ismini veren fener 1857 yılında Fenerler İdaresi tarafından yaptırılmıştır. Fenerbahçe Burnunda yer alan ve denizden yüksekliği 20 metre olan fener geçmişten günümüze orijinal yapısını bozmadan ulaşabilmiş tarihi eserler arasında yer almaktadır.

Fenerbahçe Feneri

Fenerbahçe Feneri yol tarifi için tıklayınız.

40.Bostancıbaşı Derbendi Köprüsü

1523 yılında Bostancı deresi üzerine inşa edilen köprü derbentten dolayı uzun zaman Cisr-i Derbend ismini taşımıştır. 1709 yılında fırtına sebebi ile yıkılan köprü sadrazamlığa kadar yükselen Bostancı Haci Ali Ağa tarafından yeniden yaptırılmıştır.

İstanbul’da Osmanlı Döneminden kalma bu mimariye sahip tek örnektir.  Ant niteliğinde olan Bostancıbaşı Derbendi Köprüsünün yapımında kesme taş kullanılmıştır. 37,5 metre uzunluğunda olan köprü ne yazık ki günümüze ilk hali ile ulaşamamıştır. Tamamıyla yok olmayan köprü yinede görülmeye değer eserler arasındadır.

Bostancıbaşı Derbendi Köprüsü

Bostancıbaşı Derbendi Köprüsü yol tarifi için tıklayınız.

41.Kadıköy Gezilecek Yerler Tarihi Salı Pazarı

Kadıköy Uzunçayırda yer alan Tarihi Salı Pazarı her ilçeden hatta çevre illerden ziyaretçisi olan oldukça kalabalık bir pazardır. Yüzyılı aşkındır hizmet veren Salı Pazarı semt pazarları arasında en çok tercih edilenidir.

Salı ve Cuma olmak üzere haftada iki gün kurulan pazar özellikle Cuma günleri büyük ilgi görmektedir. Salı günü pazarda sebze meyve gibi tezgahlar kuruluyken, Cuma günü tekstil ürünlerden, nostaljik ürünlere, ikinci ellerden antika ürünlere kadar bir çok tezgah yer almaktadır.

Tarihi Salı Pazarı yol tarifi için tıklayınız.

42.Galip Paşa ÇeşmesiKadıköy Gezilecek Yerler

Erenköy Cami Sokak’ın köşesinde konumlanan çeşme 1970’li yılların başında yapılmıştır. Tamamı mermerden yapılmış olan bu tarihi çeşmenin fiyonk, girland ve rozetlerle süslü bir ayna taşı ve dikdörtgen biçimli küçük bir teknesi bulunmaktadır.

Galip Paşa Çeşmesi yol tarifi için tıklayınız.

43.Kadıköy Gezilecek Yerler Çatalçeşme

Suadiye ile Bostancı arasında, Cavit Paşa Köşkü önündeki kaldırım üzerinde konumlanan çeşme 1550 yılında yaptırılmıştır. Klasik uslüpta inşa edilen çeşme 1766 yılında Hace Nerkerap Kalfa tarafından onarımdan geçmiştir. Günümüze kadar iki kere onarımdan geçen çeşme zamanınız varsa görebileceğiniz yerler arasında bulunmaktadır.

Kadıköy Gezilecek Yerler Çatalçeşme

Çatalçeşme yol tarifi için tıklayınız.

DİNİ YAPILAR

44.Osmanağa Camii

1612 yılında I. Ahmed döneminin Babüssade ağası Osman Ağa tarafından harap olan Kadı Mehmet Efendi Mescidi yerine yaptırılmıştır. Camii Söğütlü Çeşme Caddesine bağlı Osmanağa Mahallesinde konumlanmaktadır.

İlk ahşap olarak yapılan cami 1811 yılında II. Mahmud taraından yenilenmiş, 1878 yılında da çıkan bir yangın sonucu ne yazık ki tamamen yanarak harap olmuştur. Daha sonra tekrar inşa edilen cami tek minareli ve tek şerefeli olup günümüzde ibadete açıktır. Caminin bahçesinde yer alan çeşme ve asırlık çınar ağacı da görülmeye değer güzelliklerdendir.

Osmanağa Camii yol tarifi için tıklayınız.

45.Sultan III. Mustafa İskele Camii

1761 yılında Sultan III. Mustafa tarafından yaptırılan cami Caferağa Mahallesi, Tavus Sokak da konumlanmaktadır. 1858 yılında yanan ve harap olan cami Sultan Abdülmecit tarafından kagir olarak yeniden yaptırılmıştır. Zamanla birkaç kez daha onarımdan geçen cami tek şerefeli ve tek minareli olup ibadete açıktır.

Sultan III. Mustafa İskele Camii yol tarifi için tıklayınız.

46.Moda CamiiKadıköy Gezilecek Yerler

1962 yılında inşa edilen cami Moda’da Caferağa Mahallesinde konumlanmaktadır. Yapı eskiden çeşitli güllerin yetiştiği bir bahçenin üzerine yapıldığı için Gülbahçesi Camii olarak da bilinmektedir. Tek minareli ve tek şerefeli olan caminin duvarları ve kubbesi beton, minberi ve vaiz kürsüsü mermer, mihrabı çini kaplamalıdır. Caminin yazıları da 1982 yılında Hattat Hamid Aytaç Bey tarafından yapılmıştır.

Kadıköy Gezilecek Yerler Moda Camii

Moda Camii yol tarifi için tıklayınız.

47.Bostancı İstasyon Camii

1913 yılında Mimar Kemaleddin Bey tarafından yapılan cami Bostancı tren istasyonu yakınında Vukala Caddesin de konumlanmaktadır. Tek minareli ve tek şerefeli olan cami halk arasında Bostancı Cami olarak da bilinmektedir.

Bostancı İstasyon Camii

48.Kadıköy Gezilecek Yerler Suadiye Camii

Suadiye ye ismini veren cami 1905 yılında Reşat Paşa tarafından, genç yaşta ölen kızı Suad hanım anısına yaptırılmıştır.

Kare planlı ve tek kubbeli olan cami özellikle iç süslemeleri ile dikkat çekmektedir. Mihrap, vaaz kürsüsü ve minberi mermerden olan cami mimarisi ile görülmeye değer eserler arasındadır.

Suadiye Camii

Suadiye Camii yol tarifi için tıklayınız.

49.Kadıköy Gezilecek Yerler Galip Paşa Camii

Bağdat Caddesi üzerinde konumlanan cami 1899 yılında Osmanlı padişahları Abdülaziz ve II. Abdülhamid döneminde valilik ve nazırlık yapan Galip Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin günümüzde olan ilave bölümü 1985 yılında Hacı Süleyman Tarman tarafından yapılmıştır.

Tek minareli ve tek şerefeli olan Galip Paşa Caminin minberi ve vaaz kürsüsü ahşaptan, mihrabı mermerden olup görülmeye değer eserler arasındadır.

Galip Paşa Camii yol tarifi için tıklayınız.

50.Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi

İlk olarak 1890 yılında ahşap bir kilise olarak inşa edilen yapı zamanla yetersiz gelmiş ve  Mayıs 1908 yılında yıktırılarak yerine yeni kagir bir kilise inşa edilmiştir. Bu kilisenin yapımına da 28 Eylül 1908 yılında başlanmış ve 1911 yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır. Bu kilise Türkiye’de Osmanlı Fermanı ile inşa edilen son kilise olmasından dolayı önemli bir yere sahiptir.

Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

51.Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi

1902 tarihlerinde Patrik III. İoakim ve Kadıköy Metropoliti Yermenos tarafından yaptırılan kilise Caferağa Mahallesinde konumlanmaktadır. Mimar G. Zahariadis ve Belissarios Makropoulos tarafından inşa edilen kilise neo-Bizans ve neo-Rönesans tarzında yapılmıştır.

Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

52.Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi

1694 yılında inşa edilen kilise 1830 yılında Kadıköy Metropoliti II. Zaharias tarafından büyütülmüştür.

Mühürdar Caddesi Osmanağa Mahallesinde konumlanan bu kilise  zamanla harap olmuş ve  Metropolit III. Iokem’in mali desteği ile yenilenerek 1 Nisan 1993 yılında yeniden ibadete açılmıştır.

Kapalı Yunan Haçı planlı olan kilise yüksek duvarlarla örülü bir avlu içerisinde yer almaktadır. Taştan inşa edilen çan kuleside kilisenin güneybatısında konumlanmaktadır.

Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

53.Kadıköy Gezilecek Yerler All Saints Moda Kilisesi

1878 yılında Moda’da ikamet eden İngilizlerin ibadet ihtiyacını karşılamak için Withall ailesi tarafından inşa edilmiştir. İngiliz Kilisesi olarak da bilinen All Saints Moda Kilisesisi yaklaşık 500 yıldır varlığını sürdürmektedir. Tarihi yapı içerisinde yer alan kilise ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır.

All Saints Moda Kilisesi

All Saints Moda Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

54.Kadıköy Fransız Katolik Kilisesi

1865 yılında ibadete açılan kilise bir Katolik Kilisesidir. Mimar Giovanni Barberini tarafından yapılan kilisede Fransızca ve Türkçe olarak ibadet edilmektedir.

Kadıköy Fransız Katolik Kilisesi

Kadıköy Fransız Katolik Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

55.Hemdat İsrael SinagoguKadıköy Gezilecek Yerler

1899 yılında inşa edilen kilise Haydarpaşa’da konumlanmaktadır. Klasik Sefarad tarzında düzenlenen sinagog 2017 yılında ‘Dünya’nın en güzel sinagogları’ listesine girmiştir. Sizlerde Hahambaşılıktan izin alarak sinagogu ziyaret edebilirsiniz.

56.Kadıköy Gezilecek Yerler Surp Takavor Kilisesi

İlk olarak 1722 yılında Surp Asdvadzadzin adı ile inşa edilen kilise zamanla harap olmuş ve 1814 yılında yeniden inşa edilerek ibadete açılmıştır. Daha sonra yangın geçiren ve harap olan kilise 1855 yılında kagir olarak yeniden inşa edilmiştir. 1858 yılında da Surp Takavor adı ile anılmıştır. Günümüze kadar birkaç kez daha onarımdan geçen kilise ünümüzde ibadete açıktır.

Surp Takavor Kilisesi yol tarifi için tıklayınız.

EĞLENCE

57.Bostancı Lunapark

Kadıköy’ün Bostancı Semtine bağlı Mehmet Şevki Paşa Caddesinde konumlanan park yaklaşık 40 yıldır hizmet vermektedir.1983 yılında Savaş ve Ümit Celasun Kardeşler tarafından kurulan Bostancı Lunapark geçmişten günümüze halen işlevini sürdürmektedir. Lunapark içerisinde yer alan oyuncaklar İtalyan yapımı olup her yıl yenilenmektedir. Atlı karınca, korku tüneli, çarpışan araba, salıncak, çocuk treni, ahtapot, star fire, gondol gibi geniş oyuncak kitlesine sahip olan Bostancı Lunapark 7’den 70’e her yaşa hitap etmektedir.

Kadıköy Gezilecek Yerler Bostancı Lunapark

Bostancı Lunapark yol tarifi için tıklayınız.

58.Moda Deniz Kulübü

8 Nisan 1935 yılında Atatürk’ün emriyle kurulan Moda Deniz Kulübü zamanla insanların keyifle vakit geçireceği bir yere dönüşmüştür. İçerisinde havuz, fitness, tenis kortu, restaurant-bar gibi imkanlar yer almaktadır. Sizlerde Moda Deniz Kulübünü üye olarak burayı ziyaret edebilir ve doyasıya eğlenebilirsiniz.

Moda Deniz Kulübü

Moda Deniz Kulübü yol tarifi için tıklayınız.

59.Kozzy Alışveriş Merkezi

2004 yılında 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen alışveriş merkezi hem şık hem de modern görüntüsü ile dikkat çekmektedir. İçerisinde yerli ve yabancı marka mağazalar, 9 salondan oluşan sinema, 400 kişilik Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, sergi salonları ve açık hava terasları yer almaktadır.

Kozzy Alışveriş Merkezi sizlerin hem doyasıya eğlenmenize hem de alışveriş yapmanıza olanak sağlamaktadır.

Kozzy Alışveriş Merkezi

Kozzy Alışveriş Merkezi yol tarifi için tıklayınız.

SEMT-CADDE ve SOKAKLAR

60.Moda

Kadıköy Merkez ile Yoğurtçu Parkı arasında yer alan Moda, sahip olduğu tarihi köşkleri, kiliseleri, parkları, sahili ve sokakları ile harika yerler keşfedebileceğiniz bir semttir. İçerisinde barındırdığı ünlü mekânları, butik mekanları ile şirin mi şirin Moda gezi rotanıza eklemeniz gereken Tarihi Yarımadanın karşısında bulunan bir semttir.

Moda Gezilecek Yerler ve Rotası yazımızı okumak için tıklayınız.

61.Caddebostan

Osmanlı döneminde Bostancı’dan Göztepe’ye kadar uzanan bölge tarla ve ağaçlarla dolu olduğundan, Yeniçeri asker kaçakları ve diğer suçlular buraya saklanırmış. O yüzden de bölgeye “Cadı Bostanı” denilirmiş. 1826 yılında Yeniçeri Ocağı’nın kaldırılmasıyla burada bulunan bostanlarda kaldırılırmış. Zamanla da bölgenin ismi “Caddebostan” a dönüşmüştür.

İstanbul’un en güzel semtlerinden olan Caddebostan bünyesinde birçok tarihi köşk, müze, sahil, plaj park, barındırmaktadır. Hem tarihi hem doğal güzelliği bir arada sunan Caddebostan ayrıca birçok yeme-içme mekanına da ev sahipliği yapmaktadır.

Caddebostan Gezilecek Yerler ve Rotası yazımızı okumak için tıklayınız.

62.BostancıKadıköy Gezilecek Yerler

Kadıköy’ün doğu ucunda yer alan Bostancı bünyesinde Bostancı Gösteri merkez, lunaparkı, sahili ve birkaç tarihi yapıyı barındırmaktadır.

Bostancı Gezilecek Yerler ve Rotası yazımızı okumak için tıklayınız.

63.SuadiyeKadıköy Gezilecek Yerler

Bostancı ve Erenköy arasında konumlanan Suadiye Kadıköy ilçesinin mahallesi statüsündedir. İsmini 1905 yılında Suad Hanım adına yaptırılan tarihi Suadiye Caminden almıştır.

Suadiye Gezilecek Yerler ve Rotası yazımızı okumak için tıklayınız.

64.Bağdat Caddesi

İstanbul’un en ünlü caddelerinden olan Bağdat Caddesi günün her saati kalabalıktır. Bünyesinde barındırdığı ünlü restoran zincirleri, kafeleri, yeme içme mekanları, alışveriş dükkanları ile sizlerin hem farklı lezzetleri tatmanıza hem de doyasıya alışveriş yapmanıza olanak sağlıyor.

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi Gezilecek Yerler ve Rotası yazımızı okumak için tıklayınız.

65.Kadıköy Gezilecek Yerler Moda Caddesi

Ünlü Wafflecı Kemal Usta, Dondurmacı Ali Usta gibi mekanların yer aldığı Moda Caddesi Kadıköy’ün ikonik caddelerinden bir tanesidir. Moda iskelesine kadar uzanan bu caddede çok sayıda farklı tasarımlarda butik ve endüstriyel mekânlar yer almaktadır.

Moda Caddesi yol tarifi için tıklayınız.

66.Bahariye Caddesi

Kadıköy’ün en meşhur yollarından olan Bahariye Caddesi 1992 yılında trafiğe kapatılmış ve sadece yayalara açık bir yürüyüş yolu olmuştur. Cadde de çok sayıda yeme-ime mekanları, sinemalar, dershaneler bulunmaktadır. Kadıköy’ün en canlı caddelerinden olan Bahariye Caddesi özellikle içerisinde barındırdığı Süreyya Opera Binası ile dikkat çekmektedir.

Bahariye Caddesi

Bahariye Caddesi yol tarifi için tıklayınız.

67.Sanatçılar Sokağı

Altı yolda yer alan boğa heykelinden Bahariye Yokuşunu çıkıp soldaki ilk sokağa girdiğinizde bu Sanatçılar Sokağına ulaşmış olacaksınız. Ali Suavi Sokak olarak da bilinen bu sokak da sanatçıların eserlerini sergilediği dükkânlar yer almaktadır. Ressamların, heykeltıraşların, sanatçıların eserlerinin bulunduğu bu sokak her sanatseverin uğraması gereken yerler arasındadır.

Sanatçılar Sokağı yol tarifi için tıklayınız.

68.Kadıköy Gezilecek Yerler Kadife Sokak

Kadıköy’ün meşhur sokaklarından olan Kadife Sokak Caferağa ve Bahariye arasında konumlanmaktadır. Barlar Sokağı olarak da bilinen bu sokak her ne kadar araç trafiğine kapatılmasa da yayaların çoğunluk olduğu bir sokaktır. Sokakta çok sayıda müzik enstrümanları satan dükkânlar, Retro kıyafet satan mağazalar, yeme-içme ve eğlence mekânları bulunmaktadır.

Kadıköy’ün en kalabalık sokaklarından olan Kadife Sokak hem içerisinde barındırdığı eski evlerle nostaljik bir görüntü sunuyor hem de sahip olduğu mekanlarla gençlerin eğlence duraklarından bir tanesi oluyor.  

Kadife Sokak yol tarifi için tıklayınız.

69.Tellalzade SokakKadıköy Gezilecek Yerler

Caferağa Mahallesinde yer alan sokak Kadıköy’ün antikacılar sokağı olarak bilinmektedir. Özellikle eski eşyalara ilgi duyanların mutlaka uğraması gereken yerlerden olan bu sokakta antikacı dükkânlarını gezebilir ve beğendiğiniz bir şeyi satın alarak geçmişe özleminizi azda olsa giderebilirsiniz.

Tellalzade Sokak yol tarifi için tıklayınız.

70.Kadıköy Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Kadıköy Çarşısı

Kadıköy’e gelenlerin mutlaka uğradığı yer olan çarşı mağazalardan, restorana, manavdan balıkçısına kadar bir çok dükkan, mağaza ve mekan yer almaktadır. Kadıköy Çarşısına gelerek hem bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilir hem de eğlenceli ve bol gezili bir gün geçirebilirsiniz.

Ayrıca Kadıköy Çarşısı içinde yer alan Tellalzade Sokağına da uğrayarak antika dükkânlarını ve sahafları gezebilirsiniz.

Kadıköy Gezilecek Yerler Kadıköy Çarşısı

Kadıköy Çarşısı yol tarifi için tıklayınız.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın